Followers

Monday, April 26, 2010

Shopping Barang Pengantin di Ayer Hitam

Cerita hari sabtu.

Awalnyer mak aku call ckp nak datang tido rumah aku hari jumaat tu........tp tak jadi....pagi sabtu baru mak & ayah aku nak datang..........so......pagi sabtu tu, berhempas pulas ler aku mengemas rumah yang stok dah berapa minggu tak berkemas tu...........tiap2 hujung minggu ada jer xtvt kami kan..........so, mmg rumah x dpt nak di kemas sepenuhnya............dari mengemop, menyapu, melap sumer aku settlekan..........sambung basuh baju and sidai baju.......tu belum campur cadar si Batrice lg......tido pakai pampers pun boleh banjir lagi katil tu....

Around pukul 11 mak & ayah aku sampai......lepas makan & minum, bual kejap...we'll keluar nak gi cari barang2 untuk majlis kawen adik aku akhir bulan nie......Alhamdulillah.........sumer dah settle...tinggal perkara2 kecik jer lagi yang tak settle.....tp tu bisa di atur.....

1st,  ambil kad kawen yang dah siap, borong paper beg and beli souvenier utk family perempuan and kengkawan adik aku. Lepas tu we'll gerak ke Ayer Hitam plak.....mak aku nak mencari bunga pahar & bunga untuk meja makan beradap nanti.....he he he he.....dah cam biasalah...kalau perunding majlis nie yang ngikut....sure KUASA memilih di tangan aku.......mak aku tinggal bayar jer...........ha ha ha...keji erkkk.....yelah, nak bagi duit bebanyak nak sponsor majlis adik aku....mmg tak dapat ler kan.....dpt sponsor sikit2 pun dah kira untung.........aku dulu kawen sumer dari duit  hantaran tau........nie, adik aku kawen....kira dah cukup bagus kakak dia nak sponsor sikit and jadi perunding majlis walaupun xde ler terror mana.....

Time shopping tu........aku just berdua jer ngan mak aku......laling hubby, ayah and si Batrice duduk diam2 kat parking.....kalau depa ngikut pun bukan boleh nolong apa pun.........buat menyemak ada ler kottttt.........so, duduk diam2 kat parking tu jaga Batrice..........biar aku ngan mak aku jer yang tawaf kedai-kedai kat situ.......almost 2 jam gark ler kitaorang tawaf dari satu kedai ke satu kedai........akhirnya sumer barang yang di cari dapat...........so, dah penat2 tu.......apa lagi..........isi perut lah kan..........jam pun dah pukul 3 lebih dah....time shopping memang ler tak rasa lapar...........tp lepas shopping........amik kau....perut aku bukan takat nyanyi lagu keroncong or rock kapak dah...........langsung tak tahu pucuk pangkal irama dia......

We'll makan mee bandung and nasi ayam kat gerai makan CHEKGU kat pekan Ayer Hitam.  So....sapa-sapa yang turun shopping @ Ayer Hitam tu.......boleh ler singgah gerak makan nie.......mee bandung dia TERBAAAAIKKK ok....cari KEDAI MAKAN CHEKGU.

Piccas bershopping aku tak dan nak ambil........so, layan piccas kami makan je lah yerkkkkk








Penat tapi puas hati coz' sumer barang yang di cari dah dapat........tinggal cari kain buat baju jer nie.....sempat ker tailor aku nak siapkan......kain pun belum beli lagi........

6 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

hahaahaha...anak ko dah pandai posing2 zana....pic last tu aku suke...sempat pusing muke tu heheheeheh ... byk nasi batrice tu, abis ke tuh .....

maoo tak penat ko....adik nak kawin kite yg berhempas pulas tu...sebbaik kat air hitam tu sume ade...satu tempat jek plak tu...haaa pakat2 laa pusing situ yeak tak heheheeh...akukalo balik johor mmgwajib singgah situ, sebab ade jek budak opis kirim pisang salai air hitam heheeheheh

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

akak pun suka shopping kat air hitam, murah pun murah.. pilihan pun banyak kan.. tp tu ler, nak ronda punya la banyak kedai, penat kaki nak jelajah satu2 kedai..

oo mee bandung terbaik kat kedai chekgu ek.. nanti kalau akak singgah situ, mesti nak terai

Sham Ummi Echa said...

bersakan shopping barang kawin adik ko yer.. ehh tapi aku pon suka la shopping brg2 kawin nih.. nak2 plak zmn skang kan dah mcm2 pilihan..cntik2 ko.. geram je tgk kannn

nmpk cam brselera je batrice mkn kt situ.. abis ke nasik tu dia makan?? bila la aku nk smpai ke ayer hitam tu... rasanya da lebih 10 thn aku x pegi..kekekeke

Cik Nurul said...

Mak oii banyaknya nasi batrice makan hehe..biasalah tu kak nama pun adik, tampung sikit-sikit pun ok jugaklah kiranya ada gak yang kita tolongkan hehehe..

nurul last g padang besar tak silap tahun lepas hehehe..

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

haah la wei..aku dl suma guna duit hantaran...

wei x sabo nak tggu adik aku kawen..sonok kan sopink2 brg kawen nih...

kitatauke said...

salam perkenalan...
best nye shopping jauh2...org kuantan...shopping kat cowboy je...huhuhu(dgr cite..org ghanu ngan klate pun mai beli kat cowboy)...:)