Followers

Monday, December 6, 2010

Yani & Firdaus : Meet my old buddies.

sampai2 rumah pengantin......rupa2nya geng lelain tak sampai lagi..takpe....leh lama sikit mengadap pengantin kat bilik kan.....


Tema : Biru turquise....sangatttttt cantik ok...the pelamin.  Btw...mak andam yang sama masa solekkan aku 7 tahun lepas.......but now...sumer dah up to date........dulu2 mana nak merasa pelamin cam nie....time aku, pelamin aku tu dah kira top ler......now...org dah tak pandang dah.......cantikkannn


me with Dayani, the queen of the day.  Cantikkan...org putih..pakai kaler biru + hitam camtu....naik seri pengantin. Btw....Dayani nie ex-schoolmate masa aku sekolah menengah...cuma tak sekelas jer.....


the hantaran yg di gubah by herself.  Simple but nice...tak yah nak semak2 bagai....simple cam nie lagi comel ..


and taraaa........................pengantin lelaki dah tiba.  So, cam biasa lah kan...org johor nie banyak tol nyer...pengantin lelaki plak dari Kedah. Kira nyer nie tol yg ntah ke berapa ntah.......bebudak pakat duduk kat pelamin minta tol....so.....anak dara aku pun menyelit sama...wah..jgn main2 oo....sorang RM2 dpt tu.....
ko kira ler berapa budak yg ada kat situ...bengkok pengantin lelaki.


ini ler raja sehari nya.. Firdaus...orang kedah.....


and....the queen kemain senyum lebar nampak gigi nunggu cik abg lepas dpt duduk kerusi sebelah...


akhirnya.....duduh berdua di singgahsana indah...wallah!....nice kan combination kaler dia...i likeeeee


bila pengantin dah puas duduk kat pelamin...then pergi acara makan beradap plak...we'll ambil kesempatan feeling kat atas pelamin.  Bila lagi nak merasa duduk kerusi camtu kan....atas pelamin cantik plak tu.....

sumer tu ex-schoolmate aku...even tak satu kelas pun....tp alhamdulillah..kat sekolah still bertegur sapa jugak...and now, bila dah sumer ada anak....dgn khidmat FB...dapat contact balik.


si anak dara cilik plak nak posing2 atas pelamin


dan................kengkawan bertambah lagi yang datang........makin havoc ler......nasib baik ler aku pergi berdua ngan batrice jer...so, nak duduk berapa lama kat rumah pengantin ngan kengkawan pun momantai lerrr...takde sapa nak marah.....kot2 ada laling hubby aku..mau lepas makan, jumpa pengantin terus balik.  So, di nasihatkan...ko2 korang nak pergi majlis kawen kengkawan korang and nak berlama2an bergossipan ngan diorg...sila ler pergi sendiri if laling hubby ko jenis tak sporting nak tunggu cam laling hubby aku yerk...but, if laling hubby korang ok jer nak tunggu korang...takde hal punya.....and mostly..kengkawan yg dpt tunggu hingga majlis habis..sumer datang ngan anak2 saja.......ha ha ha ha


both are my ex-classmate since form 1 lagi.....ita & alyna. Almost 10 tahun gark tak jumpa depa nie...


the two princess name Icha...ha ha ha ha..sorang Batrisya sorang lagi Alisya......(correct me if wrong erk Ita...)


see...hingga titisan masa2 terakhir pun kitaorg still ada........time nie pengantin buat shoot outdoor......sana sini hijau....nice utk outdoor shooting...tak yah gi jejauh....tumpang kat halaman rumah jiran2 pun dah cukup.


last pic b4 sesorg minta diri utk beredar...jam pun dah almost 3 lebih time nie......


and......pic terakhir bersama pengantin...


also the lil princess pun nak berposing ngan pengantin...

for both Yani & Firdaus........moga rumahtangga kalian berkekalan hingga ke akhir hayat.  Di kurniakan cahayamata yang soleh dan solehah. Amin.......thanks jemput aku yerk.

14 comments:

hanees said...

lawa kan tema pengantin...kenduri tu kt tggrh 1 kan kak? bile tgk lelama bru kite cam pengantin tu...

ZanaNordin said...

Haness - haah dear...hanees nie adik noni ker? kak yanie tu...tak kan tak kenal...

☆ lieya latif ☆ said...

sonoknye pi mkn nasi minyak...lagi2 majlis kawan rapat kan zana...mmg wajib pergi......lagi pun dpt lik kg sekali....tu yg syok tuh.......betul, aku suke tema nye....pelamin sgt cantik...dah mcm tuk 2 org pengantin leh muat tuh....

re: ikutkan zana, mane2 opis pun tak boleh bawak anak....tapi kalo dpt bilik mcm aku , bos pun kebetulan takde, opis pun 2-3 org jek keje pasal ramai sambung cuti, rasenye takde masalah kot nak bawak anak, yg penting tak buat kacau...pandai2 laaa kite jage anak kite....

norhidana said...

bestkan dpt jumpa kwn lama...cite2 sampai tak ingt kt mana heheheh

cantik pantin tuh nyer pilihan kaler... mmg cun

Nana said...

wow cantik pelamin
mgm kelass
baju dia lain dr lain kan
jrg nampk combination blue+black

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

lieya - betul tu lieya..pergi majlis kawan kawen nie ler baru dpt nak jumpa kengkwn lama..kalau tak susah bebenar nak jumpa sengsorg

re: ikut office gark sebenarnya...mcm office ko maybe ok..tp office aku mmg strictly tak boleh..nak2 kawasan larangan kan.

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Dana - musim org kawen giter ler dana...time nie ler baru dpt jumpa kengkawan sekolah..kalau tak memasing tak jumpa jalan balik kampung.

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Nana - nice combination kan...
pengantin sekarang untung....mcm2 ada

LyNn HaMzAh said...

kak lynn dah lama x pergi wedding kawan-kawan...ramai juga yang belum kawen lagi...ntah bila diorang nie nak kawen pun tak tahu la...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak lynn - bulan nie mmg ramai kengkawan sekolah zana yg naik pelamin kak...last week, 2 org...this week sorang...
tu belum campur lagi ngan sedara mara, and office mate next week

atty's said...

betul ckp zana..kalo nak lepak lelama better takyah bawak cikabang..

tu sebab kty selalu loneranger berdua je ngn akak..anak lelaki pun cpt bosan kalo ikut

Dee said...

jarang sgt tgk org buat warna ni..mmg cantik berseri2..

.:mama dhia:. said...

alyna tu my polimate la...hehehe.. keje same kem. but now die dah tukar kem. dah..

eRiNsZ said...

da vass la plamin dier... traser nk bsanding pulak dakk..ayooooaiiiiiiiiii