Followers

Tuesday, April 27, 2010

Kluang RailCoffe

Sapa datang kluang.........kalau tak try "NGETEH" kat sini mmg ler rugi............kalau pagi tu...dari kul 7 sampai pukul 11 lebih....and then petang plak dia start pukul  2 lebih hingga pukul 6.............apa yg special? Roti bakar, kopi railway and kalau kat tekak aku nie.........pau sambal dia pun sedap........and then nasi lemak bungkus harga RM0.60 tu....mmg sedappppppp.............

So, pagi ahad tu, we'll keluar rumah pukul10.30 pagi.........breakfast kat sini............b4 tu sempat ler singgah dulu ke pasar beli lauk nak masak tengahari....ha ha haa....setelah sekian lama ok......akhirnya berasap gark dapur rumah aku.................yang tu later lah aku citer coz' aku nak fokus citer b/fast kami......


Menu wajib kami kalau b/fast or makan2 kat sini..........roti bakar or roti stim...........original kaya made by owner kluang railway yerk.......secret resepi turun temurun dari keluarga.........., pau sambal, and berbungkus2 nasi lemak................also tak lupa telur separuh masah 2 biji untuk budak kecik nie....kadang-kadang dia menyibuk makan mee hoon...tp selalunyer separuh jer lah..coz' bila separuh jer...sure telur sampai.........bila telur dah sampai...jgn harap ler dia nak layan makanan lain...........


2 hari lepas , nenek dia citer yang dia request telur goreng...........habis sebiji nenek dia gorengkan...dia request lagi...ingat kan cukup dah kenyang...rupanyer dia requested lagi sebiji.........so, total up petang tu jer dia makan telur goreng sampai 3 biji......makan camtu jer letak kicap......
 
Semalam pun balik rumah, aku nengok nenek dia bekalkan telur goreng dia yang separuh lagi tak habis...yang tu tak tahu ler telur goreng ke berapa plak..



Act, time we'll makan2 tu ada couple tengah buat sessi wedding photography.....comel ler plak nengok couple to posing2 manja kat situ kan...........best kan sekarang......macam2 package ada untu wedding.........sumer best2......sediakan jer lah duit bebanyak kalau nak hari perkahwinan korang tu jadi special........

Dah kenyang dengan telur separuh masaknye dua biji utk dia....mama dia plak melantak nasi lemak 60 sen tu sampai 2 bungkus + pau sambal + milo ais, while en papa ngan roti bakar + nasi lemak 1 bungkus + mee hoon 1 bungkus + teh o.........so, apa lg............balik time lerrrrrr


ha ha ha ha ha....takde maknanyer terus balik............korang nengok ler muncung dia yang dah panjang tu........tak puas hati mama dia ajak balik..............so, kena ler layan kan dia kan...........padahal mama dia sama gelitis join xtvt anak .  Xtvt apa............sat aku citerrrrr....


pst : a bit busy sikit lately...walaupun boss aku cuti 3 hari tapi di sebabkan ada penambahan tugas utk aku...so....terpaksa ler membusykan diri kan.  Apa2 pun aku enjoy buat kerja ...

15 comments:

As said...

bestnye rtgk batrice mkn.. suka tgk budak2 kalo mkn byk.. alahai.. comei jer dia ikat rambut tuh

☆ lieya latif ☆ said...

aku baru lepak kluang railway kat ikano zana pas jumpe mak2 vouge sabtu tu...tapi laki aku komplen tak sama cam yg asli punye....aku pun kalo balik simpang, mmg selalu turun kluang pi kluang railway nie....shah laaa dah addicted ngan roti bakar kaya die keh keh keh

alah muncugn2 haaa anak dare ko....mane leh balik umah, maoo kene bawak jalan2 dulu heheheeheh

[-suziey-] said...

ni kt johor ke? cam jakun jap..ekeek:D roti bakar la lazat..pekena plak ngn telur half cook..perghh mmg layan la:)

batrice ok ek mkn telur spruh masak tu..tmbah madu sket bgs utk otak..hehe

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

owhh murahnya nasi lemak tu zana... terliur plak aku tgk telo separuh masak tu...

rasp said...

pernah ke situ sekali dua dolu2...
roti bakar dia superb la sis...

Dee said...

suka telur eh..my doters dua2 org tu x suka telur langsung..

Ruziawati Bukhari said...

salam zana..
tempt ni mmg menjd idaman t tau! sejak tgk kat maj 3 dulu.. selalu terpikir bla nak makan kat sini.. tahu makanannya sedap2.. roti bakar dgn homemade kaya.. nasi lemak.. awww.. sedapnyer!!

Sham Ummi Echa said...

wei ada lg rupanya nasi lemak hrga bawah 1 hinggit yer.. kalo kt sini paling murah 1 hinggit la.. tu pon ciput jer..mkn 2 bungkus pon kenyang ala2 je.. aku x penah lg mkn roti bakar kt kluang railway nih.. salu dgr adik aku citer (dlu dia penah jd cikgu kt yongpeng) so salu la pegi kluang tu.. dia kata sedap giler roti bakar tu.. org pon ramai je sntiasa.. mak terliur okeh dgr tu..

nafiiz said...

salam zana..
tempat ni pemes kan?
penah tengok kat tv...
best ker?tingin nak pegi...
tapi jauh nau...
insyaalah one day...

eRiNsZ said...

sayer pon tringin nak p sini .... tapi biler la eak...

Sya Isya said...

saya orang kluang, tapi jarang je makan kat sini. bila rasa teringin baru pi sana. nasi lemak and mee hoon murah, tapi makan 1 sure tak cukup, sebab dia kecil je. roti bakar tok sah cakap, memang tu yang femes. sodap @_@.

Ismaliana Bt Sulaiman said...

sedapnyer tgk batrice makan....cam damya juga la..suka sgt makan telor tp akak t'paksa had kan sebab tgk ler badan dia tuh...adoi..dah obesiti... :) damya bukan telor grg jer...telur rebus pun jalannnnn...klu kt kg nenek suka sgt kumpul telo dr jemputan kahwin...suka lah damya...

Sharinginfoz said...

sedap ni bihun.... makan jangan tak makan..

megat said...

noted from jabatan agama johor said coffee used contains pig fats after sampling. declared NON-HALAL. Do check! Nauzubillah

megat said...

http://beautifulnara.com/kopi-kluang-railcoffee-sah-ada-gelatin-babi/

safe our moslem