Followers

Monday, November 14, 2011

Majlis Konvokesyen TBK Kemas Kluang

Baru dapat tarik nafas sikit.....
 

Btw.....hari jumaat petang tu..
nampak surat jemputan kat dalam beg Batrice
rupa-rupanya on Sunday tu......ada Majlis Konvo TABIKA KEMAS Daerah Kluang
tp coz' Batrice baru 4 tahun dia ...so, dia tak terima sijil
but..
dia kena hadir gark coz' terlibat ngan persembahan lagu patriotik
and
terima anugerah...


Pepagi buat aku bangun goreng nugget
coz' that day.....makanan tak disediakan..
so, parent kena bawa makanan sendiri..makan reramai
Nugget jer lah aku sempat...
tu pun.....nasib baik called cikgu dia confirmedkan masa.....
kalau tak.....mimpi jer lah Batrice nak naik stage buat persembahan
ada ke patut...dlm surat tu tulis 8 PM....padahal, majlis pukul 8 AM

Baju cikgu dah awal2 bagi
so, bersiap dari rumah
siap solek bagai
Pepagi hari......kemain lagi ler muka berseri2 kan
make up tak cair lagi ler katakan.


Kawan baik dia...Wanie....and Imran...(anak cikgu)


and a few kawan2 dia yang terlibat that day......


Se awal 8 pg sumer dah datang berkumpul.......
bebudak pun duduk ikut school memasing...


kat dalam dewan pun almost penuh ngan mak pak...


pukul 9.30 tak mula-mula lagi majlis
hangin tul...udah ler ngan panasnya...
ikut tentatif program...
9.30 dah start....
tp nie 9.30 pun tak nampak bayang majlis nak start lagi..
opsss
majlis perasmian di rasmikan oleh Timbalan Menteri Pendidikan
YB Dato' Dr. Hau Kok Chung


Muka bebudak pun dah kelat2 dah
lagikan mak pak kan...
nak bagi makan....takut baju memasing kotor....sian tengok bebudak nie..
aku buka jer tupperware nugget aku tu
berebut2 memasing makan...
yelah.....sure ada yang tak b/fast lagi kan keluar rumah
nie nak menunggu lagi...


Tapi bebudak....
dunia diaorang kan simple...
jumpa kawan-kawan
memasing tak hingat apa dahhh


Sementara menunggu tu
sempat ler posing2 snap pic yang ada
Nie ler Teacher Dilla, teacher class Batrice...


Pukul 10.30 baru YB Dato' sampai......berpanas2 bebudak tu beratur nak menyambut YB Dato'
siap bunga mangar lagi tu...


Batrice pun sibuk gark nak tengok




Tu dia...YB Dato'
alahai Dato'...naper lambat sangat sampaiiiiii


di sambut ngan persembahan silat lagi


yang nie plak group bebudak zapin...


Lepas YB Dato' masuk dewan...baru ler majlis start..
memang time nie panas kemain lagi...sian bebudak kat luar nie..
dengan khemah tak berkipasnya..
duduk sesak..
alahai...



Mcm biasa lah kan
bila majli2 konvo kanak2 nie..
macam2 ler xtvt persembahannya
aku tak ambil banyak pun gambar
coz' malas nak ulang alik ke depan ke belakang
yang pasti....ada persembahan zapin, tarian rampai, lagu patriotik (group  Batrice), ucapan dari wakil kanak-kanak dan bacaan muqaddam.


yeeeee....group Batrice dah performed...
hu hu hu hu...lama sungguh tunggu turn dia nak performed
habis bagi sijil (scroll) kat bebudak umur 6 tahun baru ler turn group dia buat persembahan
bayangkan murid umur 6 tahun dari 34 buah sekolah Tadika Kemas Daerah Kluang ...berapa ramai tu...
kira sendiri ler.....memang sangat2 lama lerrrrrrr
masa Batrice buat persembahan nie...dah almost pukul 12.30 pm dah
tengok lerrr...sampai kan rambut dah habis terlepek dek  berpeluh sakan....
make up pun dah naik cairrrr dahhh

tapi mak bangga ok!
hik hik hik...dia bukan solo
tapi suara dia lagi KUATTTTT berbanding penyanyi solo tu...ha ha ha
over tau!

Ingatkan lepas persembahan dia nak balik
tak boleh gark...
coz' dia kena ambil piala untuk anugerah yg dia dapat plak..


tu tengah beratur nak naik pentas ambil trofi ler tu


Ewah...anak emak!...
Batrice dapat Anugerah Kebersihan kelas dia
No. 3...ok ler tu kan.....



habis jer dia naik pentas
Laling hubby dah bagi signal suruh balik
time tu jam dah pukul 2.30 petang dahhh
gilerrr arrr
dari pukul 8 pagi sampai ke 2.30 ptg
tu pun tak habis lagi
moh kita balik
tak larat dah nak menunggu
dgn tak makan tengahari nyer lagi

Masa we'll gerak balik tu
majlis tak habis lagi
penyampaian piala2 utk penerima anugerah baru suku berjalan.
bayangkan ler kalau we'll tunggu sampai habis
pukul berapa ler gamaknya sampai rumah


tu belum cerita lagi cabutan no. bertuah
berlambak2....
jawabnya...
tak yah tunggu ler.....


sampai rumah pun dah almost 3.30 pm
mandikan Batrice...bagi susu, paksa dia tido
coz'
pukul 5 nanti dia ada latihan utk kelas music dia plak
sian...
kepenatan dia seharian suntuk tu....

 tu jer lah...
lagi 2 tahun baru leh tengok Batrice naik atas pentas terima sijil

psstt : To be honest......rasa ralat sangat coz' penganjuran adalah sangat tidak memuaskan hati. Sepatutnya majlis di teruskan jer....bila YB Dato' datang stop ler bagi laluan kat YB Dato' tu......sian kat bebudak....almsot 2 jam menunggu....at least...lepaskan dulu persembahan yang ada pun ok....kan. Gitew ler bila majlis melibatkan orang-orang besar nie.

5 comments:

sHeeMa DeaN said...

dah akhhir tahun ie banyak ler konsert-konsert tadika.. dedulu rajin gak akk pergi.. time haziq tadika.. tapi sekarang dah tak derk.. sebab aiman sekolah tadika agama.. so nan adoo konsert-konsert nie...

dah besar anak dara awak nie zana

lieyalatif said...

ALAHAI SIAN budak2 tu zana...aku yg bace ni pun dpt bygkan keadaan tu...sbb mmg pun ahad tu cuace panas kan...lega kitoerg buat majlis kawin sebb tak ujan...tapi mmg berpeluh2 laaaaa

seb baik budak2 ni tak mengarok...sabar gak tgu org besar datang kan....nak buat camne, gitu le kalo VVIP....org bawahan jugak la jenuh menanti depa!

Mamamya said...

aduh lah zana, akak aritu x der VVIP pun cuma pengerusi RELA daerah kota tinggi jer...itu pun lambat sampai dah ler kami ni x disertakan atucara majlis...t'cengang2 menunggu....sabo2...

Cik Yan said...

suka tgk budak2 perform..26hb ni turn anak kite lak..tah apelah persembahan yg dia buat nanti..

akiratoriza said...

alamak ait menci tau lau pergi majlis cenggitu... Adam punyer concert abis kol 12 tengahri pun aku dah boring sgt ni lak majlis yg belum tentu abis kol 2.30 petang tu... eeee tak sanggupnyer kan... tp sebab anak punyer hal papepun sanggup... hihihiiiii