Followers

Friday, August 6, 2010

Adik...............

malam tadi.....sambil dok ngadap FB....jengah2 blog korang......si kecik tu lari2 datang kat aku....sambil dok peluk pinggang ramping ngalahkan pompuan ngandung 5 bulan mama dia:

Batrice : Echa nak adik.  Mama cepat2 ler mengandung...nanti adik keluar.
Aku : wah......echa doa2 ler supaya mama cepat2 ngandung...nanti adik boleh keluar
Batrice : ok....nanti echa doa yerk......

he he he........anak aku minta adik ler......alahai sayang......kot ler adik tu mama leh terap2 cam kuih raya tu...lama dah mama terap tiap 2x setahun.......sabar erk....echa pun doa bebanyak pada ALLAH minta supaya baby cepat2 keluar dari perut mama nie........


sian anak aku.......dua boring kot........tp sejak dua menjak nie mmg dia asyik dok berkicau cakap nak baby nak baby jer.........

22 comments:

Aimi said...

alahai batrice..comeinya mintak adik kat mama... batrice doa byk2 yaa... akak pun doakan semoga ada rezeki ko utk ngandung lagi zana...

hmm... si rafiq akak ni lak, siap cakap kat akak, dia nak baby POMPUAN... tak nak lelaki sebab lelaki ni ganas..hehehe... (dia refer to adik & abgnya la tu kot)...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Kak Aimi - amin....doa2 budak tak baligh lagi nie...terus di angkat ke langit kan.....hope doa batrice di makbulkan Allah...

he he he.....moga2 akak dpt baby girl plak this time....

yong ibu chem said...

zana,aku doakan kita sesama murah rezeki ini...

tiap kali dgr chem berdoa nak adik, hati aku pastu sayu sgt...:(

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Yong - amin...aku pun sama..moga kita di murahkan rezeki utk mendapatkan zuriat.....

sedih kan...

mrs.irwan 2 be said...

kesian tisya..dia dah rasa boring sorg2 tue...x perla echa..nnati mama bg adik seklai 2 tuk echa..sabar ea..mama n papa ngah kerja keras tue...

Dee said...

untung2 ada rezeki ko nanti zanna..aku pun doa2kan..hehehe..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

shidah - amin...kembar terus kan...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sis dee - mana tahu kan...berkat doa anak...amin

watie said...

n3 seakan2 nak sama cuma akak x sempat nak update...

moga di murahkan rezeki utk dapat baby.. amin

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak watie - he he he...wah....instinct kita kuat kot kak...

amin...moga kita semua di murahkan rezeki nak tambah zuriat lagi

Syasmeen said...

ala comey nya batrice mintak adik ngan mama ek, nanti batrice doa byk2 yaa...kalu alyssa meen tanya dia nak adik tak jwb nya "x nak..kan ibu dah ada adik nih - sambil tunjuk bdn dia" hehe meen pun doakan moga ada rezeki thn nih utk zana ngandung lagi..insyallah AMIN

akiratoriza said...

moga2 makbul doa batrice tu... ko jangan mengalah teruskn usaha yang gigih k!!!

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Meen - he he he...dia takut nanti bila ada adik dia tak leh nak manja2 ler tu meen...

insya allah...moga doa2 kalian di makbulkan allah....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Wawit - amin...berkat hari jumaat terakhir bulan syaaban kan...

chayok chayok...ko pun sama tau..

Irma Ruhani said...

Alahai... kesian nyer Batrice mintak adik. Dia tak ada kawan bermain tu.
Aku, Dina tak Pandai mintak adik lagi aku dah bagi hahahaha... Semoga cepat dikurniakan zuriat lagi...

Dilla Ady said...

kak zana, apsal rambut batrice cam lain jek nih..entri2 sebelum nih pun die byk pakai cap..nape rambut die kak?

eeee...fobianye bile kakak da pandai mintak adik..dilla doa la biar acha i kt umah tu lambat besau..lambat ckp..biar die tak pandai lagi nak mintak adik..fobia bersalin dulu tak ilang lagi..penat besaukan die pun lum ilang lagi...

tp kalu da siap2 request camni...sebak gak kan kak?hmm...dilla doakan akak cepat2 berisi la ye..aminn..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Irma - ha ha ha...rezeki memasing kan...tp doa2kan ler rezeki utk aku yekr

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Dilla - ha ha ha...xde apa2 ler ngan rambut dia..entry2 sebelum nie kan sumer sekitar xtvt hari peneroka....akak mmg pakaikan dia cap..panas...pastu ikan...tu cam nampak rambut dia takde tu kan....don't worry...rambut dia ok..

ada plak leh doa camtu.....he he he..kalau dah rezeki apa salahnyer kan.....

intanz said...

rase2 tak lama lg lah tu.. dah mintak2 adik tu.. dpt la tak lama lagi.. aminnnn...

nieda said...

nak adik???insyaallah ada rezeki tu..yg penting kena usaha

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hahaha....dah pandai mintak adik yer...bagus2!!! insyallah kalau ader rezeki tak kemana..

CuTeMiUt78 said...

aahhaaakkss... blh terap cam kuih erk.. klu blh.. nak gak la