Followers

Monday, March 2, 2009

SPLASH SPLASH SPLASH

JOM KITA SPLASH SPLASH........
lama dah tak bwk batrice splash splash kat pantai. Ngeh ngeh ngeh.................misi dijalankan masa balik Tenggaroh cuti Thaipusam aritu. Tu pasal korang nampak lagi anak dara tu bersumbat ngan puting lagi..........entry nie dah lama draft, tp bila nak publish jer problem, nak publish jer problem........tu yg bertangguh2 tu.....nasib kali nie ok plak............

Mana yg tak tahu.....meh nak habaq mai. Kampung i nie dekat ngan laut..........yelah, tahu ler korang nak ckp i nie anak laut.....anak laut pun anak laut ler......janji anak laut CUN. Opppsss, telebih sudah yerk................so, lets go to TANJUNG LEMAN........... byk memori kat sini nie sebenarnya..........nie 2nd time bwk Batrice terjah Tanjung Leman...........laling hubby? dia kalu boleh, tiap kali balik Tenggaroh nak pi Tanjung Leman ........i jer malas nak layan........ampun papa ampun !!!!!!!!

(time nie dia still memuting, but now dah free yerk........keh keh keh.........batrice pantang nampak gambar2 dia memuting nie...mula ler dia tak boleh terima hakikat. Nanti i update progress dia without puting azimat dia tu)

Anak dara sorang nie kalu jumpa air.........mmg kemaruk..........cam papa dia.........so, kemana tumpah nya kuah kalu tak kenasi..........cam mana papa dia suka ngan laut.....camtu ler dia......betul ler pepatah org dulu2 erk..........bapa borek anak rintik. Mama? ...........ujan rintik2.....ngeh ngeh ngeh.............

Turun2 keta terus dia terkedek2 menuju ke pantai..........masa nie air surut.......so, perjalanan dia tu jauh sikit ler nak jejak kaki ke air tu kan.

i xde selera nak mandi or main2 air......kotor lah airnyer sekarang...dah x bersih cam dulu........ tp anak dara nie bukan heran pun.........janji dia bleh berpoyo2.............dan sekejapan jugak ler dia terjun masuk dlm air........

Lepas tu dia sibuk plak ajak papa dia dok terjun.....tp papa xde mood ler sayang......angin kuat banget..........

x dpt nak main air sgt.......dia pi main pasir plak......korang nengok arrr.........giler itam pasir tu.....tu tanda air kotor...........tak tahu pasai apa leh jadi camtu, coz' b4 nie, air kat Tg Leman nie xde ler kotor mana pun........mandi pun syok jer..........maybe cuaca & angin kuat jadikan laut bergelora and air kotor kot.............


anak dara sorang nie kalu dah jumpa airrr.........mmg tak ingat lain dah.......nak ajak balik pun mau berperang.....

Sampai dia bukak seluar hah!..............

Eceh.........nak gark try ambil gambar bayang2...............he he he

Dekat 2 jam dok berkubang dlm air.......time utk balik.......lagipun jam dah pukul 6.30 pm............dlm keta, dah penat berendam.......apa lagi, anak dara nie isi tangki ler plak........penat yer sayang main air..............

tangki dah penuh.......berangan plak tepi tingkap keta sambil di tiup angin sepoi2 bahasa...........

perut mintak isi lagi plak..........habis sebungkus roti jagung nie.

susu dah........makan pun dah........mula ler mata tu layu kan sayang......nak2 plak dlm air cond.....lagi ler berat mata tu kan..............

Chalet kat Tg. Leman nie nampaknyer dah di baik pulih........kalu tak, b4 nie mmg tak terbela.....sayang sungguh.......dulu time i kawen......laling hubby check in kat chalet sini coz' malas nak balik kluang malam2 lepas majlis berinai...........

sambil2 tu boleh cuci mata ngan pemandangan yg boleh kata cantik di mata i nie..........

itu ajer citernyer..........letih ler korang nak khatamkan entry nie erk........panjang berjela2.......he he he

14 comments:

liwaniel said...

best nye kag dekat ngan pantai...

seronok batrice main air tu...irfan lak takut kalau mandi laut...takut ngan ombak..

amboi batrice...seksinye...siap bukak seluar lagi nak main air ye..

Dee said...

wah..sukernya dia mandi laut..sy pun suka laut..mandi je cam malas..leceh pasir2..hehehe..

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

seronoknya kg dekat dgn pantai... mesti blh berendam selalu...tak tahan tgk batrice sampai tanggal sluar tu.. auww...cekci laaa....

zanna...kuatnya batrice mkn..dah habis susu 1 botol, blh lak dia habiskan roti sebungkus tu..cayalah!!!

Maia said...

wah sonotnye batrice

nampak montot ler..hehe

zana, blog dah tukar nama ek

http://lollipoplive.blogspot.com

Linda Latip said...

weee bestnye air laut!!!! hah tetb tekejut nmpk buntut chumel haha..sib baik kan batrice tak tarik suar abah die beria sgt.hehehe...tp bjaya jgk la si batrice men air tuh! hehe chomel..

p/s: Jgn lupe turun KL aje kite buat photo shoot tau..hehe tak sabo nk nengok aksi² batrice dpan kamera acik!

♥Azie♥ said...

zana puting batrice tue mcm nonie punya dulu...bila mlm ada lampu kan..kui..kui..skrg dia dah free puting jugak..cuma kdg2 klu tgk erin hisap dia pun curi2 gak

@tune® said...

beatrice yg tulis ke?
bijak bijak

Mummy Dasy said...

sukernye batrice dpt main pantai...huhuhu dah lama x g pantai

yong ibu chem said...

ewah, anak daratecik tu..kemain dia zana..batrice tak takut air ye..chem takut air..tak best kan! hehehehe ikut omak eh la ni..

zana, best la kaku duk dekat laut..mesti berangin je umah kau kan..angin laut..bestnya!

re:weh..try tak? jadi?

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

zanna..bestnyer klu aku ada kg mcm ko..huhu jeles sehh...

suka tgk muka batrice yg mcm nak lena tu...

ratna said...

berani betul dia yerkk..seronok gamaknyer dpt mandi pantai..

Hirda Ibrahim said...

bestnya kg dekat dgn pantaiiii...
kg aku dekat sawah bendang. tu pun org punya. leh tgk je la...

k.nurul said...

tgk entry zana nie, rindunya akak nk blk mersing...dok lepak tepi laut...bestttt...

opsss batrice nmpk montot....ekeke..

Sham Ummi Echa said...

auw cekcinya batrice... sib baik dr sisi bakang jer... mama ni kejam tau..

besnya mndi laut kan...alamak aku tiba2 tingin nk bwk echa g mndi laut plak...