Followers

Saturday, September 4, 2010

Penuhi Hasrat si Anak.......itu sungguh membahagiakan.

.......kalau dah kata namanyer anak perempuan....mmg ler kan......sure apa yang mama dia ada dia pun nak ada jugak.  Btw.....dah lama dah si kecik tu requested nak cincin nak cincin.  Everytime dia tengok mama dia sarung cincin....sibuk dok nak try jugak walaupun cincin mama dia besar godang ler kat jari dia tu......

Pernah "riki2" kat kedai emas....cincin bebudak nie.....not bad gark ler...simple jenis yang pattern belah rotan tu kan.....and then boleh adjust2 dia punya kebesaran dia.....kalau beli pun takde ler membazir ye tak...jari bebudak cepat montok....sat lagi kalau jenis yang tak boleh nak adjust.....kejap jer pakai.....pastu kena tukar...tak ke rugi camtu...kalau tukar tak kena tambah takpe gark....tp sure kena tambah punya....dari hari ke hari aku niat nak belikan dia cincin as per requested by dia kan......tp asyik tak menyempat jer...asyik lari jer budget nyer.....hu hu hu...cincin bebudak pun mau seratus lebih gark.........

So....jumaat lepas........rehat panjang........aku berdua ngan Kak Ina, berdessup ke Tesco Kulai.......niat utama nak menemankan kak Ina cari tudung....tp dah sampai sana....mcm2 di belinya......he he he pompuan kan.  So...ada satu kedai accesories nie.........accesories emas celup2 tu......design cantik2......aku jumpa ler cincin suasa berbatu utk bebudak.........alallaalaaa.........comel ler sungguh.  Macam2 kaler ada.........belek punya belek punya belek......so, aku terbeli gark ler utk budak comel kat rumah nun.  Tak mahal pun...........RM20.....kira ok ler kan coz' cincin tu pun cincin suasa.......cuma size aku main agak2 jer lah......kot tak muat kat dia.......rezeki sepupu dia si soffiyyah ler gamaknyer........

and taraaa................
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ini ler cincin suasanya tu......comel kan......batu putih .(alamak......kuku panjang ler plak.....tak sempat potong lagi...almaklum, baru lepas bendera merah)


Sampai jer budak kecik tu kat rumah..........terus aku panggil tunjuk cincin comel dia tu.....wah...kemain happy lagi.........tak sudah cakap TERIMA KASIH kat mama dia nie........vangga ler jugak kan...kecik2 dah pandai ucap TERIMA KASIH atas pemberian orang.........tu belum lagi dapat upah peluk cium dari dia tu....terharu mama dia nie.......siap cakap ICHA SAYANG MAMA gitewww........tu bodek ke ikhlas tu tak tahu ler kan.........tp bebudak reti ke nak bodek? orang tua ye kot............mmg kaki bodek punya.


see........muka happy kan.......hasrat hati tertunai.


umur baru nak masuk 4 tahun dah pandai demand minta bukan2 ngan mama papa yerk....omak ko dulu.....masuk sekolah rendah baru merasa nak pakai cincin tau.......tu pun cincin tipu2.......beli gula2 panjang percuma cincin batu kaler macam2...........pakai 2 hari tercabut batu..........hu hu hu.

Ada rezeki lebih nanti, mama upgrade erk cincin suasa awak tu............sementara nie......pakai ler dulu cincin suasa rm20 tu........

*** size dia ngam2 ho jer.........sikit lagi sure tak muat........montok2 plak jari anak aku nie.

15 comments:

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

zana..

ala....comelnya...siap ada batu lagi

semoga suka ler si budak kenit tu....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak ayu - tulah..jgn nak jumpa cincin bebudak yang ada batu kan...mmg rezeki dak kecik tu ler...
jgn ckpa ler sis..mmg gembira budak kecik tu dpt cincin....

Nurul Huda Jumri said...

alahaiiiii...chumelnye!!! suke betul die dh dpt cincin ye...=)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hahaha...batrice nak melaram...btw ok jer budak 4 tahun pakai cincin...nampak sweet..kalau ayyunie ni takut tertelan masuk mulut lak...

walaupun murah...design not bad..senyum bukan main lagi dia yer

Emy Omar said...

oo ini dia bendanya ye..cantik2 sweet sangat zana..zana,akak kan ada beli ke Mia cincin emas yang boleh adjust kat bawah tu murah je RM135 tapi bahaya benda alah tu..berapa kali tercalar tang muka(tang yang boleh adjust kat bawah tu)..hai last2 simpan je zana..akak pun masa sek ren selalu beli gula2 belalang2 panjang yang atas dia ada cincin tu, hehehe rindu zaman sekolah la

Emy Omar said...

oo ini dia bendanya ye..cantik2 sweet sangat zana..zana,akak kan ada beli ke Mia cincin emas yang boleh adjust kat bawah tu murah je RM135 tapi bahaya benda alah tu..berapa kali tercalar tang muka(tang yang boleh adjust kat bawah tu)..hai last2 simpan je zana..akak pun masa sek ren selalu beli gula2 belalang2 panjang yang atas dia ada cincin tu, hehehe rindu zaman sekolah la

Dee said...

cute je cincinnya tu..harap x hilanglah zanna..tp kalo hilang pun xpelah..murah..kalo emas tu yg nanges..hihihi..

mumyShaneQeisha said...

cantiknya cincin tu..ada batu putih lagi tu.
cutenya beatrice, pandai posing lagi tu

ieda said...

waa dah pandai si tecik nieh nak cicin .. ehhe anak2 akak pun ada akak belikan .. tapi tulah pakai raya jerk .. risau kalau pakai lama2 .. pernah hilang ..

sweet sgt cincin tuu dah pakai lagi comei lahh kann :)

☆ lieya latif ☆ said...

gitu laa kalo anak dare kan zana..demand dah pandai mcm2...tapi akusuke, comel batrice pakai....dah cam budak besar lak aku tgk koooo hehhheehehehe.....

hepi si kecit ni ape yg dihajati dpt.....mau dok tgk2 jari jek si batrice nie keh keh keh

norhidana said...

untung batrice... comel je dia pakai... mama dia dpt gk tak yg baru?

atty's said...

manis je jari batrice dah pakai cincin ..

part paling besh .bila anak kita ucapkan terimakasih kan .terharu je rasanya

KSWSK said...

lawa cincin tu...

Sham Ummi Echa said...

auwww cntiknya cincin batrice.. auntie nk pnjam boley.. harus batrice hari2 dok belek cincin je la kejenya.. hehe bdk2 biasa la kan.. apa yg kita pakai sumer dia nk pakai

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

xpe zana, mula2 beli suasa dulu, kalau hilang pun tak ralat.. nanti dia dah masuk 6 7 thn boleh la beli cincin emas pulak kan..

apapun betul cakap zana, bila anak happy, kita as a mother pun rasa amat bahagia.. sapa tak sayang anak kan