Followers

Tuesday, September 4, 2012

Testimoni Acai Berry

Alhamdulillah.....

Zana start consume Acai Berry  awal bulan tujuh yang lepas.....

Actually...dah lama sebenarnya nampak iklan about Acai Berry (AB) nie kat FB...ramai gark yang tag zana about AB nie...pun Zana pandang sekilas lalu jer......cam biasalah.....bila kita tak kenal orang tu.....kita tak ambil pusing sangat....but, bila tengok pic kawan sekolah zana yang sekarang nie dah macam model cantiknya....terdetik di hati nak cuba......tp masa tu masih 50% keinginan di hati tu......a few moth before tu....my kawan sekolah (lelaki) pun dah consume AB and hasilnya...sangat ler memberangsangkan....terus tak berlenggah Zana pun ordered AB ngan my friends tu......dia boleh jadi duta AB gamaknya...

dan bermulalah hari-hari Zana dengan AB.....
for the first tu memang ada rasa ragu-ragu....then time tu plak banyak info berkenaan bahaya produk Acai Berry....zana search semua citer berkenaan AB.....tengok video produk AB yang di rampas.....tanya macam-macam pada kawan yang zana beli AB tu.....setelah yakin dan pasti....zana teruskan ngan AB ..

Alhamdulillah......hasil selama sebulan dengan AB.....zana turun 10kg....
Act....penurunan sebenar adalah sebanyak 12kg...but zana stop ambil AB seminggu sebelum hari raya and until now still  tak consume balik AB....berat zana naik 2kg........kira ok ler tu...coz' selalu tu....seminggu hari raya jer...sure berat Zana naik berkilo-kilo........but with AB .....berat naik 2kg jerr....tu pun pantang berjalan beraya.....setiap rumah sajikan hidangan berat.......sat lagi tak makan, tuan rumah kecik hati plak kan.....and yang paling jahat adalah aktiviti makan kuih raya sendiri sambil tengok tv kat rumah...ha ha ha ha...tp kenaikan 2kg tu kira diampunkan lah yerk....ha ha ha pepandai jer kan...

See....mungkin tak berapa ketara perubahan Zana dalam pic kat bawah nie kan.....
yang pasti....pic sebelum tu.....memang time tu baju tu sendat sikit.....then Zana sarung PB...cuba kalau tak sarung PB.....sure segala spare tyre kelihatan .........dan gambar after tu adalah gambar terkini pada 1 September 2012 masa hantar rombongan pengantin di segamat....boleh tengok betapa loosenya baju tu kan....and time tu Zana tak pakai PB pun........he he he....

kalau dulu baju siap Zana pakai size 44 (merah) dan maybe nak ke size 46 but now...alhamduillah....size 42 dah boleh sarung dah longgar jugak.......target nak turunkan another 5 - 10kg lagi....insya allah......


Before nie...macam-macam produk slimming zana dah try .........
before try AB zana terniat nak try HL and AL ....tp memandangkan cost sebulan tu jejak RM1K jugak lerrr....tak mampu den!......akhirnya Zana jumpa penyelesaian yang sangat menjimatkan.....alhamdulillah...

*** psst : agak2 kalau Zana jadi dealer jual AB ok tak yerk? he he he......otak nak berbisnes jer nie......

11 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

ok zana, nampak perubahan ko... juallah wei pasal kite dah makan, so kite tahu hasilnya camne lg pun produk ni x mahal.... aku start bulan posa baru ni, tp on off so x byk sgt la penurunannya

Hirda Ibrahim said...

congrats poms. berjaya gak! keep it up.

ALoNa CintamaniszLite said...

tu lah...produk lain mahaii. zana yg keje pun kata mahaii...inikah laa akak yg dok umah sepenoh masa ni..

Neeza.Areef said...

tahniah mmg sgt2 nmpk perubahannya
mmg x dinafikan kuih raya jahat koo..sedap mmg sedap try dr sebalang ke sebalang tp padahnya nahh naik berat
klu nk turunkan lg berat tu ikut la BMI yg sesuai nnti kurus sgt pun x cun..hehe

atty's said...

tapi memang ketara nmpknya zana...tahniah zana..

sW33tdARLiNG said...

ehh bagus erk.. ada ramai gak geng blogger makan acai berry ni...

Anonymous said...

salam, leh sy tau awk mkn abc yg pckaging mane? sy pun bru bli mgu lepas, tp mcm xrasa perubahan sgt..

Lily@MamaZaraZareef said...

yela zana..nampak kurus dah!! bolehlah jual produk ni n share lebih lg..die pil kkena telan ker, or dlm bentuk serbuk ek..sebelum ni ada gak berkira2 nk cube sbb nmpak byk promo dlm fb..tetibe ada satu masa tu kecoh2 kate produk ni kena rampas sbb berbahaya..teus lupakan niat tu..huhu..jgn lupe share lg pasal ni tau..berminat ni sbb badan mmg dah sgt dipam2 skang..=((

lieyalatif said...

akhirnye ko jumpe produk yg serasi ngan ko kan zana....tahniah beb....usaha lagi tuk turun ke berat mase anak dare....sedap bile badan dah kurus nie...ringan jek rase ...n tak cepat penat......

beb, bisnes jek....testi ko dah cukup kuat dah tu...sure ade customer punyer...

Dilla Ady said...

nampak mcm akak pakai baju lain tau...baju baru beli tapi salah size..huhu

Anonymous said...

Nak tnye kalu mkn acai ni ada pantang pape tak?kena skip waktu mkn ke kalu nk turun 10kg dlm sebulan?