Followers

Friday, December 30, 2011

Penutup 2011 : Rentetan peristiwa sepanjang 2011

Salam
diam tak diam...akhirnya kita berjumpa dengan penutup pda tahun 2011...
dan hari ini adalah hari JUMAAT terakhir bagi tahun 2011....
lusa.....lembaran 2012 menjelma...
tahun yang menjanjikan seribu kenangan baru.....
pahit manis yang perlu kita lalui walaupun ada kalanya kita tak minta ia terjadi.
apapun.....sama-sama kita doakn tahun yang mendatang menjanjikan lebih keberkatan buat kita semua

Rentetan peristiwa yang berlaku sepanjang 2011 dalam kehidupan kami...
tp yang sangat2 memberi kesan adalah kehilangan bakal ZURIAT kami...
sedih, pedih, kecewa...semua bercampur baur
baru rasanya nak menyulam kegembiraan dengan berita tersebut...
tp hanya bertahan sehingga minggu ke 10 ....selepas itu...dia pergi meninggalkan kami


Bukan kali pertama.........tp kali yang ke-3.....
tp...sesungguhnya kami redha......setiap ujian dari Allah tu ada hikmahnya...
hari ini DIA ambil kegembiraan kami...insya allah, di lain masa..DIA beri kami kegembiraan yang berlipat kali ganda......hanya DIA yang maha mengetahu.

Alhamdulillah..........2011 menjanjikan rezeki buat kami...walaupun kehilangan.....tp akhinya kami memiliki rumah sendiri.........walaupun tak sebesar mana....tanpa mampu untuk kami berlindung seisi keluarga.....syukur sangat2......


dan.....2011 juga meninggalkan kenangan terindah bila buat pertama kalinya aku menjejakkan kaki ke negara orang......tanpa suami, anak atau keluarga di sisi....he he he.....dengan beraninya pergi bersama2 BFF tersayang.......cuak tak cuak belakang kira...walaupun dlm kepala nie macam-macam andaian....tp we'll redah jer.....

Makan...shopping...tempat2 menarik.........rasa macam nak ulang balik pergi ke Bandung.....he he he....rindu kenangan shopping mcam orang kaya kat sana...duit juta2 dlm handbeg....keh keh keh


Selain percutian dgn kawan2...tak luma kenangan percutian bersama family ke Kota Kinabalu dan yang terbaru ke Melaka............tak kira jauh atau dekat.......yang penting..Quality time yang dihabiskan bersama keluarga tu.......

with  my family belah hubby di Kundasang Sabah

 with my family belah me di Melaka Wonderland

yang lain2 tu......asam garam kehidupan.....penambah perisa bagi sebuah perjalanan kehidupan...

Moga 2012 menjanjikan rezeki yang berlipat kali ganda.......kehidupan kami diberkati dan aku takkan putus harap untuk terus menanti zuriat. Amin

8 comments:

sue zainun said...

salam kenal:)

semoga 2012 lebih membawa kegembiraan

norhidana said...

seronok ada sedih pun ada... tp insyallah doa2nyer moga thn 2012 akan ada berita gembira...
mungkin lum rezeki lg... dulu masa aku pun lebih kurang cam ko gk, lebih kurang 9-10minggu gitu dia pergi...

Neeza.Areef said...

oo zana pn ada perkara sedih belaku..nanti2 ada rezeki zana tu muda lg kan..insyaAllah..

slmt taun baru ye zana

Dilla Ady said...

insya alllah satu ari nnti ade rezki akak sekuarga nk ade baby...jgn putus asa n berhenti berdoa ye kak..

eRiNsZ said...

NEW YEAr happiness beb

eRiNsZ said...

NEW YEAr happiness beb

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

insyaAllah zana,
semoga thn baru 2012 ni menjanjikan lebih byk kebahagian utk kite semua..

lely pun hrp thn 2012 ni dptla tambah ahli kuarga, lama dh rasanya tak bau baby...

cheq sue dieyha said...

happy new year.
moga2 tahun ni ada kehadiran 'orang baru' dalam kehidupan kte,amin..