Followers

Wednesday, August 25, 2010

COACH. Impian yang sekadar impian atau bakal menjadi kenyataan.

haiiii.................sesekali teringin nak beli beg yang ada JENAMA .......tengok orang pakai...........telan air liur je lah..............rasa2 aku ler kan............harga h/bag aku yang paling mahal pun dalam dua ratus lebih kot...tak jejak tiga ratus.............tu pun rasanya h/beg hantaran masa kawen...........so, bila nengok kengkawan bw beg yang ada JENAMA nie...........dlm hati tu melonjak2 nak pakai............tp bila tengok harga.....umak iaiiitt......mau aku ikat perut sebulan tak makan kalau beli nie.............so, kita beli yang tiruan jer lah....


Tp........since next month Insya Allah dpt rezeki lebih sikit............so, mula ler tangan aku gatal2 survey h/bag baru ..................thru online shop.


giler cun erk COACH PATCHWORK CONVERTIBLE HOBO : SHOULDER HOBO 14650 nie.....selain boleh sandang kat bahu....boleh sling gark....I LIKEEEE.............


yang nie pun COACH gark.  COACH GRAMERCY EMBOSSED PATENT POUCH .............purple kaler ko......

Both dua nie harga beh kurang RM500 - boleh refer ke shoppeLista.

fuhh...............

tp yang nie pun gilerrr cun gark....again...PURPLE colour jugak hati nie dok berkenan....apakah aku peminat PURPLE?...hurrmmm...

This one COACH INLAID C BROOKE 14339 .............tp harganya.....mmg tak mampu ler aku nak memiliki. RM1550.  Nie kalau ikut hati beli gark...........jangan kata sebulan...........mau setahun aku sekat makan aku.........

Tp kan............persoalan dari dalam diri aku........(dari dalam diri seorang yang tak pernah nak keluar duit beli hand bag mahal2...) berbaloi kerrr aku keluarkan duit RM500 utk beli hand beg yerk?............huuurrrm.....udah ler aku nie jenis cepat jemu.........kalau dah beli h/beg harga RM500 tu....mau 2-3 tahun gamaknyer aku tukar h/bag baru..........tp bila mengenangkan IMPIAN aku.....rasanya tak salah kot keluarkan sikit RM tu utk aku beli h/bag nie sebagai REWARD utk diri aku sendiri...................

kena fikir betul2 nieee...................

21 comments:

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

yer zana, semua pompuan berangan2 nak beli COACH.. heheh akak pun sama gak.. tp tak pe la, orang kata ukur baju badan sendiri.. wat masa ni akak blom mampu lagi.. insyallah kena kumpul duit gak nak beli coach tu ..

zana dapat backdated bulan depan ek.. wah apa lagi boleh sambar ar sebijik.. memang cun yang kaler purple tu.. akak pun bulan depan dapat backdated, tp ada benda lain yang lebih penting untuk dibeli, huhuhu..

kalau dah beli, jangan lupa share kt sini.. mesti lawa.. (dengan nada jeles) hehehhehe

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak mimi - tu arr kan...kena ukur di badan sendiri..ikut kemampuan....

haah kak....next month dpt backdated. Tp kalau dpt bulan nie lagi ler syok....nak raya tu....

wokeh kak.....harus di share di sini...tp takut nanti ada yang kata nak menunjuk2 plak....camno tu..? hu hu hu

Irma Ruhani said...

tak salah bagi award kat diri sendiri.
prinsip aku simple jer klu dah beg tu mahal harga riban2 so nilai duit dan dalam tu pun mestilah setara dengan harga beg yg kita pakai. jangan pakai beg mahal tp dlm tu cume ada 10 hinggit jer. apa barangkan..kan...

Sham Ummi Echa said...

apa salahnya zana sesekali nk reward diri sndiri..kita dah penat bekerja sesekali nk beli apa yg dihajati apa salahnya.. tp yg penting ikut kemampuan. kalo rasa ada rezeki lebih dan mmpu, beli jer la. aku pon tingin gak nk sambar coach tp skang ni xleh lagi la.. byk lg bnda penting nk kena setel dlu.. kot2 ada rezki lebih kendian2 nnti insyaallah nk gak ada satu kannn

mama tisya said...

mmg cun beg berjenama ni tp $$$ pn mn cun gk kn...tp kalo ada duit lebih tk slh..tp bg kita rsnye kalo ada duit lebih pn rs nye tk bli kot..bli yg replica grade AA pn ok..ni pendpt kita la...tp sesekali nk reward tk slh...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

zana..klu betul2 ko boleh beli..aku rasa beli je la...belum tentu masa depan kita ada duit lbh lagi :) nak merasakan... tp klu ko ada lg keperluan yg lbh utama... ko utamakan lah mana yg penting dulu :)

norhidana said...

salam beb,

heheheh pmpuan mana tak tingin coach tu beb... aku pun lbh kurang cam ko, beg paling mahal pun 270++ je... tak penah lg lah jejak rm300 gitu...

hhehe bln dpn blh ek... sbb dh dpt n27 tuh ek... heheheh faham2 aku pun cam ko, cume aku gile hushpupies skrg nih hehehe...

tp kalu ko dh tingin, apasalahnyer korban duit skit beb, cantik mmg cantik...

mrs.irwan 2 be said...

Belila kak...tunjukkan duit backdated tue..so, x der la duit tue habis kat tempat lain..Tapi......duit tue, % tuk shda n kak ina mesti ada kan..ahakzzz

♥Azie♥ said...

NNT DAH BELI SHARE YER..ALA BIARLA ORG NAK KATA APAPUN...SEBENARNYER DORANG PUN NAK JUGAK..TERMASUK SAYERRRR HEHEHEH

LyNn HaMzAh said...

memang la impian semua wanita...erm, tp kak lynn berkenan handbag christian diora...memang meletops...tp bila tgk RM nyer memang kena fikir panjang zana...

dalam kes zana, kak lynn rasa zana beli la sesuatu yg zana rasa x terbeban...nampakkan barang dari duit backdated tu...berbaloi sket daripada beli yg bukan2...

IrinaSairah said...

Kak Zana...beli jangan tak beli..berkenan gak ngan beg yang last tu...tapi ribun riban..tak mampu i...huhuh...

Dilla Ady said...

kak..kalu dilla ade byk duit nak jek kak beli yg mahal2 nih..teringin gak..

tgk artis2 tu, beli handbag puluh2 ribu...kite mmg la tak mampu kan..tp kalu yg 500 tu..kalu akak ade duit, tak salah rasenye..btul la, as a reward to ourself..

kak, dilla berkenan ngan beg purple last tu..yg rege 1550 tu..akak beli yg tu la..hihihih

ieda said...

perghhh kalau rege sampai 1000++ nieh .. alamatnya akak x pandanglah .. takut punn ada .. heheh yerlah kita kena ukur baju dibadan sendiri kan .. kalau ukur dibdn org lain susah nanti ..

aper2 punn kalau dah minat sgt tuu simpan duit dik .. nanti kempunan pulak kalau dah lama kan .. hehhehe

Puan Iza said...

zanaaa....hbag tu cantik sgt2...iza pun suka gak...tapi cam tak mampu arrr....huhuhu...

Tapi, kalo zana betul2 nak...beli jer la....kan rasa terkilan lak kan...hehehe

~~Ciklinn~~ said...

ermmmm dua2 yg kau ckp tu betul.. berbaloi ker? tapi utk reward diri apa salahnya kan... tapi kalo dah ada rezeki lebih boleh la beli.... hehe mesti happy jer nanti dpt benda yg diidamkan..

Nurul Huda Jumri said...

canteknye...tp, "secantek" duitnye jgk...huu...

☆ lieya latif ☆ said...

ZANA, aku merasa pakai coach pun sebab shah belikan....tu laa satu.....heheheheheh.....

pada aku tak salah kalo reward diri sendiri....kepuasan kan kite yg dpt....kalo ko dah beli ko publish tau....nak gak tgk ....musti cun heheeheh

Ruziawati Bukhari said...

kak t suka design yg 1st sekali tu.. cantek!! terbaek!!

rasp said...

u pun cam u sis...
pikir beribu2 kali nak kuar kan duit utk hbag...
kalo more than rm300...
kalo lagi murah, lagi suka hahahaha
tapi tak salah sis utk rewardkan diri sendiri kannnnnn...

Aimi said...

hehe zana.... ko jgn la rasa down gitu...akak ni pun sama cam ko gak... mana pernah beli handbag designer ni (sebab sedar diri tak berkemampuan)... once dah pakai, nanti mulala demand nak pakai yg branded je...huhuhu..unless duit berkepuk2 tu lain citer la kan... hmmm...

bg akak, kalau ko dpt harga murah RM500 tu kira ok la...mana nak dpt kan?? sebab coach ni pun harga blh tahan... yg selalu akak survey, paling2 kurang pun dlm RM800 above (nak tercekik rasa)... tu pun size kecik jelaa.... kalau ko rasa nak try, blh la nak beli yg RM500 tu, kira ok la lagi.... cam akak, kalau beli yg riban2 ni, mau pening mikir mana nak korek duit...ahakss...

ps: nanti kalau dah sambar sebijik, tayangla kat blog..nak gak tumpang jamu mata... :D

Dee said...

kalo mampu beli jelah sis..kalo x mampu mcm i ni..pakai jelah apa yg ada..hehehe..