Followers

Thursday, October 7, 2010

Terjun Kolam Time!

....time yang budak kecik nie dok nanti2kan................fuh! tak sempat apa.....buka balcony nampak pool terus jer dia ajak masuk pool...kalau boleh gamaknyer dari atas balcony bilik tu dia terus nak buat terjun tiruk masuk dlm pool............

aku pun malas nak membebel pepanjang..........so, mari kita layan aksi2 Batrice bila jumpa air yerk....



kejap kang dalam air..kejap2 dia lari pergi playground yang tak sekangkang kera jer kat sebelah tu....tu yang makin syok dia.....atas darat dalam air pun boleh main.....2 in 1 namanya nie.




Takde ler dpt lelama pun berendam dlm pool tu...we'll turun pun dah almost 5 pm lebih.........dpt ler layan Batrice main2 kat pool dlm sejam lebih....sejam lebih pun cam berkurun jer aku rasa.......nak join sekali dia masuk pool...tak bawak plak bikini aku...kah kah kah....mcm mana ler rupa kalau mama Batrice pakai swim suit cam yang Batrice pakai tu erkkkk? aku rasa............orang2 kat lobby hotel tu pun reramai turun nengok mak dugung mana sesat masuk swimming pool hotel depa tu...


aku rasa dia cuci badan nie ada 3 kali....cuci, pastu keluar ayat auta dia
" kejap errkkk mama, echa nak basuh tangan"
dia budget mama dia tak tahu niat sebenar dia nak terjun dlm pool tu lagi
cuci lagi badan, pastu kuar lagi ayat
"2 minit jer mama..." terus terjun lagi dlm pool
masuk kali ke-3 ko jangan harap ler nak kelentong mama ko lagi kan
dah....jom balik bilik...takkan nak berjemaah maghrib tepi pool plak kan...


balik bilik dengan janji esok pagi2 pergi pool lagi........baru ler jalan....kalau tak, aku rasa mau sampai isyak pun dia dok terjun naik kat pool tu...tp yang bagusnyer kat Everly nie, swimming pool bukak sampai malam....so...kot2 tak sempat nak masuk pool petang tu...boleh lagi ler pergi time malam2.....romantik sikit kot....tp kalau bebudak yang pergi memalam hari tu....gamaknyer esok terus demam ler.....




13 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

cantiknya baju mandi batrice...

[-suziey-] said...

hehe bijak batrice..alasan nk terjun pool yek..
wei aku xnk bayang la klu ko pakai bikini mcm batrice tu..ekeekke:p

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Sue - sama cam maryam..pink kaler....tp tu pilihan mak dia...guna kuasa veto aku..kalau suruh dia yg pilih....mmg takde maknanyer nak ala2 gegirl..dia nak sut sekali ngan seluar...keh keh keh

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

suziey - mcm2 ko alasan dia bila ajak naik bilik....cukup 3x...mmg takde harapan ler dia nak terjun balik kat pool tu...ha haha..baik ko jgn bayangkan....takut ko tak lalu makan selama 10 hari...

LyNn HaMzAh said...

anak dara kak lynn pun lebih kurang mcm batrice gak...puas la suruh naik sebab takut dia kesejukan tapi dia buat dono jer...budak2 memang la suka main air...heheheh...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak lynn- kan kan kan....geram jer tengok..tp bila memikirkan jarang2 dia dpt terjun pool..tu yg bagi change sampai 3 kali tu sis..

mama tisya said...

tisya pn suka mandi pool gk mcm batrice...slalu ajak pegi umh cousin die si damia cz umh damia ada swimming pool..hehehe

norhidana said...

wah2... sukenyer dia kan... berendam lama2... tp apasal ko tak join sama zana?

paling tak tahan ayat yg dia suh ko tunggu jap tuh... heheh pandai je

Dee said...

anak2 dee pun samalah zana..budak2 mmg mcm tu kot kalo dpt jumpa air..hehehe..

btw..baju swimsuit batrice tu cantiklah..

mamaaerish@eb said...

kalo eb pn terjun gak... siap kuang lntg semua... ha ha ha... mcm la pandai brenang pn... hik3

-SharleenZawawi- said...

wa cute la swimming suit dia... best woo berkubang ni kan kan kan...

MAYA said...

swimming suit cantek la batrice.. meh nak pinjam.. nk bg zafirah pinjam..hehe..

budak2 zana, kalau dh jumpa air tak nak benti..sama lah peelnya ngan si zafirah tu..

lily azliyana @ mama zara said...

seronoknye si batrice gi bercuti..dhlah dpt main pool sepuah hati..playground pon dpt main sekali..hehe..Zara smpai skang tkt terjun pool sorang2...mesti nk kena pegang ngan papa or mama die..hancus harapan papa nk jadikkan Zara perenang wanita berjaya..kekekeke