Followers

Thursday, March 10, 2011

Cuti-Cuti Di Bandung : Day 2 - Dinner di Sangkurian

lepas bermassage di Spa Mariaty's........we'll ke Restoran Sangkurian plak untuk dinner. 


Kat sini ada choice nak duduk cam biasa tu..kat meja2...or nak duduk kat pondok-pondok macam nie......


here, we'll order ayam penyet, Gepok (daging), Ikan Gurame Bakar dan di makan bersama Nasi Liwet.  Minum plak...we'll order Es kelapa jeruk....sedaapppppp and jus mangga.


Nie ler rupa ikan Gurame Bakar tu........dia bakar atas hot plate.......siap berasap-asap ko time sampai....pastu pelayan tu curah dengan kicapnya...kat sana...kicap nya tak sama dengan kicap kita.....kat sana kicapnya pekat ......tp sedap.


Ini ler rupa Gepok tu......dia daging yang di rebus then di bakar kalau tak silap aku....sedap gark...tp mcm tak puas jer...


untuk dessert plak.....Pisang Cheese......fuh! terbaiikkkkkk arrrrrrrr......sedap wei....korang kalau gi Sangkuriang nie.......sila ler order Pisang Cheese nie yerk...........pisang di bakar, curah dengan susu pekat then di tabur cheese atasnya..heaven ler...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
and......bila dah kenyang.....mau balik hotel....dan panorama biasa kat sana...tak kira kt depan FO ker...depan hotel ker....depan restoran ker....apatah lagi kat Pasar Baru...para penjual nie akan tetap kerumun korang bila berkesempatan..........


ha ha ha....ko tengok Sue, muka cam tak ikhlas jer kan....tapi comel......aku rasa time nie sue shopping kain batik kot....murah wei!.....

If korang tak mau beli...tak payah layan tau diaorg nie........bila dah di layan....nanti, korang yang tak terlayan....sumer pakat kerumun ko.  Tak larat wei...so, kesimpulannya if tak nak membeli....buat tak tahu jer...if dia suruh beli...cakap jer korang dah beli....tp cakap elok-elok lah kan......diaorang pun sangat ler berbahasa..........

Wokeh.........tamat sudah aktiviti hari ke-2 kami di Bandung. Hari yang paling happening........hari yang paling banyak keluar rupiahnya...juta-juta habis pada hari ke-2 nie......
penat shopping......siap bermassage lagi...then makan...complete kan.

7 comments:

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

walaupun penat, tp puashati hati dengan hasil rembatan kan.. sari suntuk berjalan pun tak pe.. lgpun badan dah segar kena urut.

nampak sedap pisang cheese tu, tp akak tak berapa suka.. pernah try makan, satu sudu ajer masuk mulut.

Cik Wanie Ghani said...

ok dah take note,
harus pi try,

skg nie mau tunggu next entry:)

norhidana said...

wah2.... cite psl mkn.. terliur aku... walaupun nama nyer agak susah di sbt tp nampak makanan nyer yummy,,,

alahai org besar tu yg duk kejar ek, kalu budak2 lain cite... mmg nampak sgt muke tak ikhlas kwn ko tu hehehe

Dilla Ady said...

jeles okeh tgk akak dapat gi obersea nih..huhuhu..

makan kt sane pun sedap2 tgk nih..

puas kan kak berjalan tak bawak anak nih...lupe diri, nk singgah mane2 pun mata tak melingas cari anak main kat mane...mate melingas tgk brg shopping ngan duitnye jek..hihihi

rasp said...

iyelah sis, dorang tu mmg berbudi kan..
takde asak2 kita soh beli gitu kan..

sw33tdarling said...

wahh untung ko jalan2 kat sana byk makan2 tempat best.. masa aku pi, yg membawak pun sama tak tahu nak makan kat mana.. geram jerkkk

aizu's life said...

salam sis.. sronoknyeee mengembara yer.. jutawan.. hihi...
byk info menarik. yg mgkn akan membantu ktorg ms kat sane nnt..
follower 453, sbb cari info pasal bandung..
p/s: rply email sy tu yer.. tQ :)