Followers

Wednesday, December 1, 2010

Muka Bulat nak Pakai Tudung Syria? hurm....aku ada rahsia....

yess........mai2 rapat cik akak cik adik...makcik pun boleh.....kalau nak rapat...takde hal punya.  Hari nie i nak share RAHSIA besar.....ha ha ha....besar cam tuan punya rumah nie gark...

Wokeh...be serious.....aku nie, kadang2 teringin nak pakai tudung syria and selendang mcm korang2 pakai...nampak cantik terletak jer.......tp masalahnya...muka bulat macam aku nie...mmg tak sesuai sungguh pakai tudung syria tu......sejibik sejibun cam buah tembikai dah jadi nyer.......bulat gedabak giteww....almaklum...org lain muka size S aku nyer muka dah tahap size L nak ke XL nie....hu hu hu...tension di situ......ada tak krim2 nak melangsingkan pipi...bak mai habaq kat aku...nak gark aku try...nak kasi pipi tu bak pauh di layang....dagu tirus bak seludang..(ek...betul ke perumpaan aku nie, bantai jer lah labuuuuuu)

tak caya.............meh aku tunjuk bukti...............


kan kan kan....tak sesuai ok..............rasa tak confident jer nak keluar ngan gaya tudung cam nie...cam terserkup kepala aku....tetiba telinga pun hilang fungsi nya...ha ha ha ha.....

So.....now aku dpt solution.....coz' kat pasaran sekarang.....ada inner ala2 syria tp ada awning.....bukan ler awning cam biasa tu.........small awning ok......just nice kalau pakai.....and......semalam....aku telah merembat 4 kaler dgn hati yang gumbira...cam nak lompat2 jer time jumpa awning nie kat kedai Pesona Trisya tu.......lama sudah aku mencari.....


Tu dia...meriah kan kaler dia....b4 nie aku ada 1 kaler hitam....beli thru Viruspadu........tp agak mahal ler.....lagi pun jenama Ogy Ahmad Daud....tak kisah......kira tu permulaan aku jatuh cinta dengan awning jenis nie....kalau tak...jgn kata pandang....nampak bayang pun aku buat tak nampak........

Quality kain sangat2 best.......sejuk and ringan.  Kain dia mcm kain baju yang korang pakai buat inner tu.....tak nipis....tak tebal..just nice jer....and yang penting stretchable.......mmg puas hati ler....wah...giler erkk aku promo.  Bukan apa........aku nie kalau dah berkenan and rasa puas hati ngan sesuatu barang tu...mmg sure aku baekkkkk punya promo....kalau yang ala2 tu...hurm....lu pikir ler sendiri......nak promo kat orang pun tak sampai hati.........

So, hasilnya......meh aku tunjuk kat korang.............


auw..............takde ler nampak bualt sangat kan muka tu...walaupun mmg dah sedia bulat........at least dia terbentuk sikit...........and sedap sikit mata memandang........dan yg penting............aku rasa selesa dan tak rasa mcm kepala tu terserkup .....rasa ketat.....sangat2 selesa wei.......(*** sila abaikan muka aku yg berminyak berlemuih tu yerk....tak dan nak cuci muka balik dari office......excited nak tunjuk kat korang nie)


final result............lepas tu boleh ler mix kan ngan tudung2 syria yang ada..........just sarungkan jer cam biasa......nak max ngan selendang pun boleh...takde masalah punya. So lepas nie......sila ler cari inner yg mcm nie yerk......tapi be careful yerk...coz' aku pernah beli online.....jenis awning mcm nie jugak....tp masya allah...kain nyer tebal and sangat2 tak selesa....ketat plak tu....aku kena gunting sikit kat belakang tu nak bagi muat pakai...tu pun still tak selesa...rasa telinga tertutup plak...jd pekak...hu hu hu...and...awning dia ada span nipis....so, akan nampak tebal bila pakai......sorry yerk...yg tu mmg aku tak rekomen kat korang....tp kalau korang ada...and selesa pakai....just teruskan jer lah.......

22 comments:

nieda said...

berapa satu inner tu? cantik dan tertarik

umie said...

oo..yang ni yg zana tanya kat umie tu yer..yang jenis mcm ni xda lah pulak umie beli..yang saru mcm fb umie tu adalah..kain pun selesa nak pakai..xda pekak telinga nak pakai..hahha..nanti boleh la try beli yang ni pulak...

eB@mamaAerish'n'Aed said...

s's... eb pn paskai g2... yg mlekat tuh x masyukkk... ;p

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

tomei2.. aku ada jumpa last week kt pasar tani pjaya..rasanya selai rm4-6 nak beli gak arr nak merasa gak pakai tudung syria... aku x pakai pasai muka aku nampak bulat.. ni ko pakai cunss harus aku cuba gak

☆ lieya latif ☆ said...

ha'ahkan, ko pakai yg ogy tu baru okey.....adik aku laa zana, die pun suke pakai tdng mcm nie......die byk laaa koleksi, aku penah ar try2 gitu mase kat kg....tgk muke sendiri kan cermin, terus gelak mcm nak mati ko ha ahahahahahahaah.....

takpe la, aku tetap setia ngan bawal ku....tgk2 laa kalo tebukak ati nak try yg mcm2 kat pasaran sekrang nie....

btw, ko pakai cun tau!!

Emy Omar said...

Zana,akak pernah try tudung Syria tapi rasanya tak sesuai dengan bentuk muka akak la..akak rasa yang ada awning tu sesuai bila zana pakai..akak ni tetap setia dengan si bawal tu je walaupun dah banyak tudung express kat pasaran hihihi

ibuayahdamia said...

memang tak pernah pakai tudung syria...sebab sedar diri ayu ni pun akan bolatt jugakkk...ekekeke

alah ..lantaklah..janji kita suka pakai kan...ekeke

LyNn HaMzAh said...

kak lynn tak pernah try pun pakai tudung macam kau ni zana...kalau nak beli nanti kena bawa kau la baru okey kut...sebab ada kawan nak komen...hehehehe...

Syasmeen said...

br nak tanya zana nih brape hinggit 1 tuh..meen pun sama lah cam zana pun kalu nak pakai rs cam tak sesuai jer muka nmpk bulot....huhu

.:mama dhia:. said...

muke saye pun bulat jugak dan ade beli inner awning ni tp lum penah cube pakai..hehehe...

zue @ annaleeya said...

tak pnah jumpe lagi awning gitu... kene carik jgkla pasnih... maklumlah, muka akak pon bolat gitu dik... huhuhu....

Azueriena Norash said...

menarik..tertarik d bombsss....kak azue pun tgh carikk inner mcm nie..

norhidana said...

aku ada gk beli yg camni... n dh try... tp ttp fail di muke aku wei...
edy terang2 ckp tak lawo... ahak2...
last2 dpt kt adik aku

Jasfyra said...

cun!! aku skg pun tgh gila pakai selendang jurai2 tu.rasa muda kembali..hahaha

Mrs. Hakim said...

maaf.. tumpang tanya, kat mana kedai Pesona Trisya tu?? atau ia kedai online?? mekasih.. :)

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

wow terima kasih sebab bg ilham kat akak jugak.. nak gak terai cam zana ni. sebab muka akak molat gak. hahahaha

rasp said...

wahhhh bagus nie...harus gi cari gak...tingin nak pakai tudung syria tapi muka i pun molat kan...now leh try dah le...makacih ye...

Sham Ummi Echa said...

ada org dtg jual kt cafe ofis aku awning mcm ko ckp nih. dia ada sket je awning tu kan. tp mak x bli pon. hehehe

btw muka ko sgt sesuai pakai tudung ni

Dee said...

a'ah..cantik dah..muka pun x nmpk bulat..

atty's said...

kty pun rasa mcm tak sesuai je pakai tudung syria , sbb jenis muka bulan penuh tgh mengambang ..ekekkekke

tp anak kty cakap .kalo dpt anak tudung mcm zana beli ni okeh sikit..

tp still segan nak terai

Cik Nurul Pinky said...

chumelnya awning tu hehehe..nak rembatlah jugak kalau mcm ni hehehehe...akak comel akak pakai tudung tu so cute..lepas ni bolehlah bergaya dengan shawl2 yang mcm2 kat pasaran kan hehehe

Nana said...

ye la..sesuai dah ni ha