Followers

Monday, August 26, 2013

Jamuan Raya sekolah TAJ....(gedik2 santai)

Jumaat lepas ada majlis Jamuan Raya kat sekolah TAJ Batrice
sure sekolah anak korang pun tengah galak buat jamuan raya kan.....

Act on Khamis tu Batrice ponteng...xde sapa nak hantar pi sekolah TAJ since en Papa ada work kat Layang-layang...sian kan anak Zana.....habis tu camno....en Papa dia..kerja tak menentu kat mana...pn Mama plak tempat kerja jauh sepelaung.....kalau nasib baik...atuk ada ..boleh ler atuk hantarkan...if Atuk pun kerja di luar kawasan....gitewww ler.....jadi nyer...

Nasib baik lerrr...Ust dia mesej maklum ada majlis petang tu...kalau tak...anak dara mak pergi ngan baju sport dia jer lahh......so, coz' x ready kan langsung baju raya dia...maka gigih ler mama mithali nie drive balik nak siapkan diaaaa........demi anak..

Rehat panjang....Batrice pun masuk school pukul 2.30....1.45 dia dah siap...so, jom gedik2 dua beranak..
lama dah tak buat peel gedik-gedik bergambar ngan Batrice....asyik ler dok usung adik Aryan jer...balik2 pic mama ngan Aryan....nak2 kakak sekarang sombong tak mau bergambar dah...kena gaduh dulu ngan dia baru dia rela nak ambil...tu pun nanti ntah apa2 jer gambar yang jadi....

See.....tangan pegang cawan...mata dok pandang tv...
mama dia jer yang over senyum kat camera


Again.....tp nasib baik ler comel.....


Baju Peplum nie beli ready made....terbesar sikit...tp ok kot..just nice jer ngan Batrice...almaklum, anak dara tu mengecut sikit badan dia....
Tudung xde...so, pakaikan jer lah tudung sarung mama yang dah tak guna....ha ha ha ha..
mama dok kemaruk ngan tudung bertengket-tengket katanya.....maka tudung2 sarung yang lama dok terperap jadi tukun tiruan.....nasib baik ada anak dara...


gaya terkejut...lantak..layankan jer lah...


yeaaahh...posing timeee
nie kalau mama suruh posing....
tangan di pinggang...kepala tunduk..
apa daaaaaa......tak model langsung ok


ohh...nie ala2 miss worl bagi flying kiss kat peminat


yang nie?
ntah lerrr......tarian gelek kottt..ha ha ha.


masa sampai school dia....ada ler seketul dua kengkawan class dia yang dah sampai...
Zana ajak depa bergambar sekali
memalu kucing memasing...cuba mak ko xde......ko ler kapten kan kak..

Rata-rata yang gegurl semua berpeplum..cantik2 belaka.
ada tu baju bertengkat-tengkat...dah macam fashion show plak mak menengoknyer...padahal majlis jamuan raya sekolah agama tu...
time mak ko...kata nama sekolah agama jerr...buat jamuan..xde kebaya ke baju moden...sarung kurung terusss...lagi besar lagi bagus....ha haha..tu zaman mak ko ler..nie zaman Batrice...kemain berrfesyen2...ustazah pun kemain gojes ngan contact lens bagai....


ewahh....agak2 yang baju hijau tu leh buat calon menantu tak...he he he....

3 comments:

norhidana miswan said...

makan ati nengok baju si batrice tuh... sana sini anak2 dara pakai peplum... bujang aku jugak baju melayu je...

lawo lah baju ko tu zana...bile la aku nk bt selai...tunggu kurus dulu kot heheheh

lieyalatif said...

ololo comel hokey...anak beranak comel hah...ko comel, batrice pun comey..seb baik takde aryan kalo tak mmg comey bertingkek2 hah heheeheheheeh.....

betul tu zana,tahun mmg in baju peplum...pakkal jek mia mija tak suke...aduh payah koo budak dah besar nie...sebelum beli baik tanye pendapat die dulu kang sia2 die reject tak mo pakai haru aku....

Jumria Alimuddin said...

salam..
sporting sgt2 anak puan posing begambar....tepingin plak anak pompuan....hehehehe