Followers

Thursday, November 18, 2010

Balik Kampung Berdua saja........

........bersambungan yerk.  Ikut plan asal, petang jumaat tu aku gerak balik ke Tenggaroh...tp di sebabkan start petang tu..perut aku kemain meragam lagi..makanya plan terbatal secara automatik nyer....giler ko..udah ler balik berdua ngan Batrice coz' laling hubby aku ada kerja lagi kat Kg. Org Asli Punjot.....sat lagi kena time perut meragam..mana aku nak layan perut lagi..nak focus nak driving lagi...tu belum citer Batrice yg peel ntah apa2 lagi nanti...ohhh...tidak...baik ler aku tunggu perut aku lega dulu baru gerak.

So...pagi sabtu tu...awal tak awal pun pukul 10 gark ler baru gerak.....aku balik Tenggaroh berdua dulu ngan Batrice.  Perut dah lega...........so...boleh ler drive ngan penuh konsentrasinya.


while budak kecik nie...melayan game kat Garmin papa dia.....nasib baik ada..kalau tak....kecoh dia ke depan ke belakang ....pengsan aku!


sempat gark singgah ke bandar Kota Tinggi.........korang jangan tak tahu yerk...kota tinggi nie dah ala2 syurga shopping utk kain baju and tudung....ko cakap jer nak cari fesyen apa......sumer ada kat sini.  Harga pun adalah amat2 murah.....kalau turun kota tinggi nie....mmg naik rambang mata memilih kain2, baju2 siap waima pelbagai jenis tudung.  Sepatah kata hubby aku.........bawak RM10K ke kota pun kalau dengan aku boleh habis sekelip mata........ha ha ha ha ha....namapun PEREMPUAN....nampak cantik dan murah....mau ko tak geletis tangan nak kuarkan RM tu dari purse kan.


Yesss........ini ler tujuan utama aku balik Tenggaroh walaupun berdua ngan Batrice saja.  Act........this pengantin perempuan yang sweet nie...adik kepada kawan baik aku ITA.  Tp kecewa sangat2 bila niat datang and nak jumpa ngan ITA tak kesampaian coz' ITA tak dpt balik....dia kerja...sedih aku.  Almost 6 tahun gark ler tak jumpa ITA.  Last we'll jumpa masa majlis kawen aku.....lama giler kan...padahal sekampung, rumah pun takde ler jauh mana pun.........tp tetap takde rezeki nak jumpa ITA.  hurmmm..



Takpelah...tak dpt jumpa ITA janji budak kecik nie dpt jumpa mak tok dia kejap pun jadi ler..........


btw.........aku balik Tenggaroh nie pun kejap jer..........lepas majlis kawen si Izan tu......around pukul 4.30 camtu. Aku callo to Mersing..........untuk apa? jeng jeng jeng..........nantikan kemunculan entry selanjutnya ya.

5 comments:

atty's said...

lawa dress batrice..

Nana said...

wah jauh tu dari kluang ke tenggaroh kan?penah lalu tenggaroh tu masa tgk rumah amrul baru siap kt bandar tenggara

Puan Iza said...

ciannya balik berdua dgn batrice jer....bagus batrice tu diam je dlm keta kan....sib ada game tu....

akiratoriza said...

Salam...
aku pun cam ko, zana. slalu lone ranger dgn anak aku si Adam 2.. lek tenggaroh berdua jek coz seben keje yg mmg xtentu...

ckp pasal kota tinggi mmg blh jadi giler lah.... dh lm gak ni tak bershopping kat kota..

mrs.irwan 2 be said...

tudung baru ea???/hahaha....