Followers

Friday, August 16, 2013

1 Syawal 2013

Auwww chak!
udah2 ler tu cuti beraya....dah seminggu dah....
ha ha ha...nie ayat orang jeles yang dah kena naik kerja awal...gara2 cuti tahunan tinggal suam2 kuku jerrr.....

yeahh.....up citer raya....
sana sini upload pic raya kebaboomm korang....
cun melecun semua ngan baju lip lap lip lap..glamer habis..kalah baju raya artis gitewww...
family ku bersedehana jer tahun nie.....dah tak sempat dah nak tampal lace nak memanik kat baju raya...ha ha ha.....tu dia...busy bebenarrr

Alhamdulillah....berjumpa lagi di syawal tahun nie...and alhamdulillah jugak lerr this year..complete 1 family Zana dapat berkumpul di pagi raya...adik yang di Banting dpt balik awal sambut syawal.....kalau tak selalu tu tak petang..malam baru ler nampak bayangnyer.......and yang penting...semua sedondon pepel/pink magenta di syawal pertama.....kecuali my nenek jer lah...

Our small family potrait....ambil pakai tab jer..
kemain nak setting guna mr nikon...sekali lupa camner nak setting guna timerr.....ha ha ha...
lambat sangat...guna tab jer lah........


and yang paling excited coz...this year ini budak bam bam ada.....
semangat mama tempah baju melayu sedondon ngan papa sekali...
upah kemain mahal kemain......takpelah dik oittt...raya punya pasal...
nasib baik tak jumpa songkok size dia..kalau tak, bersongkok ler Aryan di pagi raya..

muka sengih2 nak berjalan katanya.

1st raya jerrr dah dpt upah...
laki bini selsema and batuk.....


atuk ada senyum tahun nie...coz' rumah dah siap...alhamdulillah...
projek kolam ikan papa pun dah siap ngam2 di pagi raya.....
gigih ok.......ntah sampai pukul berapa en papa siapkan kolan ikan tu ngan pak ngah..
Zana dok berjimba kat Bazar Ramadhan borong kuih raya murah-murah.....balik dekat pukul 2 pagi......


adik Uyin glamer habis....lip lap lip lappp


Our little family potrait...
sorang 1 pegang hand bag....hik hik hik...
rasa cukup sempurna.......alhamdulillah....


Ayunie plak dok jeles ngan papa coz' pegang Aryan..


Kakak and Adik..


takde songkok..pakai snow cap pun jadi ler kan dik


tu dia....ubat orang sakit di raya pertama...
srooottt srettt laki bini...tp gigih gark nak beraya rumah sedara mara...

tu jer lah cerita di pagi syawal kami
gambar mmg nan ado...x meriah mcam tahun2 sudah...coz' Zana dah ada hendbeg nak kena kelek.......en papa mmg takde rajinnya nak snap pic kalau tak di suruh..last2 mr Nikon jadi tukun dlm keta....rasa cam nak cari digital kamera murah2 jerr...senang sikit nak posing2...mr nikon tu besarrr bagakkk...

10 comments:

mama tisya said...

bdk2 suka la dpt peplum ry ye..batrice siap tempah lg ye

Lily@MamaZaraZareef said...

encemnye aryan berbaju melayu..peplum batrice plak cantik sangat..=)

Lily@MamaZaraZareef said...

encemnye aryan berbaju melayu..peplum batrice plak cantik sangat..=)

Rasp said...

cantik lah kaler pepel u ni sis...
i loike....
berseri2 tgk batrice and aryan....

norhidana miswan said...

cantik lah tema raya ko zana.... kalu la dpt bt kaler gitu kt family aku msti best nih...

seronoknyer balik kt kg.... mbah@moyang ko ada lg yek, aku dh takde dh dua2 mbah...

Lynn Hamzah said...

very purple...sedondon...

lieyalatif said...

meriah raye ko tahun ni yeak zana...ye laa beraye kat umah baru, ade plak org baru si aryan tu, adik beradik dpt bekumpul semua...mmg cukup2 meriah dah tu...

btw, tema ko sangat2 gojes hokey...menyerlah gituuuu..

ala aku pun mmg tade usung kamera, snap pakai phone jek hahaahahaha

auwcak said...

selamat hari raya babe.....comel la anak2 ko

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

salam aidilfitri zana..
kakak batrice sgt cantik !!!!

LYAfrina said...

comey,.. smuanyer srba purple sefamily tu...

lya nmpk baju kakak ok je.. comey..