Followers

Wednesday, December 14, 2011

WW : Pokok Tenggek Burung

nie ler rupa pokok tenggek burung


sebab apa di panggil pokok tenggek burung? s
ebab bunganya berbentuk burung..
 serius


dpt ler sepokok bawa balik kluang

11 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

x pernah tgk pokok ni... tp haah la ikut nama dia tu...

lieyalatif said...

ko up ni baru aku tau bentuk sebenar pokok ni zana...cantik la wey.....name tu yg unik tu kan....

Salina@IbuAqil said...

Ni bleh bt ulam kan dear?! ;)

Mamamya said...

akak suka makan pucuk tenggek burung ni..sedap buat ulam..

norhidana said...

ohooo ni tenggek burung versi bunge2 ke ko? bungenyer mmg cantik, ada ala2 burung gitu

kalu kt kg aku tenggek burung nyer lain lak, selalu org mkn bt ulam... atuk aku la paling suke...

Dilla Ady said...

ooo...camni rupenye..penah dgr name tpi tak tau rupenye..

Lily@MamaZaraZareef said...

baru arituh budak2 opis citer psal pokok bunga nih..lom pernah tgk yg real punye lagi..tp nmpak comel pokok ni kan..hehehe

Nana said...

penah dgr pokok ni
buat ubat kan?

auwcak said...

owh..cam tu rupanya eh

latif4448 said...

Salam, ini bukan pokok tenggek burung yg buat ulam. Ini spesis pokok bunga, kalau nak benih tenggek burung saya ada. Hairol, 0123072428

lynnhelite said...

Salam.. ini bukan pokok tenggek burung. Tenggek burung adalah sejenis pokok herba, buat ulam. Tak tau kenapa dipanggil tenggek burung sbb takda bunga, takda rupa burung. Yg ini dipanggil pokok burung, atau lucky bird. Sesetgh kaum cina kata pokok ni bwk 'ong'. Nama saintifiknya pedilanthus.