Followers

Friday, June 18, 2010

Photographer to be............

Petang nie....balik dari BP ingat terus direct balik Tenggaroh terus arrr...........esok adik sepupu aku bertunang...lusa plak pakcik aku buat kenduri sambut menantu............so, kalau balik malam nie...dpt ler aku berlama2an kat rumah mak aku...dpt ler aku manja lelebih ngan mak aku........mmm....terasa cam nak makan siput sedut masak lemak cili api jer nie..........boleh singgah Kip Mart Kota cari siput sedut .....oooooo...nikmatnyerrr menyedut..........

hmmm...........since dah pakai mr. nikon nie.........leceh benarnyer...coz' dia besarkan...nak ambil gambar curi2 pun susah............mr. olympus aku tu bernyawa lagi....tp nak kena hantar repair coz' monitor dia dah blank..tak nampak apa..kalau snap pun ikut gerak hati jer......lepas transfer masuk komputer baru ler nampak muka bentuk apa yang di snap......nak betulkan tu pun, makan RM200 - RM300 gark tu....adoi lerr...duit duit...kat mana ler ko kan..!


Yesss.........kali nie aku sajikan korang ngan aksi2 gedik photographer to be aku nie............walaupun berat...gigih gark ler nak pegang.........tp aku tolong ampu kan ler...sat lagi biar dia pegang sendiri...mau berkecai jatuh ke bawah....ho ho ho...sayang oooo.............Batrice nie aku perasan peel dia.......(*** budak2 lain camtu gark kot...cuma aku perasan lebih coz' anak aku kan) setiap apa yang aku buat or papa dia...........memula dia akan tengok & perhatikan jer.....and after 2 - 3 kali dia tengok we'll buat....dia akan minta nak buat jugak.......so.....dia ada usaha utk belajar setiap benda baru yang dia nampak.....kalau iklan kat tv tu....mmg aku dah tak  heran dah....siap menghafal dah..........."mak saya dah besar" ingat tak tu iklan apa....iklan solivite kalau tak silap aku.............budak kat tv tu tak ckp lagi...dia dah ckp dulu............




Fuh............tercabar tak nengok aksi2 photographer to be aku nie............jangan memain ooo...not bad gark ler hasilnyer...cuma aku tak dan nak upload kat sini.........gambar2 yang ada nie, aku dah save siap2 malam tadi.....so, pagi aku tinggal edit and then buat autopublish..........

12 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

amboi..ade gaya pro photographerla..hehe..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ala..ada gaya si cute tu

siput sedut..nyammi...
msak ngan batang keladi tau

kim salam kat mak...awak manja2 kat mak, nanti boleh nurunkan ilmu tambah lagi satu...mana tahu dapat boy...

atty's said...

baguslah batrice..ade bakat nampaknya nie .

rasp said...

ada gaya tu........
steady lah batrice...
meluntur buluh biarlah dari rebung nya...

.:nhalilah:. said...

siput sedut?? sedapnye masak lemak atau asam rebus ngan btg keladi..

batrice.. ada bakat la.. you go girl!!

[-suziey-] said...

waa ade gaya nih...abis la pasni kena berebut ngn batrice..ekkek:p

~~ciklinn~~ said...

alololololololololo bukan main ha... siap berspekk bagai ha...

nota utk mama batrice...

AKU TAU KO TAKUT TERJATUH KAN KAMERA TU..TU YG KAU TLG PEGANG.... HAHHAHAHHAHAHHA :P

Dilla Ady said...

hihihi...comel la pakai spek...mmg ade gaya jadik pothographer la..

eRiNsZ said...

wahh knera nto p klass photg niehh dak batrice cumill niehhh..

wawawa suda ader snapang gajahh... biler la ak nk grab.. gadget nieh huhuhu

watie said...

pinjam camera boley batrice?? :)

☆ lieya latif ☆ said...

comel gile .....kemain lagi...pasni batirice dah kuat pegang kamera tu, siap laa die yg jadi photographer korang zana heheeheheheh

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ada bakat ni, boleh digilap boleh diasah bakat si batrice ni.. esok2 dia dah bsar sikit, dah stabil pegang kamera, kau pulak jadi model dia.. kau tengok la nanti zana