Followers

Thursday, August 26, 2010

Aku, Batrice dan Duit Raya

tik tok tik tok......hari nie dah khamis...esok jumaat....lebih kurang 2 minggu jer lagi nak rayakan......hurrrm...

adoi ler............puasa this time betul2 mencabar aku......dah almost seminggu aku tak sihat nie.....batuk kung kung dari ahad lepas bawah ler sampai ke hari nie............tekak gatal tak hengat.....rasa cam nak masuk tangan dalam mulut pi garu anak tekak tu....tapi, tak boleh ler plak......batal puasa aku kang.! satu lagi.........maut ker tangan mak raksasa aku nie masuk dlm mulut comel aku nie kan......

tu belum stok selsema sok sek sok sek.......time masak, sebelah pegang senduk/sudi, sebelah lagi pegang tisu........sat lagi ada plak perasa tambahan kan........tu belum citer time sembahyang......selang seminit sure dgr ler aku sok sek sok sek....cover cecair tu dari keluar....nasib ler buat terawih kat rumah  jer....kalau join kat masjid...mau orang sebelah kiri kanan depan belakang tak khusyuk......

Mlm tadi..........si minah kecik nie plak yang cam ada tanda2 berjangkitan dari mama dia.....mlm tadi ada ler 2 - 3 dia batuk....hidung pun dah start nak berhingus dah tu.....haip.....jgn ler dia demam plak......


and....ALHAMDULILLAH....dpt gark duit raya KERAJAAN bagi....walaupun hanya RM500 tp dah kira cukup ler tu utk top up apa yang patut kan......tak pun bekukan jer utk belanja lepas raya.....duit gaji boleh ler shopping utk raya....tp....hurrrrmmm.........mood berSHOPPING tak datang lagi lorrrrrr............

15 comments:

rasp said...

dugaan bulan posa ya sis...
smoga u cepat2 lah sihat...
i pun blum dpt mood shopping raya...
ke sbb dah beli awal2 kot sbb tu cam dah takde benda nak cari sangat pun kot :)

☆ lieya latif ☆ said...

tu la zana...bersyukur semlm dpt berita rm500 tu....leh buat tambah ape yg patut...simpan2 tuk sesak2 lepas raye ke.....heheeheheh

laaaaaaaaa kesian ko zana, tak sihat plak....biar laa tak sihat skrang, tapi raye kang sihat kalo tak susah nak mkn ketupat sebab deria rase tak okey, nak berjalan pun payah kan...

lagi satu, jgn laa si batrice pun demam...lagilaa susah kan....aku kat umah ni sebenarnye mija baru baik demam....tu yg tgh risau kalo si akaknyelak yg berjangkit...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sis rasp - tulah sis...tahun nie puasa zana tak sihat ler plak...

mood nak shopping nie selalu dtg last2 minit nak raya nanti...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

untung dapat RM500...daripada ayu ni tak dapat pun...huhu...

Sham Ummi Echa said...

sian ko zana.. lama betul ko batuk+selsema.. jgn smpai batrice pon brjangkit dah ler.. dah nk dekat raya nih.. aku doakan ko cpt sembuh yer..

syukur la dpt gak rm500 kan.. wat lepas sesak nk raya ni

KSWSK said...

tak lama lg dtg la mood nak soping2 tu...

akiratoriza said...

Aku pun sama zana..mood nak g beli baju raya takde lagi la... baju anak aku tak cari lagi pun..kalau tahun lepas b4 raya lagi baju anak dah ready dah..

mrs.ecam said...

aku pong ngan batuk2 kung kang kung kang ni haa...g kinik nurse ckp bnyk sngt minum ais ms berbuke lah ni...hihihihi mne die tau ntah...hakhak

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

sonoknya korang dpt duet raya..hehe murah rezekikan...

harap ko dah semakin sihat :)

LyNn HaMzAh said...

kesiannya ko zana...memang dugaan sungguh la puasa ko tahun nie...erm, kak lynn doakan zana cepat sihat la yer...syukur alhamdulillah sebab kerajaan bagi gak duit raya tuk kita...

atty's said...

makan ubat tau zana..kty pun
bulan puasa taun ni sokmo tak sehat.penin..sakit perut bagai .

alhamdulillah dpt gak duit raya kan rm500. .sapa nak kasi kan .

azueriena said...

mood sopinnxxx x mariii...sebab x sehattt jerk tuuu...nanti kalau dah sehatt...nehh lerr jejak kaki kat kl nie zana...nengok sana sini sale...kejap2 metrojaya....jusco...sogo...pasaraya bintang pun ader sale maaa....hehehhee...time tuu...kejapp jerkkk duit rm500 tu kat tgn....pastu pindah milik kat tokey2 gedung tu....hehehe...

norhidana said...

alahai, sian ko beb tak sihat...
dugaan ramadhan tuh... moga menjelang raya nih ko cpt2 lah sihat ek
nk bt banyak persiapan

itulah beb, alhamdulillah dpt duit raya 500 tuh... blh bt tambah2 kan... aku nih baru plan nk sambar Hushpupies pun tak dpt... kene bt spek baru daaaa

ieda said...

huhuhu puasa kalau sakit sana sakit sini memang x best kan dik .. alhamdulilah semua dah ok .. minta dijauhkan kena demam2 nieh .. budak2 lagi x tahan huhuh

alhamdulillah ada jugak bonus dari gomen kan .. banyak sikit janji ada :))

dikkk cumei kan anak yatt tuuu .. nama pun sedap .. biarlah makna nama tuu membawa ke keperibadian anak sampai biler ...

Ruziawati Bukhari said...

zana.. kak t pun batok kung2.. hubby dan nur pun berjangkit sama dah...