Followers

Thursday, May 6, 2010

Selamat Pengantin Baru : Izzat Chan & Cicie

Ini lah sebab sabtu tu aku terus balik tak tido rumah mak aku.......coz' hari ahad nyer tu ada majlis perkahwinan kawan baik hubby aku............

Grand kan pelamin dia....cantik banget......memula utk pelamin adik aku tu, aku nak ambil yang mcm nie...tp bila tengok harga......hu hu hu hu......tak mampu ler ........tp serius mmg cantik...nak2 kalau bunga tu guna bunga segar.......fuh....meleleh mak tengok.....kalau ler dulu2 time aku kawen ada pelamin camnie.....mmg aku ambil....he he he...tp di sebabkan kali nie adik2 aku tu lelaki...rasa tak berbaloi ler plak nak habiskan budget utk pelamin cam nie......mahal wei!


inilah dia pasangan pengantin baru....sweet sangat kan......btw SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT JACKY a.k.a IZZAT CHAN AND CICIE ...........jacky tu mualaf tau......satu sekolah ngan hubby aku....sama2 kaki kereta dulu..............yang penting hensem...........and dia nie...mmg stok makwe dia sumer melayu...and cantik2 belaka.......


Gah kan pelamin dia..........buat kat dewan....mmg sesuai ler coz' pelamin tu besar......


Makanan pun sedap.  Tp i malu ler plak nak snap2 gambar menu yang ada kan.......majlis kat dewan kena lah jaga protokol sikit.


1st time aku try pakai maxi dress.......he he he....best sesangat...yelah....aku nie udah ler besar.....kekadang tu bila tengok orang pakai maxi dress nampak cantik jer....teringin gark.......tp ada perasaan rendah diri sikit......hari tu pergi Tesco Kulai aku sambar sehelai...murah jer pun RM50 .......mmm........komen aku.....best gark pakai maxi dress nie.....he he he......


macam2 dpt kat majlis nie.............ada ice cream...........ada biskut oreo...and as souvenier, tetamu di beri mug.............modal besar betul....tp tak kisah ler....si Jacky tu anak tokeh alat ganti kereta....so xde hal punya.....yang penting dlm sesebuah majlis perkahwinan tu....kita ukur kemampuan kita kan.....if nak bermewah-mewah sangat tp budget takde pun tak boleh gark....tak kan sanggup nak berhutang piutang demi nak dpt nama kan...............yang penting IKHLAS insya allah majlis berjalan dengan lancar and meriah.


Anak dara aku muka ngantuk.....sian dia...buat hal jer......tp dah dpt ice cream....syok ler dia...behave terus.

Ini kereta pengantin......he he he...I WISH, i can get it.....fuh.....cun erk....kalau dapat kaler putih lagi ler cun.....


Inilah dewan nyer....maaf lah yerk...tak ambil gambar penuh.........Dewan Tunku Ibrahim Ismail.....@ Taman Tasik Kluang....senang...lepas sanding kat dalam boleh terus buat outdoor photoshoot kat luar.....mmg sesuai ok................bukan takat pengantin jer yg ber photoshoot kat situ.........kami pun sempat gark berphotoshoot kat sini..........he he he


7 comments:

LyNn HaMzAh said...

pelamin dan baju2 zaman skrg memang cantik arr zanna...zaman kita kawen dulu x la secantik dan semeriah skrg kan...

☆ lieya latif ☆ said...

mmg cantik pelamin tu zana.....buat dewan mmg sesuai la kan.....aku suke tgk...lawa2....kenduri kawin kalo ade aiskrim budak2 laa paling hepi kan...lagi pun skrang ni panas2...dpt aiskrim seketul mood sume terus okey .....

[-suziey-] said...

tanteknya pelaminj..krusi dia tu yg tantek..hehe

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

lor kat sini ler zana berposing2 ek. heheheh memagn cantik la tempat tu..

pelamin tu pun cantik memang patut pun mahal..

zana pakai maxi dress tu memagn sesuai, walaupun berisi, tp zana tinggi, so memagn sesuai la.. akak ni memagn tak sesuai langsung ... nehi nehi

atty's said...

sama cantik sama padan pengantin,
nak le tgk baju tu .penuh zana..camne zana pakai..

Sham Ummi Echa said...

uihhh byk gak entry ko yg aku ketinggalan.. mak bz sket la pas2 cmpur cuti laki kena gastrik lg.. naik ofis ada mtng plak..

mmg grand ko pelamin tu.. pengantin pompuan nyer pun cun.. yer la ko nk buat wedding nih kena ikut kemampuan sndiri.. kalo ikut hati mesti la kita nk buat yg terhebat kan.. kalo mmpu apa salahnya.. tp kalo x mmpu buat la mana yg pnting & perlu aje

Ruziawati Bukhari said...

grandnya majlis kawin dia.. tulah.. adik kak t pun nk kawin bulan 7 ni.. risaukan klu majlis kawin ni.. org pun ramai yg dtg..
kak t ada 2 dress maxi. walau kak t berbadan besar.. tp nak try merasa pakai maxi.. kak t rasa klu bdn kak t turun lagi.. mmg wajib maxi dress tu kak t bli byk2.. selesa dipakai..

zana amik award kat blog kak t ok? tq