Followers

Monday, May 31, 2010

layan Citer si GERGASI HIJAU


Xtvt Hari Wesak.  Tak tahu nak pergi mana....di tambah road tax kereta yang dah mati on 28hb Mei tu....so.....boring2 tu...we'll decided pergi tengok movie citer SHREK nie.......lagipun dah berjanji ngan budak kecik tu kan..........

So, keluar rumah pukul 3++ pm.......dpt tiket pukul 5.30 pm.....sempat ler pusing2 dlm Kluang Mall tu......shopping sikit....ooooohh....VINCCI ada sales 50%.....aku beli heel ngan harga rm29.50 jer...murah kan.....coz' harga asal.....almost RM60.....later aku tepek kasut vincci sales aku tu yerk.....

Back to story....ngeh ngeh ngeh....

Shrek kali nie cam boring sikit ler.......bermula ngan kehidupan SHREK yang setiap hari berlangsung dengan keadaan yang sama....bangun tido, tukar diapers anak2....baru nak berkubang wife dia si FIONA dah jerit cakap toilet tersumbat....so, SHREK macam boring jer ngan kehidupan dia....everyday like that....harus boring punya kan...

One day, dia nak sambut 1st birthday anak2 dia......something happened sehingga buat SHREK merajuk or marah......dia lari dari majlis besday anak2 dia....


until dia terjumpa ngan si Rumpel tukang sihir nie......act, masa SHREK gaduh ngan si FIONA tu...si Rumpel dia t erdengan ler apa yang SHREK and Fiona katakan...so, dia sudah rancang something untuk musnahkan hidup SHREK coz' dia memang berdendam ngan SHREK bila SHREK selamatkan puteri FIONA dulu dari menara.


SHREK sign perjanjian ngan Rumpel untuk jadi OGRE in ONE DAY dengan syarat, Rumpel boleh ambil 1 hari dalam kehidupan SHREK and Rumpel telah ambil hari di mana SHREK di lahirkan.  and from that ler.....berlaku macam-macam perkara di luar jangkauan SHREK coz' si Rumpel nie kaki putar belit.


So......nak tahu citer selanjutnyer.........sila lah ke panggung wayang yang berhampiran yerk........kalau bawa bebudak sure enjoyed punya coz' Batrice memang langsung tak berkelip mata tengok citer nie.....cuma maybe untuk orang2 tua cam aku nie.......jalan cerita ada lemb sikit ler......ada boring sikit.  Tp still boleh di layan lagi.




Aku paling suka ngan PUSS yang sudah montok gemuk gedebob dalam SHREK kali nie....tp bila dia buat mata bulat minta kesian tu mmg tak boleh tahan arrr...........gilerrrrrrrrrr comel!

10 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

ko dah gi yeak zana.....aku nak gak ajak mia mija ni....tapi tuar, mesti tak gi2..sebab mamanye tgh tergedik2 nak tgk lagenda budak setan....hahahaahah tgu tu jek laaaa.....hahahaahahah keji aku kan....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

lieya - haah...aku dah bw budak kecik tu coz' dah berjanji ngan dia nak tengok citer SHREK...hemlin yg excited sebenarnyer....belum keluar lagi citer tu, dia dah janji bagai kat anak...tu yg WAJIB tengok tu...

sure best kan citer LAGENDA BUDAK SETAN tu...tp gamaknyer aku beli DVD je lah.....hemlin bukan nak layan citer melayu kat panggung....

now, tunggu turn PRINCE of PERSIA plak..

rasp said...

i lum pernah bawa sapphire gi tengok wayang...
tak tau samada she's ready for it...
or penonton lain ready for her hahahahahaha...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sis rasp - he he he...rasanyer saphire dah ready tu kak...cuba bw sekali....if ok..boleh ler bawa dan bawa lagi....batrice dah almost selalu pi tengok wayang

LyNn HaMzAh said...

zana bawak batrice tgk wayang since umur dia brp yer? kak lynn sejak ada qistina nie tak pernah pun tgk wayang tau...huhuhu...teringin gak nak ajak dia gie tgk citer nie...kena beli satu tiket utk dia yer...

Emy Omar said...

akak baru plan nak bawak Ez & Erfan gi tengok Shrek ni zana..budak2 suka la kan cite2 cenggini :p

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak lynn - we'll bawa batrice tengok wayang since umur dia setahun lebih kak...so far alhamdulillah dia ok....cuma memula tu mmg ler kami cam was2....tp tengok dia ok jer...so, xde masalah ler...

tak beli tiket utk dia pun..selalu we'll beli couple seat...so, dia boleh duduk tengah2....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak emy - haah kak...bebudak sure suker tengok citer nie....

Dilla Ady said...

lame tak singgah blog akak nih...beznye tgk wayang ye...dilla nk tgk wayang skang nih...ghentikanlaaa....mmg takde maknanye...bawak gi kfc pun tak reti duk diam..ni lak nk bwk gi tgk wayang...ade pulak yg kena halau gamaknye..

tgk dvd jek kot..lagi kartun nih..konpem ady rejek awal2..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Dilla - ala...tak cuba mana nak tahu...batrice pun bukan jenis reti duduk diam2....tp masuk wayang ok jer...try ler...if tak boleh baru ler surrender kan..