Followers

Friday, October 22, 2010

Phewittt....Anak dara sapa lah tu kan.

taraaaa..........edisi Batrice bergaya lagi...ha ha ha......b4 nie, entry si adik manis cantik anggun bertudung....tp kali nie entry dia posing2 plak sambil muka di conteng2 oleh mama dia atas requested dia jugak.  Btw...that time......aku nie tengah khusyuk melayan program America Next Top Model. Mmg feveret aku......sekali si kecik nie ckp 

"echa nak macam tu mama" sambil tunjuk2 kat tv...tak reti ler nak menyebut nyer tu kan

so...aku ingat dia nak posing2 lagi coz' memula tu dia posing2 ngan tudungkan....dah tanggal tudung..tu yg aku ingat dia nak posing2 lagi....rupanya sangkaan mama mu meleset sungguh ler......dia nak solek macam model tu....and kebetulan time dia tunjuk2 tu model tengah cun bersolek sebelum photoshooot......siap tarik mama dia masuk bilik nak suruh conteng2 muka dia.....redha jerrr lah


and.....ini ler hasilnya.......see, mood nak bergedik dia sampai....tp tak boleh lama2...tak boleh di push2 sangat....kena slow and steady and biar dia jer yg buat gaya.


pose muka serius....tak tahan tengok pipi dia yg macam terlebih pau tu.....


jangan tak tahu....dia yang requested kaler apa yg kat mata tu.......nak kaler hijau and gold...pandai plak ko macthing2 kan kaler kan kak.


complete set kecuali tidak bermascara coz' bulu mata dia pun dah boleh tahan panjang...tp sempat dia suruh sepit bulu mata dia kasi lentik....tak berani ler aku nak sepit lebih2 bulu mata tu kan...sat lagi tersalah sepit...tersepit plak kulit mata...tak ke naya gitew....oppss, celak pun tak pakai......bulu kening berpusar kat hujungnyer.....camno tu!

aku tepek foundation SENDATYU TINGGI (besttt oooo....) bedak compact REVLON, lipstik SENDAYU TINGGI, eyeshaday 120 colour MANLY and blusher ESTEE LAUDE....classss gitewwww!

*** half day coz' mau jumpa loyar lawyer atas urusan penting. Hik hik hik....

13 comments:

Ciklinn said...

menantu aku.. menantu aku.. menantu aku............. hamboii mak mentua kamoo baru berangan nak makeover... kamu dah dulu yerk... tapi sbb kamoo mennatu ciklinn... ciklinn tak kisah... hahhahha

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ciklinn - ha ha ha...ampun ibu mertua anakku...hik hik hik...menantu kena lebih up to date dari mak mertua..hik hik hik hik...

mamaaerish@eb said...

wah... tmpk dewasa gitu... ;p

♥Azie♥ said...

AMBOI...TOMEINYER

KSWSK said...

mmg classs tuuuu...malatopsss n mantopss..

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

wah mmg pandai bergaya batrice ni klu mood baikkan...hehehe tomei2

Azueriena Norash said...

sama larr kann anak2 dara kiter nie...pantang nampak org mekap2....lawo2...diorg pun nak jugakkk...

tpkann jgn x caya biler nureen dah start suruh k.azue kurusss!!!owhh tidak anakku dan pandai mengondemkan mama dier...

siap dier cakap..." mama...jgn makan nasi..nasi tu buat mama gumukss...mkn jerk kentang mcm nureen baru bleh kurussss..."


zana..sbenor nyer..x der majuk mana...tapikann...sajerk nak manja2 ngan cik abg...walau x bawak ke bandung...bawak pegi minum air bandung pun ok ....hahaha...

ieda said...

cumeinya batrice .. leh jadi model .. anak zana sama ngan anak azue .. sama2 pandai posing hehehhehe

tang mata tuu akak suka .. cute jer :)

mama tisya said...

wah dh tau request color utk eyeshadow siap matching2 lg ye...cun batrice

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah zanna leh jadi model pas ni pandai bergaya siap posing cun lagik...so sweet batrice

*∽ IZAN ∽* said...

wah wah wahh.. sweetnyerr... !kecit kecit dah pandai make up nih.. memang cepat la omak nye terima manantu nanti! hu hu

MAYA said...

amboi..amboi.kemain lagi anak dara sorang nih..hehe

Hirda Ibrahim said...

sib baik dia x request pakai swimming suit sekali ko.. ha ha ha...

kecik2 dh terer pose... bagus le ko, aku suka budak camni fr yg anti camera tu...