Followers

Monday, August 27, 2012

Bukan Cerita Raya : Rompong

Yeeehaaaa....
Mama Batrice muncul kembali.....ha ha ha...setelah sekian lama bertapa....keh keh keh
sure sana sini citer pasal raya kan....
later2 lah yerk....memandangkan gambar di 1 syawal nan ado...maka mood nak update citer raya pun kelaut...

meh nak citer cerita2 sebelum raya....

ewah.....hari dok kalut citer pasal gigi kekal Batrice dah tumbuh kan....selang beberapa hari ...gigi susu dia plak dah goyang..nak tak nak...kena gark ler cabut...so, hari khamis before cuti raya tu....Zana ambil half day...bawa Batrice gi Klinik Gigi kerajaan jer...tak yah nak buang2 duit gi klinik gigi swasta...memandangkan gigi dia pun dah goyang.....baik gi yang FREE jer...

Nasib baik ler..memang tak ramai pun...tak sampai 5 minit tunggu..no Batrice naik...and tak sampai 5 minit gark masuk bilik doktor.....dah siap dah...

Tu dia...gigi bawah yang dah semakin jarang2.....yang belah kiri tu yang dah goyang...


muka steady tahan seram dalam hati
coz' kakak sebelah dok meraung2 cabut gigi....nak cuak ke tidak...ha ha ha


nurse goyang sikit2.....tarik terus selesai


siap ngan bangganya keluar tu cakap
"Echa tak nangis cam kakak kat sebelah tu pun mama kan....."
ewah.....cer gigi tu tak goyang lagi...mau meraung gark rasanya kan..


rompong sudah.....tp gigi kat belakang tu dah keluar almost separuh dah...
kira boleh cover lagi ler...
nasib ler gigi bawah......senyum tunjuk gigi pun tak nampak sangat
cer gigi atas....haru jer raya2 gambar sumer gigi rompong..


so yang kanan tu kita tunggu dia goyang dulu
if gigi kekal keluar dah byk tapi gigi susu tak goyang2 gark baru ler cabut secara paksa...rela..

 

4 comments:

Salina@IbuAqil said...

Rompong pun tetap comel jer dia untie tgk.. ;D
Selamat Hari Raya dear!! ;)

norhidana said...

ngeri aku nengok bekas gg tuh, terasa ngilu ko... heheheh...

takpe2, pasni dia comfirm dia tumbuh lawo je

atty's said...

gudgirl..batrice..berani cabut gigi..
gigi mmg kena jaga betul.kalo dah rosak nanti tak cantik

~AiMi SyAhiRAh~ said...

Salam Aidilfitri! Buat para blogger di luar sana!! Jom join contest ini! 3 pemenang bertuah akan mendapat duit raya EDISI TERHAD sampul wajah saya!!;) Klik http://www.aimisyahirah.com/2012/08/contest-nak-duit-raya-cik-misya.html untuk maklumat lanjut.