Followers

Wednesday, May 19, 2010

FreshLook Brown Colour

Morning sumer.........sihat? he he he...pagi nie aku kenyang makan free....ada majlis meraikan pegawai yang berpindah.....ada roti jala, nasi impit, kari ayam, rendang daging, kuah kacang, karipap, kuih koci, seri muka and kuih lapis........full dah tank nie......he he he...tp tu bukan perkara pokok aku nak share ngan korang hari nie....

aku nak share pasal nie.....


he he he....lama dah tak mengada pakai contact lense...ntah apa mimpi semalam aku dok boleh sangkut beli contact lense nie......sebenarnyer...niat nak membeli tu dah lama dah...cuma kaki tu asyik tak tersangkut kat kedai eyecare jer......dah lalu, sure laju jerrr aku tak pandang kiri kanan nak masuk.....he he he...so, petang semalam balik dari office aku heret laling hubby aku and batrice gi Kluang Mall......


Aku beli kaler BROWN jer......ingat nak try colour STERLING GREY tapi rasa cam malu ler plak nak pakai kaler yang over2 sikit nie...i pemalu...so cari yang NEUTRAL colour jer....so, xde ler i malu sendiri nanti....he he he...poyo erkk...tp betul.....teringin nak pakai kaler biru ke, hijau ker, purple ker cam orang lain..coz' nampak esotik jer.....tp masalahnyer aku nie ada sifat PEMALU sikit....so, berani guna kaler yang biasa2 jer...

and hasilnya..........


he he he he...natural jer kan....i likeeeeeee............lenkali boleh pakai ngan false eyelash plak....baru ler meletup....wakakakakaaah....


19 comments:

Jasfyra said...

sangat natural,cantik dan seswai ngan ko zana..lps ni beranikan diri pakai kaler lain lak ek.ewah nasihat org cam la aku pandai pakai menda tu..hihi

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

akak beli strelling grey zana, tp blom pakai lagi.. raya kot baru nak pakai. heheh akak beli time offer.. 2 box RM70 jer. lagi satu akak amik kaler green

zana beli berapa RM? tp kaler brown tu pun nampak cantik kan.. lain kali try hazel/honey.. tak ingat nama sebenar.. heheh

atty's said...

kty suka kaler biru ngn grey ..sbb kty nya mata mmg semulajadi dah brown.kalo pakai brown gak tak nampak apa perubahan.

☆ lieya latif ☆ said...

aku mmg suke hazel....kalo beli pun mmg beli hazel jek...brown aku penah try sekali.....pada aku kalo kaler hazel/brown kene ar ngan kulit kite ni org asia...tapi kan zana aku tgk tergedik2 nak try grey yg macam tok ti pakai tu...berkenan aku ....pastu makeup plak smokey eyes...fuh mmg malatop!!

Lily @ Mama Iqa said...

aku gak lama tak try yg color2 nih. padahal, berthn2 dah pakai disposable yg natural je, takde color2 nih. tp penah gak le pakai yg permanant hazel punye.

skali skala tukar penampilan meletop gak kan..hehe

Dee said...

cantik..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

zuera - kaler nie aku berani ler...dulu pernah try ngan Misty Grey...tp pastu aku pelik sendiri...tp betul ler ckp ko....aku kena berani2kan diri try kaler yang lain dari yg lain kan......

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak mimi - Sterling Grey tu pun cantik...memula ingat nak ambil yang tu...tp lepas pikir punya pikir...terambik yg kaler brown nie gark...takpe..next time boleh try kaler sterling grey plak...murah gark kak....aku beli rm40 utk sebulan

kaler honey /hazel zana tak sesuai ler kak..nampak cam mata kucing nanti

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak atty - zana tak berani nak try kaler lain kak..coz' nanti sendiri malu...he he he.....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Lieya - mata ko sesuai kaler hazel..coz' bila pakai nampak cam brown.....coz' mata ko kan hitam...aku nie mata ada brown sikit..so bila pakai kaler hazel..nampak cam mata kucing plak..

ko pernah pakai misty grey kan masa study dulu...cantik ko kaler tu....kat ko nampak cam biru2 jer...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

lily - sesekali try lily....kekdg cam bosan gark hari2 penampilan sama jer....ko try ler...sure meletup punya

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sis dee - thanks sis

[-suziey-] said...

amboi..brown gitu..hehe nicee

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

suziey - kaler tu jer yang zana berani nak melaram...lain2 kaler..nak kena tunggu keberanian datang...h aha ha

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

meletop ko dik...

zana: nak join kak terjah umah mat gebu jumaat 28 hb?...kalau nak pi mai tinggalkan komen kat entry umah kak ayu..kita buat rombongan cik kiah yer..kikiki

rasp said...

u look gorjes beb!
me kalo nak pilih yg kaler2 slalu opt yg grey or brown je...
tapi slalu guna tu for functions or special occassion...
tiap2 ke opis jez guna spek je :D

♥Azie♥ said...

zanna green pun nmpk natural jugak.azie pernah pki..green..


yg nie pun lawa jugak... i like

♥Azie♥ said...

zanna green pun nmpk natural jugak.azie pernah pki..green..


yg nie pun lawa jugak... i like

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah...serius tak tau zana dah ada blog baru...hu...hu...