Followers

Thursday, May 6, 2010

Suntikan Pelalian H1N1

now aku kat rumah.......tak larat wei nak gi office.......satu badan sakit sengal-sengal...tu sumer gara-gara aku ambil suntikan pelalian H1N1 hari isnin lepas....hu hu hu hu......ingat kan xde ler teruk sangat side effect dia.....cuma demam lite2 jer ker...rupan-rupanyer....hu hu hu hu...hazab tau.....

udah ler tgn yg di inject tu sakit sampai tahap nak gerak pun rasa sengal....pastu kepala dah rasa berat.......sakit badan lagi...sampai kan...kalau jalan tu...aku rasa mcm kena paksa kaki tu bergerak .....hu hu hu...

and yang tak bestnyer lagi..........si BATRICE pun sama tak sihat ngan aku....huwaaaaaarrgg...complete set package orang demam dalam rumah nie.....

Udah ler mama dia tak sihat......nak bangun pun huyung hayang.....dia plak....dari kul 3 pagi tak boleh nak tido.......terkokol2 batuk....pastu kejap-kejap muntah.......fenin mak tau!

aku dah google dah kesan-kesan sampingan suntikan pelalian H1N1 and  rata-rata mereka yang menerima suntikan mengalami kesan sampingan seperti DEMAM, SAKIT KEPALA, SENGAL BADAN serta KEMERAHAN DI TEMPAT SUNTIKAN  Walau bagaimanapun, kesannya akan hilan dalam 2 - 3 hari.
Nampaknyer sumer kesan tu aku dah alami kecuali yang last sekali tu....



13 comments:

Mummy Dasy said...

mmg tul tu....ada staff kat ofis hubby amik injection ni 4 ari mc sakit badan cam kna chikungunya katanya...ape2 pun hope zanna & batrice cepat sembuh ye..

rasp said...

uish...teruk gak ek sis efek dia..
baru smlm dok discus dgn hubby nak amik ke tak...
camni cam nak reconsider lah balik...

Jasfyra said...

xpela zana..ko bertahan jek
sakit untuk nk sihat xpe kan
tp aku pun lom amik lg suntikan tu..hihi

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

harap ko tabah dan btambah sihat :) rehat ye.... aduh sian batrice syg ciksue pun x sihat...nape zana? dia penat kot...korang kan penuh ngan xtvt... minum air byk 2 eh...

mommyYen said...

bagus btul dah ambil suntikan tu..mami kat mana ambik suntikkan tu?kat klinik kesihatan or kat hosp gov?ada byran tak..?

LyNn HaMzAh said...

sampai mcm tu sekali sakitnyer zana...huhuhu...banyak2 berehat la yer...

Dee said...

moga zanna n batrice cepat recover ye..take care..

[-suziey-] said...

isk dasat jgk ek kesan sampingan dia..

fiq said...

memang pun..my hubby pun sama..ni dah 2-3 ari dok rasa sakit lagi. Ari isnin ari tu rasanya kena cucuk..

atty's said...

semoga cpt sembuh ye zana ..ngn batrice

watie said...

semoga cepat sembuh yer ibu dan anak..

SeNi ItU InDaH said...

iskhh bhya sapa yg ambik suntikan vaksin H1N1 ni..tu anda dpt tu kesan sampingn segera..tp ada akn dpt kesan sampingn yg teruk iaitu Guillain-Barre Syndrome (GBS).masalh gangguan otak..lihat di sini ye..http://ibnuyaacob.com/?p=1220

sapa yg nk ambil vaksin tu, lupakan..dh la kna byr..langkh utk penyakit ni..amln doa & makan produk kesihtn cth habbatus sawda, zaitun..madu..

SeNi ItU InDaH said...

iskhh bhya sapa yg ambik suntikan vaksin H1N1 ni..tu anda dpt tu kesan sampingn segera..tp ada akn dpt kesan sampingn yg teruk iaitu Guillain-Barre Syndrome (GBS).masalh gangguan otak..lihat di sini ye..http://ibnuyaacob.com/?p=1220

sapa yg nk ambil vaksin tu, lupakan..dh la kna byr..langkh utk penyakit ni..amlnkn doa & makan produk kesihtn cth habbatus sawda, zaitun..madu..