Followers

Monday, December 27, 2010

1st time main bowling.....sila jangan gelak yerk!

ada ke yg tak pernah main bowling? he he he..sapa? .....baik ngaku! ha ha ha......yelah yelah yelah...aku ngaku......b4 nie mmg tak pernah main bowling...tak pernah jejak kaki ke bowling centre or what so ever...tak pernah pegang pun bola tu...x tahu pun term2 yang di guna pakai...ha ha ha....kelakar kan...korang nak gelak? sila ler gelak...pengakuan berani mati utk penutup tahun 2010 nie.......

Tapi................22/12/2010...pecah rekod ok......utk pertama kalinya aku join main bowling nie. Perasaan...excited gilerrrr..........sanggup ambil cuti on that day semata2 nak join group2 PERSIAP (persatuan isteri2 pegawai penjara) main bowling.  Ini ler muka2 ahli group bowling PERSIAP yg join that day......sumer dah pro2 dah.....


coz' aku cuti....so, sengaja bawa Batrice temankan aku sekali. Seronok ler dia...even takde geng...tp ada kakak 2 org yang rajin melayan....makanya....aku dpt main ngan aman tenteramnya.......sibuk2 gark dia nak membaling bola tu ke lane...tp mana ler larat daya usaha budak kecik tu kan...so....dia sangat excited layan bola yang keluar balik tu..ngeh ngeh ngeh...apa ke benda ler namanya yerk.



Bayar rm20 - main 4 game tp siap dpt 1 beg yang di isi dgn towel, mineral water and biskut 2 bungkus. Ok ler tu kan...coz' ada gark beli hadiah utk tempat 1-3...just suka2 jer pun.

Haaa...point aku....alahai.....biasalah...org 1st time pegang bola bowling...1st time lempar bola tu..makanya jangan ler di harap point tu meletup2 ala pemain pro yang main kan.......

1 game - 98
2 game - 78
3 game - 89
and 
last game - 80.



Amacam....? ok tak.....ada gark 2 kali straigh....(betul ker term yg aku guna nie)
ok ler kot...kan kan kan...ha ha ha ha...


See.....mmg aku dpt main ngan aman damainya...tanpa gangguan.....si kecik nie ada tukang layan.  Siap bernyanyi berjoget bagai ngan kak wanie & kak nurul dia.


dah penat main......isi minyak dulu. Lepas tu sambung lagi...
Seronok errrkkk rupanya main bowling nie.........ingat lepas nie boleh ler ajak laling hubby aku main time boring2 tu kan.....nanti adik aku balik pun nak ajak dia main bowling gark lr.....tak jakun dah...ha ha ha ha...


Next week....diaorg ajak main lagi...yeehaaaaa.

25 comments:

mama tisya said...

okla utk yg tk pernh main dpt score mcm zana tu..bkn straight tp strike...kalo dpt spare & strike sure score berganda2..kita mmg peminat bowling...dlu slalu gk main skarng jrg2 main

cik puan akish said...

ok ah tuh...kite pon skali dlm seumur hidup men....itupon mandang masok longkang aje..=)

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

oklah tu zana mata yg ko dpt bg org yg kali pertama main...aku dah dekat 1 thn x p boling..aku x reti pun ..hahaha byk ke longkang...

rasp said...

ok sgt2 bagi 1st timer...
i main bila ada game je...
setahun sekali pun lum tentu main...
adegan2 jadik JLo ada gak...
JLo tu Juara Longkang :)

Nana said...

bez tau men boling
kita dlu xreti
sekali main jadi ketageh hehehe

ieda said...

haahah layan jer dikk akak punn kalau bab main boling nie sungguh x pandai hahhha main taram jer kalau mamber paksa2 nie heheheh

LyNn HaMzAh said...

okey gak score zana...nanti dah lama main terror la tu...hehehehe...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

amy - thanks amy..ha ha ha...salah erk term yg aku guna tu...keh keh keh keh...

nak strike tu ada ler 2 kali..spare tu pun boleh di kira...tp yg tak terkkira..ke longkang...ngeh ngeh nghe

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

cik puan akish - ok ler tu dear..at least pernah gark main sebelum2 nie kan....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sue - ha ha ha.....acara ke longkong tu mmg wajib utk aku sue....lenkali turun KL..kita gi main bowling jom...keh keh keh..dan2 tu gark ngajak orang....dasar tak sedar diri sungguh aku nie

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

rasp - sis....oooo aksi JLO tu masuk longkang erk...baru zana tahu..ingat ala2 baling bola melentik gitw...keh keh keh

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Nana - haah nana..dah main rasa cam ketagih plak..syok rupanya....tp 1st time nie ada sakit jari sikit ler...len kali ko turun kluang..kita main bowling erk...dating

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak ieda - yeehaa....layannnzzzz ....ha ha ha

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak lyn - budak baru belajar kak....tp dah sekali main nie rasa seronok plak...

Dee said...

dua kali strike? hebatlah tu..utk first timer..ada x kejadian bola jatuh ke belakang..hahaha..tp bowling mmg bestkan..

norhidana said...

heheheh... kire ok lah dh try gk kan main bowling nih... aku dulu masa 1sti time pun asik masuk longkang je bola nyer... heheheh malu je

apasal takde gambar ko tgh membaling?heheheh

kswsk said...

setiap benda sure ada 1st time...tu dah try kan nak main lg..

Hirda Ibrahim said...

eh ok sgt le tu score ko altho 1st time main.
STRIKE cik puan.. he he he..

pasni kalu nik KL, ko roger2 kami, kita pi main bowling.

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Dee - strike tu pun nasib kot dee. Alamak....mmg ada ler aksi baling bola ke belakang..keh keh keh..malu den!

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Dana - masuk longkang tu ko jgn ckp ler...mmg tak terkira punya..

alahai...aku yg pegang camera...tu pasal takde gambar aku baling bola tu..next time k

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Wawa - he he he..haah kan....sekarang nie dah jadi cam ketagih plak. nasib takde geng

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Hirday - STRIKE erk...ha ha ha.....

wokeh..lenkali aku turun KL..kita dating main bowling erk....sure seronok punya

Emy Omar said...

ok la tu zana,dah ada dapat STRIKE tu kira ok la kan..nanti practice lagi sure lagi mantap lepas ni

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak emy - strike tu kira nasib kot..he he he...for sure nak ulang balik kak..dah seronok main bowling

sw33tdarling said...

kalau nak main bowling ni, mmg kena tutup telinga kiri kanan.. mata takleh juling, kalau juling tu yg masuk longkang... hahahahahaha!!!
aku pernah jer main bowling bola tercampak ke belakang.. haa sapo nak jawab tu.. pendekata, lantak pi laa korang nak gelak...!
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG