Followers

Monday, August 16, 2010

Lain yang di suruh, lain yang di buat.

Pagi tadi....topik pagi ERA....:

LAIN YANG DI SURUH, LAIN YANG DI BUAT


mengekek2 aku dlm kereta sambil drive layan citer pendengar........ada2 jer kan....tp paling byk kes kat kedai MAMAK ler kan...lain yg di order lain yang sampai........aku pun ada citer gark pasal topik nie...tp segan ler plak nak call..kalau call pun bukan senang nak tembus kan...so, aku share kat sini je lah yerk...

Dulu time aku tadika.....ada cikgu dari JEPUN datang tau......nama cikgu tu cikgu HIROMI....cantik manis cikgu nyer....cakap pun lembut jer....slow jer.....tak sure aku tujuan cikgu HIROMI datang ke tempat aku...tp lama jugak ler...kalau tak silap almost sebulan gark kot....so, we'll nie...yg jakun tak pernah jumpa pelancong harus ler kemain manja lagi ngan cikgu HIROMI nie.....dia boleh cakap melayu sikit2......sepatah2 ler......tp still boleh faham apa yang dia cakap kan tu...

One day tu....kalau tak silap aku...lagi dua tiga hari kot dia nak balik JEPUN.....aku and the geng nie tengah main bawah pokok ceri sebelah rumah cik ani....jiran aku.....aku, nina, zarina, juli, adik2 aku, and ada lagi a few ler......main panjat and petik buah ceri......pastu berdozen2 dlm saku memasing......he he he...and then, tengah syok2 main...cikgu HIROMI datang kat kitaorg.....dia cakap pasal SURAT KHABAR....we'll nie mati-mati ingat dia nak we'll kumpulkan surat khabar bebanyak.....so, dgn cargas takde ckp apa....kitaorg nie gerak ler pusing keliling satu kampung cari surat khabar utk cikgu HIROMI....satu kampung ok we'll pusing....dulu2 bukan sumer orang baca surat khabar kan...a few jer yang beli pun...so...tu yang satu kampung we'll pusing semata nak kumpulkan surat khabar utk cikgu HIROMI....byk gark ler....time tu aku pergi berempat kot...aku, adik aku, zarina and juli.  Nina tak ikut coz' mak dia tak kasi......

Bila dah dpt kumpul surat khabar....terus jer balik ke rumah cik Ani...dgn semangat berkobar2 nak serahkan sumer surat khabar tu kat cikgu HIROMI...dlm kepala otak memasing tu aku tak sure ler...tp dlm kepala otak aku nie...aku dok pikir maybe cikgu HIROMI nak bawa balik jepun kot surat2 khabar malaysia nie....he he he...pemikiran budak sekolah TADIKA ko.....rupa2nya....hu hu hu hu...sadis ok kenyataan sebenarnya...

Cikgu HIROMI nak ambil gambar we'll utk di masukkan dlam surat khabar JEPUN bila dia balik nanti....huuwaaaaaaaa.......melepas nak feeling glamer kat negera JEPUN.....we'll sampai rumah cik Ani, cikgu HIROMI dah balik rumah dia.....Nina senyum gedik2 info kat kitaorg apa yang cikgu HIROMI nak sebenarnya.....huwaaaaaa...kalau tak sure muka aku terpampang kat surat khabar jepun ko..........

19 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

ngeh ngeh ngeh......ye ke zana...tegelak2 aku bace okey...tu ar ko...kan dah rugi...kalo tak dpt posing comel2 kat sot kabar jepun...sayang weiiiii heheheeheh.....korang beriya2 gigih pi cari paper satu kampung hehehehe...adoi betul laa korang nie.......gitu la kenangan kecik2 dulukan zana...ko kire bagus, ingat lagi zaman tadika tu sume...

bestkan merase gak ade cikgu jopun hah...name pun comel.....

lily azliyana @ mama zara said...

wahhh..glemer tadika korang siap ade cikgu jepun dtg tuh..ehehehe..gmbar tu gmbar zana mase tadika lah ek..kena spot mane satu zana ni..=p

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

lieya - tu ar....nyesal tak sudah lepas tau....tp nak buat camno..takde rezeki nak jadi glamer kat surat kabar jepun..he he he

citer nie mmg aku takkan lupa punya....kenangan beb.....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

lily - haah lily....giler jakun time tu kitaorg ada cikgu jepun...he he he...

kalau terror, spot ler mana zana...tp takde hadiah ler kan..

Cik Nurul said...

hahahahahaha....hahahahahahah...hahahahaahha.. sakit perut nurul baca entry akak kali ni..kalau tak dah masuk paper negara jepun tuuuu ye kak hahahha

atty's said...

hihihihihih..terseunym simpul kty baca hah..

dah melepas nak snap gambar ngn cikgu jepun.

oli said...

mana satu zana?
heheheheh

KSWSK said...

hahahha...lawak la zana....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Nurul - tu arr...melepas nak bergambar ngan cikgu hiromi pastu feeling comel kat surat kabar jepun...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak atty - rugi sungguh ler...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

oli - opss....mana satu erkk...jeng jeng jeng

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Wawa - tu ar kan...tak nak dgr bebetul...

rasp said...

hahahahaha rugi rugi....kalo dak kawanku dah leh berlakon drama jepun ooooo...dah jadik pamos amos...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

rasp - sis...alahai....tinggi imaginasi sis....kot2 ler time tu pelakon jepun yg hensem2 sweet dok berkenan kan...ha haha

akiratoriza said...

Ingat plak ko kat zaman tadika dolu-dolu tu... kalau aku erm hampeh takde nak ingat la..

LyNn HaMzAh said...

hahahaha...
lawak2...ingat plak kau zaman budak tadika yer zana...
kau tak try ke cari kat facebook cikgu hiromi kau tu?

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Wawit - kenangan yg 1 nie mmg tak akan aku lupakan arrr.....sejarah beb cikgu jepun ngajar kat sekolah aku walaupun cuma sebulan...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak lynn - tak mungkin di lupakan ler kak kenangan nie..

haah erk....nak cari gark ler cikgu hiromi nie kat fb..mana tahu boleh jumpa balik kan

norhidana said...

keh2... nk gelak guling2 aku nih...
hehheeh dpt ku bayangkan ke sungguhan korang mencari surat kabar..
ish2... kalu tak komferm ko dh glamers kan hehehe