Followers

Tuesday, August 24, 2010

3 Tahun Berlalu...........

Masa dah macam JET kan...........cepat jer berlalu........berdessup meninggalkan kita......tik tok tik tok......dah masuk bulan 8....lagi lebih kurang 4 bulan jer nak masuk tahun 2011........tp rasa mcm baru jer sambut 2010 kan......hhhhurrrm.........tu sumer petanda akhir zaman tu.....

Anak-anak2 pun sama............kejap jer dah besar...........rasanyer baru lagi mereka di lahirkan.....belum puas nak gomol2 nak cium bau BABY yang wangi tu........iskh iksh iksh.....bila buka balik folder2 lama dlm komputer nie....rasa mcm tak percaya jer....anak dara aku nie dah nak masuk 4 tahun on JAN 2011.  Cepatnyer masa berlaluuuuuu........

seminggu setelah menjenggah dunia.....1st time dok senyum kat mama papa dia........walaupun mata tertutup......

setahun berlalu.................anak dara nie still lagi kedekut nak kuarkan rambut dia.........rambut plak jenis halus2...and kaler perang....original ok....



masuk umur 2 tahun....rambut dia mula panjang and byk......walaupun tak selebat rambut anak dara korang....tp perasaan aku time tu...fuh...legaaaa........akhirnay berambut gark anak dara aku nie.  Kalau tak, mana2 pergi sumer confuse boy ke girl......kadang2 tu siap bergown bagai pun orang dok tanya....boy ke girl.....tu bila dia start berambut aku teruja................



and now.....after 3 tahun menantu....rambut dia dah boleh di banggakan....dah boleh di tocang..dan boleh di dandan.............baru ler namanya ANAK DARA.


.............cepatnye masa berlalu.  Kalian doa2 kan lah turn aku preggie yerk....ramai dah kawan2 yang preggie.  Lieya, Kak Mira, Kak Aimi, Kak Shima and a few lagi.........dah rindu sangat2 ngan bau baby.

22 comments:

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

geramnya k.ayu ttg anak zana



mmg tak ada rambut, skrg....puas belikan aksesorikan?..

adeh...

but, yang buat sis, nak pegang pipinya dia mcm kamu, ada lesung pipi...

ALoNa Cintamaniszlite said...

alhamdulillah, berkat kesabaran..tgk rambut dia dh cantikkk sgt..

zana..amboi..mentang2 ler bulan pose..dok tayang laukkkk aje ye..hehe..nyumi!!!

umie said...

comelnyer dia....hehhee...zana..bila lagi nka wat n3 nak makan buah zuriat tu..umie dok usha blog zana ni mana tau dah wat n3 pasal tu ker? umie tengah tunggu n3 tu baru umie nak makan buah tu...hheheh

☆ lieya latif ☆ said...

TU LA KAN...tgk perkembangan anak ni...aduhai...sayu hati.....betul2...aku tingat ko selalu komplen rambut batrice ...tapi tgk...now dah panjang mengurai dah sikit.. ko jgn potong zana....biarkan panjang.......heheheeheheh berkat menanti kan....

insyaallah...moga 'sakit' aku ni tempias kat ko ......amin....

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

hehehe aku dl cam batrice..umo 3 thn br ada rambut....


insya-Allah adalah rezeki batrice dpt adik tak lama lagi :)

shima zahar said...

suka kan.. akak pun suka belek balik gambar-gambar budak2 tu masa baby.. seronok sangat.. kekadang macam tak percaya yang dah ada anak sendiri...


*insyaAllah zana..rezeki awak lepas nie. akak doakan untuk awak...

tak mo sedih-sedih yer

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak ayu - mmg puas sekarang nie belikan dia aksesori. nasib ler dia jenis nak jugak ler di dandan bagai tu....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Sis Alona - ye betul.....sabar menanti setelah 3 tahun kak..akhirnya rambut dia dah boleh di dandan

ala..lauk2 simple jer kak

Emy Omar said...

Cepat je masa berlalu kan Zana..akak doakan giliran Zana pulak lepas ni ye..insyallah

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

umie - he he he...lepas puasa kot umie..coz' rasanyer bulan puasa nie nak rehat dulu. nanti lepas dari puasa baru usaha sampai berjaya....ha ha ha...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

lieya - tahu pun ko...dulu aku asyik bising jer rambut dia takde kan...and now...berbaloi gark ler menunggu walaupun tak selebat rambut mia & mija tu...

amin...moga2 doa ibu yang mengandung lebih2 di bulan puasa nie di makbulkan allah

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sue - berbaloi sue menunggu.....

amin

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak shima - mmg geram jer kalau belek gambar2 lama dia...udah ler tembam....comel.....pastu keletah2 dia tu..now...hu hu hu..makin nakal.....ada jer alasan dia tu kalau kena marah...

amin. Moga2 berkat doa ibu mengandung di bulan puasa nie kan..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak emy - betul tu kak...mia pun dah besar kan...

amin kak...moga Allah makbulkan

Syasmeen said...

cpt je ms berlalu dah 3 thn batrice...insyallah nanti adalah rezeki batrice utk dpt adik tak lama lagi :)AMIN

~~Ciklinn~~ said...

yup sekejap jer masa berlau... kita pun kenal dah bertahun kan dik... dari kecik akak tgok menantu ku ini.. hehhe


insyaallah aku doakan kamu cepat dapat rezeki aminn

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

meen - amin..insya allah meen

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak lin - kan kan....ko dari anak dua...dah anak tiga....

dari zaman fp lagi kita kenal kan kak....sampai ke blog....dari ko jumpa dia 2 tahun lepas...sampai ler sekarang nie...

amin kak...moga doa2 kalian di makbulkan

Dee said...

eh..putihnya dia..alah..mmg ada budak2 jenis susah sket nk tumbuh rambut ni..tp bila dh besar kan cantik tuh..

moga2 zana pregnant..tgk kalendar cina tau kalo nk boy..mcm si lieya..hehehe..

Dilla Ady said...

insya allah ade rezeki akak nnti..yg penting usaha dan jgn putus asa okeh!

♥Azie♥ said...

zana mudhan impian mu terkabul dalam bulan baik nie..azie doakan muga batrice dapat adik yer..amin..amin..amin

yong ibu chem said...

zana, aku doakan kita sesama pregnant semula! rindu sgt2 nak ada baby semula ni.. amin..