Followers

Tuesday, January 18, 2011

Batrice. Dulu dan sekarang

tik tok tik tok...hari nie dah 18 Jan 2011. Lagi 5 hari jer lagi anak daraku berusia 4 TAHUN. Cepat betul masa berlalu kan.....sedar tak sedar kan......


for those yang memang mengikuti cerita Batrice dari dia kecil....sure tahu aku yg selalu membebel bila tengok rambut anak2 dara korang yg kemain lebat panjang  mengurai...Batrice dulu2..alahai.....rambut dia...nak kira pun cam segan jer....mana2 pergi orang ingat boy even dah pakaikan gown...dah pakaikan hair band...tetap orang tanya...boy ke nie..? hu hu hu....


tp now...alhamdulillah....ciri2 kegadisan tu dah ada....rambut pun dah panjang....dah lebat sikit....cuma mmg rambut dia tu tak pernah potong kecuali jambul tu jerlah......papa dia nak potong rambut belakang dia bagi sekata pun aku tak benarkan......sayang ooo...bertahun tunggu rambut dia nie tumbuh panjang camnie....after 3 tahun, baru ler nampak rupa rambut dia tu....

insya allah.....birthday batrice akan di sambut di tenggaroh...coz' on 30th tu, my mum buat majlis cukur jambul for aliesya and aiman....so, kita jalan sekali kan...senang..time tu pun mmg sedara mara berkumpul....so, sure meriah punya.....

and dia dah requested cake barbie.....pi skodeng2 kat SR....barbie cake jer dah RM228...fuh....dari omak ko membazirkan nilai RM228 tu hanya untuk ko nyer cake...baik ler mak ko nie belikan ko hadiah lain dgn nilai yang sama......but don't worry...cake barbie tu tetap dapat........don't worrry!

Tak caya...kita tengok nanti yerk...he he he..

Sesungguhnya menggembirakan hati seorang anak perempuan besar ganjaran nya di sisi ALLAH.

19 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

alahai...tak lame lagi la ni yeak...tik tok tik tok menghitung hari la yeak.....betul kooo, kejap jek rase mase berlalu kan....aku mcm terbayang2 jek ko baru mms aku gambar batrice mase baby....ni dah besar dah anak dare ko zana......dah cantik dah anak dare ko skrang....tgk mamanye la kan hihihihi......

re: tak mo ar pakai salindah zana...ade feedback yg kurang baik dari spital.....ni pun hirda rekemen pakai NR....bace kat kak engku tu , mmg set yg menjadi goreng pisang panas.....tu yg cube tuh....

MamaBatrice said...

lieya - tu lah lieya..pejam celik pejam celik..dah besar anak dara aku. Ko pun dah nak masuk 3 orang hah! aku gark still ketinggalan keretapi....seronok kan...bila tengok perkembangan anak2 nie...

laaa ye ker...
tp ramai gark aku dpt feedback salindah ok...kot2 ler ada rezeki aku lepas nie...boleh ler aku try NR mcm ko....nanti aku terjah blog kak engku tu k..thanks lieya for sharing

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

insya-Allah ...

kejap je masa berlalukan zana.. hahaha tgk batrice masa kecik teringat aku dl pun cam dia.. rambut alahai halus je sket plak tu...

nanti ciksu pos adiah kt awak ye sayang...

MamaBatrice said...

sue - tu lah sue..kejap jer dah besar kan anak2 kita....dari kecik perkembangan sorang2 kita ikut..now....alahai, besar dah!

alahai ciksue..buat susah2 jer

Cik Nurul Pinky said...

alahaiii kejapnya besar ye..tak pe-tak pe kak ganjaran yang akak terima lagi besar faedahnya sebab mengembirakan hati anak perempuan kan hehehe

MamaBatrice said...

cik nurul - he he he he...betul tu dik!

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

yer zana, akak ikuti batrice dari bb lagi.mmg dah lain dah muka dia.. dulu tak berambut, now rambut pun dah leh ikat, muka batrie pun dah bertambah manis..

jap jer nak masuk 4 thn.. dia ni pakkal lahir lambat sikit kan.. kalau lahir awal, dah sama umur/baya dengan emily. sbb emily kalau ikut2kan baru 4thn 3 bulan, tp dah masuk kategori 5 thn la tahun ni (masuk sekolah) ..

ieda said...

x lama lagi zura akan bermenantulahhh :)
begitu pantas masa berlalu kan .. jaga2lah anak2 dengan penuh kasih sayang sure dia x lupa sampai mati .. :)

MamaBatrice said...

kak mimi : kan kak...dari dia bayi lagi akak ikuti perkembangan dia thru fp...and now bersambung ke fb..tak sangka kan....dan selama itu ler kita kenal...alahai....

haah! kalau lambat sikit...dah sama group ngan emily dah kak....ikut kan sebaya...cuma coz' tahun lain2 jer tu...

MamaBatrice said...

kak ieda - hu hu hu...camner leh tertukar nama nie kak..he he he..typing error ler tu..

insya allah kak
anak2 adalah harta tak ternilai kak
moga kami berjaya jadi ibu bapa yg terbaik buat batrice

onniesham said...

mesti ko x sbar kira hari nk tggu besday batrice kan. rasa cam kejap jer dah 4 thn. yer la zana, igt lagi , dlu ko risau sbb rmbut batrice lmbt nau nk tmbuh kan. skang alhamdulillah, dah pnjang rmbut anak dara tu.

x sbr nk tgk kek barbie si batrice nih.

lily azliyana @ mama zara said...

Yekla..batrice nmpak beza sgt ngan gmbar kecik2 dulu..mmg sudah sgt terserlah ciri2 anak gadis sejati..ehehehe

MamaBatrice said...

sham - ko antara kawan2 yg mengikuti perkembangan dia dari dia bayi lagi...so, sure ko ingat kan...aku admire giler kat rambut echa, rambut emily, rambut mia & mija...hisssh

jeng jeng jeng

MamaBatrice said...

lily - dulu takde rambut..now dah berambut..tu yg dah lain tu muka dia lily....

Sidratul Muntaha said...

aku 1st time baca blog ko time batrice terhantuk meja komputer ke ape then time ko biarkan dia melalak nak dukung masa ko tgk memasak
siap ko amik gambo lagi..
dari blog lama ko ler..
blog yg baru ni aku tak sure ade ke tak entry lama tu

MamaBatrice said...

ayu - ha ha ha ha...dan sejak itu ko admire kat anak aku kan...ha haha...tak sudah2 ko doa nak dpt anak secomel batrice....tp comel ker? comel di mata aku ler....

hurm...ada kot..coz' aku import sumer entry2 tu kalau tak silap....

blog lama punya link : http://mezanna.blogspot.com

Mamamya said...

alhamdulillah....dah besar n makin comel anak omak ni yerk....

mmg seronok melihat perkembangan anak2 kan zanna....

sbgi mama ni rasanya klu blh apa yg anak2 minta semuanya kita nak tunaikan...tp kdg2 tgk juga lah pada kemampuan n keperluan....

wahhh...mesti meriah lah b'day echa ni nnti.... :)

atty's said...

kejap je dah nak 4 thn dah ye batrice.

norhidana said...

alahai...
mmg masa kecik tgk batrice nyer rambut lmbt panjang ek... tp dh beso ok comei dh rambutnyer, cume mungkin jenis yg rmbt skit kot itu yg ko syg beno nk gunting kn...

kejap je dh 4thn kn... untung ko mude2 anak dh beso... mahai nyer kek barbie kt SR tuh ek... tp btl gk dr beli kek mahai beno baik ko beli je something yg lbh blh bt kenangan