Followers

Monday, February 8, 2010

Perihal Susu Batrice

 

erm....she's now dah 3 tahun...so, need to change her susu......
b4 nie....Batrice minum Dutch Lady 123 - Honey


  

so, kengkonon nak setia pada Dutch Lady ler.....
we'll try bagi dia Dutch Lady 456 dlm perisa yg sama - Honey



mana tahu............lepas minum jer...sure dak kecik tu dok ngadu gatal2...habis di kerah mak pak dia menggaru dia seluruh badan lepas menyusu....and setiap kali lepas menyusu, for sure naik bintat2 kecik cam kena gegata tu kat area muka, siku, kaki or belakang badan.........oooo, apakah? takkan dia alergic plak kot ngan Dutch Lagy 456 tu....b4 nie...yang 123...xde plak masalahnyer.........mak cik confuse di situ? keh keh ekhe...pasal tu pun leh confuse...poyo ler ko Zana............tpkan........dah habis sepeket gark ler kami bagi dia Dutch Lady 456 tu...........nampak cam dia berisi sikit...tp masalahnyer gatal2 dia ler plakkan so.....

So, now.......kami tengah try....Dumex Dugro utk 3 - 6 tahun


tp nampak cam Batrice x suka sangat ler....bila buat asyik x abis jerrr.........mintak tu sehari dekat 7 x...tp bila buat asyik x habis jerrrrrr....pembaziran plakkan.....

mmm...gamaknyer mmg nak kena tukar susu lain ler........so far dlm pertimbangan SUSTAGEN KIDS je lah.....

korang ada idea tak...susu apa lagi yg ok selain SUSTAGEN!

sian dak kecik nie kan.....



14 comments:

rasp said...

sapphire minum Enfagrow A+ sis...
kot2 lah u nak try...
ok gak susu tu...

mama tisya said...

bole ek minum susu dutch lady 456 tu..batrice kn 3thn...tisya pn minum 123 tu gk...

Dee said...

anak2 dee minum dumex je..so far ok..tp yelah kan..budak2 ni ada yg x sesuai..kalo zanna nk try..beli paket kecik2 tu dulu..xlah bazir..tgk sesuai ke tidak..tp si mimi yg dh 5 tahun tu kan..masih minum susu budak 6 bulan ke atas..langkah 2..tp dee tgk dia ok je..dia minum masa malam je..siang x dah..sbb dh sekolah..alasan dia..yg utk budak besar tu manis...rasa vanilla dia x suka..mcm2..

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

kena try dl la zana, kain budak lain kesannya..maryam mmg minum sustagen... so far mmg oklah...

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

* eh..bukan kain tau..lain

nak cepat gitulah..hak hak hak

Maia said...

zana.. zafirah minum susu dutch lady 123, tp perasa coklat.. pernah try nk tukar, tp dia taknak..

sustagen pun ok tp aku try kt zafirah, perasa yg sama, dia kata tak sedap.. hmm..

dumex pernah minum..pun ok gak.. tgk budget la zana..kalau nk mahal sket, pun buleh, cuma takut tak ngam kan..

yg penting, dia nak minum sus dan takde alahan ngan susu tuh.. hehe.. sori..komen panjang sgt..

Puan Iza said...

Haikal pun minum susu Dutch Lady 123 honey gak....tapi tak yah tukar susu lagi kan sbb dorang kan still 3 tahun lagi. bila dah sebulan dua nak msk 3 tahun baru tuka susu yg utk 456 lak....

~: UmmiNor:~ said...

zana,
b4 this my 2nd son minum DL 123 jugak but always kembung...the bg enfagrow, kurang sikit kembung...now dah jumpa yg sesuai ------> Friso 3, perut dah x kembung n my son dah nampak berisi sikit...but a bit pricey com pared to DL 123...i think hehehe

atty's said...

kty suggest dumex..

LyNn HaMzAh said...

zana : qistina minum susu progress gold skrg nie...susu tu utk kids 1 - 3 tahun (step 3)...jd kalau dah masuk 3 tahun nanti br tukar ke promil gold...zana try la belikan promil gold (step 4) utk batrice lgpun dia dah 3 tahun lebih kan...mana tahu ok...tp kalau boleh beli yg pack kecil dulu la...takut membazir jer nanti...

☆ lieya latif ☆ said...

anak aku minum dugro jek...pastu tukar2 antara dugro ngan nespray....ikut mood aku nak beli yg mane...wakakakaka asal boleh jek kan aku nie.....heheheeheh

oli said...

saya pun dah tukar susu sofea DL123 to sustagen...
saya ada curi minum sustagen perisa vanila...memang lebih sedap berbanding DL123 tu...hehehehehehe

cikpuanmieza said...

zana, akak kasi dumex dugro kat nurin n aqil ni.. alhamduilillah diarang serasi.. dulu cuba kasi Dutch Lady kat nurin.. tapi smpai ke sudah dia takleh telan..

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

emily minum sustagen vanilla.. cuba la.. wangi dan sedap.. rasa macam aiskrim vanilla..