Followers

Thursday, April 5, 2012

Tidur Sendiri

anak mak dah tido bilikk sendiriiii
he he he...sebenarnya dah dekat 2 minggu dah Batrice tido bilik sendiri....


1st nite tu...bukan Batrice yang tak boleh tido.......mama dia yang tak boleh tido...adeh!....gitew ler kan...
Before nie......Batrice tido 1 bilik ngan kami...tp tak sekatil ler.....letak katil dia kat penjuru bilikk...tp datang angin dia...tengah2 malam bangun menyelit....

Before nie, mama ko beria2 suruh tido bilik sendiri...banyak naa alasan..."tunggu umur 6 tahun lahh mama echa tido bilik echa.."...ewah...siap ada timeframe lagi tu....tp tup tup tup dia sendiri yang nak tido bilik dia...
siap buat ayat...."bilik echa kan mama dah cat biru.....jadi echa boleh ler tido bilik echa sendiri"..tau pun ko kan.....patut awal2 pindah lagi dah tido bilik sendiri.....kaler bilik tu pun dia yang requested...ikut mama dia nak kaler pink or purple jer...tp anak dara tu minat kaler biru plak....time pilih2 kaler tu..dia yang tunjuk kaler biru mana yang dia nak untuk bilik dia..


So.....sebab yang mengukuhkan lagi niat dia nak tido bilik sendiri ialah.....star2 tu....ufo tu...ala, benda nie tampak kat dinding...so, bila matikan lampu benda nie akan terang....tu yang buat dia teruja nak tido bilik sendiri tu kot.


maka gigih ler mama  dia tampal benda lekat2 tu jam 10 malam.....papa plak jadi badang angkat katil tilam masuk bilik dia......minah tu..kalau dah kata dia...kata dia....tak boleh tunggu esok ke lusa ker...nak malam tu gark tido bilik baru  ngan lampu star2 tu....lantak lerr nak..janji bahagia

So..gitew ler jadinya bilik anak dara tu.......tak siap lagi......suruh tunggu sebulan lagi coz' mama dia nak belikan katil wardrobe baru pun tak nak.....apa yang ada ler dulu yerk...nanti mama papa tambah ler lagi apa yang patut....


So....esoknya gigih ler mama dia touch up mana yang patu nak bagi menarik sikit.....idak ler kosong kan bilik tu...

Nasib baik sticker princess tu boleh ditanggalkan dari dinding asal and pindah ke dinding baru.....
aku recycle guna kan jerrr....baru ler nampak seri sikit yerk tak..

12 comments:

maszmadi said...

ooo dah tidur bilik sendiri.. bgus lah batrice, berani..

Puteri Satu said...

tak jatuh katil ye...? dia tido katil tak de pengadang?

Rtp Farra Arisha said...

cantik decoration kamar tidur. :) hehe lagilah batrice excited tidur di kamar tidur sendiri. :)

wanie said...

dah besar batrice..dah tido bilik sendiri ye...cantik bilik batrice


si irfan ni pun kadang2 mngelat nak tido bilik kami..

Mamamya said...

dah t'balik pulak skrg kita ni zana..dulu anak2 bedara akak yg 2 org tu dah elok tido bilik sndri...gigih menampal juga 'bintang2 di langit' tu..heheee...

tp sejak dok melaka ni kan baba dia org selalu OS jd bila baba xde mmg akak angkut semuanya masuk bilik akak...pastu terus x nak balik tido bilik sndri la plak..udahnya skrg 1 bilik himpun la 5 org...tu blm masuk bby lagi bulan 8 nnti...haihhh..sabo je lah...

Nad @ MamaZakwan said...

oo, mende alah glow in the dark tu letak byk2 lagi best, hehe
kang abtrice takleh tido mlm le pulak..

rasp said...

syabas batrice...
tapi i kagum lah dgn dia...
leh tidur atas katil gitu tanpa pengadang...
sapphire tak leh...
wajib ada pengadang...
kalo dak mmg tergolek cat ke bawah...
hehehehehe

ieda said...

alhamdulillahhh batrice dah tidur bilik sendiri, baguslahhh dia nak tidur sendiri, dia nak belajar, molek dah tuuu zana, dah 6thn kannn :-)

Cantikk bilik batrice, bilik anak dara lah katakan, akk impikan bilik anak dara akk mcm nie tp x dptlahh sbb penuh ngan meja study dan meja komputer mereka huhuh

Maya Mayana said...

glow in the dark kan namanya tu? bebudak ni memang kena ada "sesuatu" utk tarik perhatian dia...


sekarang ni org suka letak wall sticker....

baguslah...dh pnadai berdikari

lieyalatif said...

good job batrice!!!

betul tu zana, kite kene hias2 blik dieorg ni baru dieorg rase teruja nak tdo sendiri....tapi kite bagus le batrice dah volunteer nak tdo sendiri....ikutkan kalo sorang2 ni die takut sikit....

so mama n papa line cleaaaaarrrr laaaa

Neeza.Areef said...

alololololoooo
sgt2 comelz blk batrice
sejukkk je dgn color biru..
baik batrice x takut tdo sndiri

anak2 aku pn dah try tdo sndiri tp blk jugak blk mak pak nya

norhidana said...

bestnyer batrice dh ada blik sndiri... dh berani tdo sorang2....
msti seronok dia tgk star2 tu kan time nk tido...