Followers

Tuesday, April 23, 2013

Presenting...Muhammad Aryan Iskandar

Tara...........seminggu sudah....

Presenting our lil boy...
he he he he
Muhammad Aryan Iskandar bin Abdul Hakim

Alhamdulillah......semuanya sudah selamat.....15/4/2013...ibu aryan selamat melahirkan Aryan...ceaser coz' anak bujang nie menegak.....ibunya kecik jer...tp anak bujang nie berat 3.7kg.....so, memang tak boleh pusing sudah...takpelah...rezeki nak keluar ikut tingkap..

3  hari kat HSI...on 17/4/2013 Aryan and ibu boleh discharge....settle semua urusan...Aryan mama bawa balik.....anugerah terindah......in shaa allah, amanah ini kami galas sepenuh hati kami...tanggungjawab yang besar....sepertimana kasih sayang cinta kami tertumpah untuk kakak Batrice...seperti itulah juga kasih sayang cinta kami buat Aryan Iskandar....doakan yerk kawan-kawan semua.....


3 hari dah jalan jauh nak balik rumah.......syukurrrr.....

Kakak Batrice paling excited.....everytime kalau boleh nak mengulit adik Aryan...


1st nite Aryan kat rumah.....tak banyak ragam.....bangun - minum susu - tido balik....
tapi dah resmi ada anak kecik kan...mama memang tak cukup tido.....
perngorbanan yang menyeronokkan...he he he he..harap2 jaga Aryan mama leh kurus sikit...keh keh keh..

see...kakak Batrice tetap nak mengendeng sebelah adik Aryan.
sampaikan sekarang nie dah tak mau tido bilik dia sendiri dah...nak menyibuk tido dalam bilik mama papa....
untuk 1st nite...papa kena beralah......tido bilik dia...sian Papa...ha ha ha
tp esoknya.....transfer sofa lama masuk bilik......letak kat kaki katil kami
Kakak Batrice tido situ....maka, berkampung ler empat beranak dalam satu bilik....


Baby Aryan ada kuning sikit....tp tak kuat.....hari 4 (18th) refer adik Aryan kat KK Mengkibol....bacaan kuning dia 7.4mg.....so, esoknya ke repeated blood test lagi.....jumaat (19th).....test...naik sikit dari 7.4mg ke 7.6mg........kena refer lagi pada hari pagi Ahad.....(21st)......

Sabtu tu....mama pesan kat adik Aryan jangan tido jerrr......macam faham-faham jer...memang Sabtu tu...Aryan kuat menyusu...then rajin berjaga....ajak memain berbual.....so, pagi Ahad pergi check darah...alhamdulillah...bacaan kuning tu dah turun ke 6.0mg....syukurrr....gud boy ler anak mama kan..


Percubaan nak BFkan adik Aryan still tak berjaya lagi.....susu masik setitik dua yang keluar.....
so...bila bagi direct tu....Aryan mengamuk ler...dah ler lapar...susu plak tak meriah...so, sementara nie mama bagi susu formula dulu....try S26....nampak sesuai ngan Aryan.....nampaknya kena pelan-pelan nie and nak kena cari SNS untuk ajar adik Aryan balik......at least....sementara tunggu susu cukup......Aryan belajar direct feeding dari mama....


Kakak Batrice banyak membantu......rajin tolong mama jaga adik....time mama mandi ke apa...tetiba adik nangis..pandai dia bagi adik susu.....tp tulah..nak kena monitor gark...takut tersedak ke apa....kan..bahaya gark.....


Now.....selalu mama posing berdua ngan kakak Batrice..now dah posing bertiga ngan adik Aryan sekali.
Alhamdulillah...anugerah terindah....walaupun bukan dari rahim mama....tp Aryan Iskandar tetap anak mama dan papa dunia dan akhirat.....moga mama dan papa boleh jadi ibu bapa terbaik buat both anak mama
Nur Batrisya Qistina and Muhammad Aryan Iskandar.

1

15 comments:

atty's said...

Alhamdulillah..semoga zana dipermudahkan dlm urusan menjaga muhammad aryan iskandar..dan semoga aryan menjadi anak yg soleh.amen.

Aiza Hamdan said...

Alhamdulillah zana..Moga dipermudahkan untuk BF Aryan..seronok dengar..:)

izz said...

tahniah zana.. aryan sgt cute... kakak batrice nmpk sgt excited.. moga dipermudahkan oleh Allah ye..

Nad MamaZN said...

Alhamdulillah selamat semuanya
Moga dipermudahkan urusan segalanya
Rasa hepi utk zana n famili
Moga aryan membesar menjadi anak yg soleh, sehat, cergas dan cerdas

Sidratul Muntaha said...

jazakallah..

Rasp said...

alhamdulillah....
hepi for you sis...
kakak batrice pun mesti suka sangat....
comei tul aryan ....

Salina@IbuAqil said...

Alhamdulillah!!!!
Selamat semuanya..
Comei sgt..
:D

ALoNa CintamaniszLite said...

Sgt memahami niat murni zana..
Semoga kalian sekeluarga ceria dan berbahagia selamanya bersama..

norhidana miswan said...

comei betul anak bujang ko, semoga dipermudahkan utk ko cube BF sndiri bby aryan... bgs betul dia tak meragam sgt yek...

tp gambar sume mata ttp bile acik dpt tgk mata dia ek

irma said...

sedapnya nama...secomel tuannya...

salwana nordin @ che'wa said...

alhamdulillah..

bertuahnya aryan ye :)

hopefully awak dpt susukan aryan..5 kali susuan sehingga kenyang sudah mencukupi utk menjadi anak susuan..

ini supaya dpt menjaga batasan aurat dan hubungan adik beradik dikemudian hari..wallah'ulam

semoga aryan menjadi adik yg baik pd beatrice dan anak yg soleh pd mama dan papa ye..in syaa Allah

*∽ IZAN ∽* said...

Tahniah Zana! sedapnya nama baby. Berat nyer bleh tahannn .. tak pe la ikut mana pun asalkan keluar dengan selamat dan sihat.

Semoga Baby Aryan menjadi anak yg soleh.. aminn!

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

comeeeellnyer...
kakak batrice jeles tak..
besttttnyer ade baby!!!

Lily@MamaZaraZareef said...

suka name dia..husbnd kite minat nama iskandar tu..kalau x dia nk letak nama anak no.2 zareef iskandar tp last2 x jd sbb mamanye x setuju..:-P

nway,putih melepak la bby aryan..comei.!!!!

ieda immi said...

tahniah dikk
sungguh anugerah allah ..
alhamdulillah
aryan sgt2 comel
dan semoga aryan menjadi anak yg soleh dan didik dengan penuh kasih sayang .. aminnnnnnnnn

akak lak terharu .. teringat ke zaim .. dpt bayangkan betapa happynye adik akak tu ;)