Followers

Thursday, September 6, 2012

Photoshoot Raya...photoshoot ler sangat!

Ewah...tajuk tak boleh blah.....
konon cam hire photographer jer nak berphotoshoot bagai...(tapi ingat memang nak buat ler sessi photoshoot 1 family macam dulu-dulu lagi...)
padahal......sendiri snap.....set timer lagi....maklum, i jer yang rajin nak bergambar-gambar bagai nie....
harap yang lagi 2 orang tu...jadi model tak berbayar boleh lerrr.....

Ini semua gara-gara gambar 1 family di pagi 1 syawal takde.....huwaa...padahal, kalau tahun-tahun sudah.....
1 syawal jer cam nak muntah amik gambar............tahun nie....memasing lepas makan pakat terbongkar depan tv.......dah petang sikit baru ler sibuk.....time tu...baju dah rupa apa dah.......Batrice pun dah berlengas bagai...tak sesuai ok.

So...malam yang ada marhaban kat rumah MIL (Rabu - 29 Ogos bersamaan 11 Syawal) baru ler aku kerah suami and anak berposing ngan baju raya kami.......PAKSA ok.......kalau tak, jangan harap ler nak ada pic 1 family ngan baju raya tahun 2012 nie........tp dalam pada nak dapatkan gambar 1 family yang ok.....aduhai! macam2 peel keluar.....

1) Setting camera......en Laling Hubby ngan Batrice....tapi tengok ler.....kemain en Papa dia senyum dok pandang camera....mata dia tetap kat tempat lain...tu pandang TV ler tu......citer kartun.


2) yang nie.....di snap atas arahan oleh en Laling Hubby....


3) Nasib baik ngan mama dia pandang camera......nie pun....pic ke-3...coz' en Laling Hubby aku tu kalau ambil gambar suka close up....tak nampak ler baju i yang vogue tu......ha ha ha....apa guna dah sedondon ngan Batrice kan kalau tak nampak kaler baju...


4) Setting nak ambil pic 1 family.......baru setting......nasib baik dia pandang camera.


5) dah start pusing badan dah.....mata jer dok jeling pandang camera...


6) hilang sudahhh.....en Laling Hubby pun dok pandang tv garkkk


7) Setting balik.....budak comel tu muncul kembali...ha ha ha


8) penat mama dia dok lari sebelum camera sempat snap......dah cun dah...tp cer tengok mata Batrice pandang mana? tetappppp.....pandang tv.....teram tulll


9) Again...kemain mama papa awak dok liuk lentuk berposing.....awak dah cam robot kat tengah-tengah tu tengah dok usha tv jugak lagi...


10) dan akhirnya..................mata tu dak boleh nak lari sangat dari tv......duduk atas pangku mama dia baru ler gambar tu kira perfect ........ha ha ha......


11) Percubaan terakhir bergambar 1 Family - bertiga.......nasib baik yang nie pun dia pandang camera....


maka jadi ler ada 2 gambar yang ok untuk di cuci nanti.....semua dok posing pandang camera.....he he he....baik dari takde langsugn yerk tak...

Pic yang lelain di bawah nie...pic syok sendiri...keh keh ekhe.....

~ posing ngan bunga baru mama.......8 tahun kawen....nie ler bunga pertama yang aku beli....selalu tu asyik tak dapat green lite jer dari en Laling Hubby .....tu pun......malam raya baru berjaya pujuk en Laling Hubby...keh keh keh...dasyat tak ~


disebabkan susah nak dapat beli bunga....kita posing lagi kat celah bunga tu yerk...ha ha ha....murah jer pun aku beli....kat Ayer Hitam tu berlambak2 bunga....malam raya tu...sampai pukul 1 pagi pun kedai bunga tak tutup lagi...


dan akhir sekali...
berdua dengan en Laling Hubby yang di snap oleh Batrice.....walaupun blur.....janji ada....ha ha ha ha ha
senang lagi pakai camera compact berbanding DSLR nie.....nak beli camera compact jugak ler lepas nie...

 

6 comments:

atty's said...

memang susah nak photoshoot..kty pun fir ikut mood..asik nak main game.

lieyalatif said...

ya Allah zana..same la kite...tahun lepas kemain byk gambar family, tahun ni raye pertama lupe koooo....kirenye ko rjain la jugak sarung balik baju tuk amik gambor...aku malas ko! hahaahah

aku naik gelak tgk batrice tetap pandang tv tu hahaahaha....mcm miamija gak le ko..sakit ati jek sbb kite dah bersungguh2 dieorg lak main2...

Rasp said...

hahahaha memang nampak bebenor batrice dok 'kerling' tengok tv tu....

sib baik ada gak pics yang ok kan sis....

Neeza.Areef said...

coppp..mane songkok papanyee...haaa...

sama zana..taun ni sebok mkn penat masak pun yer x kose dah nk gambo..niat nk sarung blk bj raya tu ada tp lom kesampaian lg..so mmg tade gambo raya

ALoNa CintamaniszLite said...

cantek baju zana dan batrice...matching kaler.

Psl batrice mata asik ke tv tu, kan...hehe..akak pun penah masa anak2 kecik mcm tu. Sekali somi akak tutup tv tu terus. Tau ler dorang abah dorang tgh serius tu, ngee..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

hehehe cute plak tengok batrice sebab asyik pandang tv.. sure stress mamanya sebab asyik nak set timer pastu lari2 nak duduk kat kusi kan. akak pun cam tu gak zana oi.. asal nak snap pic family mmg kene pakai timer.. this year sib baik banyak gak dapat snap pic.. kalau tak, mesti kene reshoot macam zana gak ni