Followers

Wednesday, April 16, 2014

Happy 1st Birthday Aryan

alhamdulillah
Gogon genap setahun semalam.....syukur Ya Allah..kurniaan ke-2 terindah buat kami selepas kakak Batrice.
he he he...mama dia ketinggalan keretapi nak update blog.....
kelam kabut coz' petang tu check up dia setahun..kena sedas injection....muka releks jerr...bunyi sikit pun tak.....mama dia yang terkejut....coz' tau2 nurse dia siap inject dia
pastu on the way balik ...tetiba school kakak Batrice called suruh bawa Batrice balik...anak dara tu demam rupanya...fuh! udah ler dari parking ke pejabat @ class Batrice kemain jauh..berpeluh2 dukung si Aryan....ngan panas teriknyer lagi..xpe..panas dunia..ye tak...

tu dia....1st photo Gogon....
putih merah time keluar tu.....berat 3.7kg..terkejut mama dia..coz' last dpt tahu berat dia just around 3.5kg..rupanya2...3.7kg..beza almost sekilo dari kakak Batrice dulu....


1st day ....otw balik Kluang..
1st day jumpa Kakak Batrice....


after a few day....
ya Allah ..senang sangat jaga Aryan....bangun nangis coz' perut lapar jer....
setiap 2 jam sekali nak menyusu......tempoh 3 bulan tu..memang mama jadi burung hantu ler...
tido malam kejap2 bangun coz' anak bujang nie kuat menyusu...tp yang syukur nyer ..dia nangis sebab nak menyusu jer...xde nangis tak tentu hala.....


and now....alhamdulillah...setahun....cepat betul berlalu setahun nie...
11 bulan Aryan dah pandai berjalan
11 bulan gigi dah 8 batang....

cuma...bila dah dapat kaki nie....kerjanya berjalan jer.....nasib baik ler time tido tak boleh nak jalan...
kalau tak harus gark ler dia berjalan...x berhenti..x reti duduk diam....
tu yang badan makin susut...

setahun...berat 9.8kg...x jejak 10 kg pun
xpe..yang penting sihat....
cuma penambahan ketinggian tu memang ketara....nampaknyer adik tinggi orangnya..

and new achievement : bila yak yak..buka seluar...dah tahu dah...terkedek2 jalan menuju ker bilik air.... he he he..comel sangatttt....


alhamdulillah dik
mama n papa sentiasa gembira dengan setiap perkembangan anak2 mama...adik n kakak

Terima kasih sayang kerana pilih mama n papa sebagai pelindunga
Terima kasih sayang kerana pilih mama n papa untuk berkongsi rasa kasih dan sayang
Terima kasih sayang kerana pilih mama n papa untuk memberikan pendidikan yang terbaik buatmu
Terima kasih sayang kerana pilih mama n papa sebagai ahli keluarga mu

Kami insan terpilih untuk membimbingmu, melindungimu, memberi pendidikan yg terbaik buatmu dan berkongsi kasih sayang untuk mu.

SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN YANG PERTAMA
MUHAMMAD ARYAN ISKANDAR.

MAMA & PAPA & KAKAK BATRICE
SAYANG ADIK DUNIA AKHIRAT

 

3 comments:

Sidratul Muntaha said...

happy birthday sayang...\
alhamdulillah...
dh setahun dah dia

mysha said...

Hepy besday gogon handsome!!

Semoga menjadi anak yang soleh.. Ameen..

norhidana miswan said...

kejap je dh beso gitu ek zana... epy belated birthday buat gogon ensem aryan, moga jd anak yg soleh n berjaya