Followers

Thursday, August 16, 2012

Citer sebelum raya.....

lama betul tak mengomel kat blog kan....a bit busy sikit since start bisnes tudung DNE nie..he he he...

This year....Ramadhan cam biasa2 jer.....
pergi PARAM pun ada ler sekali dua..
berbuka kat luar tak pernah lagi
hari-hari gigih masak...balik kerja dah ketang ketung kat dapur......
lauk simple-simple jer.....makan untuk berdua....ala kadar jer lah...
and
puasa kali nie dapat balik Tenggaroh sekali jer....hu hu hu
start awal puasa lagi dah rengek2 nak balik Tenggaroh since memang dah lama tak balik...last balik rasanya akhir bulan 5....then jumpa mak ayah kat rumah pakcik di kampung masa kawen adik sepupu......lepas tu langsung takde balik jumpa mak.....
tapi memandang kan en Laling Hubby aku tahun nie memang busy ngan kerja kontrak dia ....
asyik ler bertangguh....bukan takat aku jer naik merajuk...Batrice pun merajuk ngan Papa dia coz' janji nak balik kampung mak tok ...tapi tak balik2 gark...
at last......minggu ke-3 baru ler dapat balik berbuka ngan family kat Tenggaroh...

Otw balik Tenggaroh tu terserempak ngan accident....ngeri gark coz' kereta bertembung kereta.....
remuk 1 kereta tu......tak  tahu ler apa nasib pemandu dan ahli keluarganya...
time tu dah pukul 6.45 pm.....kereta plak jammed panjang giler....tawakkal jer lah kot2 kena buka dalam kereta kan....tp alhamdulillah...sempat gark sampai  rumah mak ngam-ngam waktu buka...

dalam banyak2 kenderaan yg berderet2 tu....mata dok tertarik kat warna 1 lori nie..
kemain gojes kaler dia....pink hijau..nak cam kalert hot tudung FNJ plak.....


and cam biasa .....masuk jer simpang ke Tenggaroh 5 tu....siap ler anak dara requested nak bawa kereta konon-kononnya....
layankan jer lah....



macam beria-ia benar kan...


and balik kali nie.....sempat ikut mak tok dia pergi berurut
ngan dia2 sekali berurut....
suka plak dia...siap requested nak pergi berurut lagi if balik kampung...cuma tak nak nenek tu urut kat perut dia.......dia geli...ha ha haa....apa2 jer lah anak oittt..


sure ramai dah on the way balik kampung nie kan
 hati-hati kat jalan raya k........

*** berita gembira 16 Ogos 2012 - dapat anak sedara baru.  My adik ipar no. 2 dah selamat melahirkan baby gurl jam 8 lebih pagi tadi....happy....terus rasa cam tak sabar2 nak balik Tenggaroh...

2 comments:

atty's said...

beshnya batrice dpt urut ya.

Maya Mayana said...

Salam Aidilfitri zana...maaaf zahir baatin..hati2 dijalanan...