Followers

Monday, November 15, 2010

Kursus di MPM, Kajang

.....as all u know lah kan.....last week from Selasa hingga ler ke hari Jumaat..........aku berkursus di Maktab Penjara Malaysia, Kajang.  Kursus under jabatan penjara.  Dah nak akhir2 tahun nie ler...ada plak kursus yang aku boleh pergi...so cukup ler kuota 7 hari setahun utk penuhkan SKT aku bagi tahun 2010 .  Yehaaaaa...................pening makcik nak cari kursus tau..minta kursus ngan INTAN, sampai ke sudah tak pernahnya yang sangkut.....nak kena jampi banyak2 kot..baru boleh sangkut.

So....selasa pagi we'll gerak ke kajang ngan kenderaan jabatan.  Berdua dgn SHIDAH.  kursus apa? kursus PENULISAN SURAT RASMI DAN MEMO BERKUALITI.  upgrade mana ilmu yang dah sedia ada kan...tak salah kot...lagipun...semakin banyak kita belajar...semakin byk benda yang kita tak tahu rupanya...ingatkan selama nie, surat @ memo yang kita buat...dah cukup PERFECT...rupa2nya TIDAK.  Ada gark salah di situ sini..............


*** with EJA - penjara seremban ***

4 hari berkampung kat MPM.........2 hari jer kelas aku.  RABU and KHAMIS.  Selasa hari perjalanan and Jumaat plak hari perjalanan balik.  So....2 hari menapak dari hostel ke Maktab....fuh..boleh hilang lemak2 aku........cair make up nak menyampaikan ke kelas. Tu belum kira naik bukit ala2 Bukit Tonggek UiTM Shah  Alam and tangga ala2 Batu Cave..............ikutkan ada kenderaan yang akan hantar dan ambil, tapi memandangkan time we'll berkursus tu Penjara Bentong buat Perasmian........so, sumer kenderaan pakat di hantar ke Bentong....makanya..kami2 yang berkursus nie nasib tak baik kena ler menapak pergi kelas.  Nasib baik takde PT pagi...kalau tak...mau pergi PT pagi mengangkut sekali ngan baju nak pakai gi kelas.


Btw.........satu hostel tu duduk 10 orang...ada 3 bilik............selesa gark ler.....tapi takde ler sama taraf ngan hotel 4 bintang kan...tp keperluan asas sumer ada.  Bilik yang we'll duduk...besar sikit dari yang lain....bilik air and toilet pun dlm bilik......so, senang.....bangun dari katil...terus ke bilik air utk mandi..nak buang hajat pun senang...tak yah nak kuar2 dari bilik..............disebabkan aku dgn SHIDAH org 1st yang sampai.......maka kami ada kuasa nak pilih bilik kami.  Selain aku ngan SHIDAH....si Eja from Penjara Seremban and Dayah from Penjara Kluang....share bilik ngan kami........havoc kemain bebudak nie..........aku ngan SHIDAH jer awam...yang lelain tu uniform......


3 hari berturut2 we'll keluar ke Kajang...keh keh keh...apa lagi..cari makan and shopping lerr..............

6 comments:

LyNn HaMzAh said...

best juga kau zana sebab ada kursus di luar negeri johor...kak lynn nie semuanya kursus kat negeri johor jer...

[-suziey-] said...

ko keje penjara ek? adik ipaq aku warder kt penjara kajang..

Sham Ummi Echa said...

bagus ko zana. kiranya ko tiap2 tahun mmg cukup la 7 hari brkursus eh?

aku ni tiap2 tahun x penah cukup kuota 7 hari. kdg2 tu ada yg setahun tu x penah pegi kursus pon. mcm thn ni la... satu kursus pon xde pg. tp SKT aku dah siap dahhh..ada aku kesah kalo x cukup kuota pon. dah aku apply korang x luluskan..nasibler kannnn. ehhh ter emo plk kt sini

ieda said...

waa seronok dpt berkursus mcm nie dikk .. leh tambah pengalaman tau .. dan memotivasikan diri .. :)

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

wah jauh tempat ko berkursus zana.. tak kisah la janji cukup kuota 7 hari kan. bukan senang nak pergi kursus ni..

bila tengok geng2 ko tu seme beruniform, cantik la pulak. heheh

mrs.irwan 2 be said...

kursus yg best n byk input yg daoat..lg2 best dapat roomate yg giler..hahaha