Followers

Friday, September 7, 2012

Rombang Pengantin ke Segamat

1 September 2 minggu selepas raya
ikut MIL menghantar rombongan pengantin ke Segamat
pengantin lelakinya jiran MIL kat taman....so, sama2 memeriahkan majlis...

We'll gerak naik kereta sendiri....gerak pun asing2 ngan group rombongan pengantin.
tunggu kat masjid apa ntah kat area Bandar Segamat nun...
coz' gerak awal.......kami sampai dulu...
kat situ plak ada buian...so, apa lagi ler....sambil tunggu ahli rombongan yang lain sampai..Batrice sampai lencun peluh main buaian tu....


sempat posing-posing lagi ....


Batrice ngan nenek............nenek nak berlatar belakangkan Masjid...
almaklum baju and tudung kaler dah matching ngan kaler mesjid tu...


lepas posing ngan nenek.....lari balik cari buaian


lepas tu di paksa posing ngan mama dia plak....
he hehe.....sejak akhir2 nie...mama dia suka posing ler plak yerkk


posing ngan atuk...coz' raya tahun nie takde gambar ngan atuk...


cucu bertuah......nak lari ke buaian jer.....sampaikan tak sempat nak duduk bila suruh bergambar ngan atuk n nenek..


tak lama lepas tu....ahli rombongan yang lain tiba.....
kitaorang memang dah kebulur coz' tak sempat nak singgah  memana nak sarapan..padahal boleh ajer kalau nak singgah tadi...
nasib baik ler cik Zah ada bawa nai lemak....rezeki kami ler pagi tu...


then...lepas breakfast lebih kurang....gerak ke rumah homestay tempat pengantin tukar baju before gi bernikah...
nikah nya pukul 10......tp kul 11 gark ler kami bertolak dari rumah homestay....
jalan kaki jer pun dari rumah homestay ke rumah pengantin perempuan..
berpeluh mak! dah ler vogue ngan baju merah menyala....pastu jalan reramai...
kelaszzz giteww~


itu ler pengantin lelaki....Cik Mail
alhamdulilllah...sampai juga akhirnya jodoh cik Mail....
sekian lama menduda.....akhirnya ada juga yang menjaga lepas nie...


ahli rombongan.....


tu dia...mak ngah merah menyala.....


tu dia...pengantin dok debar-debar tunggu saat di ijabqabulkan..
he he he...comel ok..


pengantin perempuan....cantikkan..

wang hantaran....


saksi tandatangan borang...


bapa pengantin perempuan menyerahkan tanggungjawab pada kadi untuk menikahkan anak perempuan beliau...


sure Acik Normah pun debar-debar time nie..


taraa................
saat di ijabqabulkan..
serius...comel ok....even nie pengalaman kali ke-2 cik Mail...tp serius nampak sangat ler gabra...siap tersalah-salah nama gitew......orang veteren bila time bernikah lagi comel ok berbanding orang muda...


tu dia....syukur....sekali lafaz sah Acik Normah bergelar isteri pada cik Mail..
kelakar lerrr sungguh.....selamat di ijabkan pengantin lelaki terus raup muka tanda legaaaa....
ha ha ha...siap buka butang baju lagi...ahak!...


cam biasa.......lafaz taklik sang suami kepada sang isteri.


rantai emas for batal air sembahyang...
fuh!...tebal gitewww...



anak dara aku yang dah berlenggas....sibuk nak keluar coz' dah kepanasan....
camner nak keluar.......penuh orang tak jumpa jalan ...
he he he..so...diam2 duduk situ erkkk


cuci mata lagi ngan pic-pic pengantin.



bersama jiran tetangga.......


pengantin malu-malu kucing...


bersama anak-anak, menantu dan cucu-cucu Cik Mail.
alhamdulillah.......lepas nie ada dah yang jaga cik Mail.....coz' anak-anak semua dah ada tanggungjawab memasing........


kami bersama pengantin...he hehe..pengantin lelaki jer...pengantin perempuan kat dalam rumah.


tak dapat nak tunggu sampai majlis bersanding coz' Pak Cik dari KL balik Kluang....then Batrice pun petang tu ada latihan untuk performance kelas music dia Sabtu nie.......dalam kul 1 gerak balik....

apa-apapun...

Selamat pengantin baru buat mempelai
Cik Mail and Acik Normah.
Moga berbahagia hingga ke akhir hayat.

Amin.

 

5 comments:

lieyalatif said...

alaaa comel gile pengantin zana heheeheh....siap raut muke n bukak butang baju tu aku gelak tu....mau tak nerbes ko...usia2 gini gugup tu lebih ko hahahaahahaha.....

suke tgk ko ngan batrice merah ang2....aku rase aku tade baju merah ang2 gini.....cantik lak tgk ko pakai hah....

atty's said...

selamat pengantin baru cik mail dan pasangan

norhidana said...

betul lah spt ko tulis, pantin veteren ni lg comel kan... pastu bile ada org ngusik tersipu malu ngalahkan org bujang ngn anak dara heheheh...

selamat pantin baru utk pasangan, moga kekal hingga ke syurga,insyallah

si batrice pasni tukar nama jd, gadis ngn buaian heheh

ieda said...

uishh pengantin veteran rupenya
ahahhah comelllssssssssssssssssss
pengantin perempuan pun gorjes dlm usia tuu ..
seyessssa

memang meriah
semoga kekal bahagia hendaknya

ps : dikk ko ngancam dlm merah dik !

Dilla Ady said...

eh eh chomelsnye pengantin...sweet la tgk golongan veteran jadi pengantin camni...