Followers

Thursday, March 10, 2011

Cuti-Cuti Di Bandung : Day 2 - Mariaty's Spa

yeeeaaaa...........aktiviti hari ke-2 lagi...fuh....berderet2 lagi entry pasal Bandung nie aku nak upkan...harap korang sabar yerk...aku buat part by part...senang sikit nak citer........lagipun gambar adalah banyakkkkkkk

So..jom tengok apa lagi kami buat hari ke-2.
Yup my dear....selain shopping kayak jutawan di Bandung......salah satu perkara yang WAJIB korang buat kat Bandung nie ialah pergi Spa...tak kisah ler Spa mana pun....tp so far...banyak yang buat review pasal ROGER'S Spa kan.......memula ingat nak pergi sana jugak...since Kak Mimi suggest pergi sana......thanks to kak mimi yang banyak sangat menolong......

But....coz' kami nak buat traditional massage........kami di suggested kan oleh Angga untuk pergi ke Mariaty's Spa nie........not bad...decoration sangat cantik........kecik jer pun Spa nie....tak besar macam Roger's Spa and kalau tak silap aku..Spa nie tak jauh dari Rumah Mode.......kat area-area situ jugak lah....



Aku, Yong and Sue sepakat nak ambil Package Kenangan : Traditional Massage, Scrub, Tangas/Totok Wajah.  Tp we'll tak ambil tanggas.....kitaorang pakat ambil Totok Wajah..coz' keadaan tak mengizinkan...aku nak gark buat...tp tak confident...so, buat Totok wajah aja......


kat sini...xde ler exclusive sangat.....1 bilik 1 orang.....we'll dpt yang 1 bilik 3 orang.....but don't worry.....setiap seorang punya bahagian tu ada tirai...so...if nak skodeng kawan sebelah tu.....selak jer lah tirai tu.....keh ekh ekhe...punya lah happening kitaorg kat dalam tu........berborak sakan...gelak kemain lagi.....

Fuh...best giler di massage dek pekerja kat situ.......mana angin tak keluar sumer keluar.....then buat scrub......adeh!...bab scrub nie..memang buat perut aku lapar ko...udah ler tak makan lagi...coz' kami masuk sini awal around pukul 4 lebih camtu.......so...dinner lambat lagi.......sekali scrub nyer diaorang guna COKLAT........terus kat situ gark aku rasa perut aku berbunyik-bunyi lagu keroncong...nasib baik dia tak keluar lagu dangdut.......dah ler lapar....bau coklat...pastu sejuk sampai menyusuk ke tulang hitam...gigil2 kami menahan sejuk................

Kat sini..........redha jer lah korang di kerjakan dengan diaorang yerk............telanjang bulat ler korang dia mengadap.......cuma pakai panties pakai buang tu jer pun............bab kena scrub tu aku tak segan sangat coz' mata di tutup ngan timun kan........tp time massage....hambik ko.....telanjang bulat dia kerjakan ko.......nasi lemak 2.50 korang pun dia kerjakan jugak....keh keh ekhe......


Lepas massage, scrub and buat totok muka................kena mandi...........tp takde ler mandi lulur tu...mandi biasa2 jer............yelah...takkan ko dah scrub satu badan ngan coklat...ko tak mandi...mau ko keluar nanti semerbak bau coklat..........lepas tu, semut datang hurung korang...nak ker?

Then...bila dah siap sumer....dia bagi teh halia and 2 biji kuih....sedap weiiiii........tak cukup 2 biji...yang sue/yong punya aku bedal sebijik gark............ha ha ha....teh halia tu aku suka...coz' dia ada rasa-rasa manis tajam giteww....cam pedas-pedas gitewww........shedappp!


Ini ler tukang massage aku..........kecik comel lote jer...........ko tengok muka dia ngan muka aku..........beza berdulang-dulang hah!....adeh...tp kan.....awek-awek Bandung memang genit2 and lucu-lucu (comel-comel) blaka...............cakap pun lemah lembut jer........


Nie time sumer dah siap dah..................freshhhhh!


dan sebelum balik.........sempat berposing kat luar........decoration dia ala-ala bali gitewwwwww


Lepas spa....we'll cari makan plak.............perut dah berkeroncong......................

opsss lupa plak.....package Kenangan yang we'll ambil nie Rp 250,000.00 jer.....korang akan di massage, di scrub and di totok wajah selama 2 jam...........so.....pukul 4 lebih we'll masuk...pukul 6 lebih we'll dah keluar....tp korang tengok...pukul 6 dia dah mcm pukul 9 malam dah...........

17 comments:

atty's said...

terbayang diri sendiri dimassage lak bila baca entry zana nie..

Zana_MamaBatrice said...

kak atty - he he he...kalau pergi, lagi ler syok kak ty.....rasa segar, hilang sume sakit2 badan pergi jalan shopping siangnya

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

memang best kalai dapat pergi massage dan buat spa kan..raa macam dibelai manja gitu...tapi ayu lagi suka couple spa...ngeh ngeh ngeh

Zana_MamaBatrice said...

ayu - best kan.....kat bandung kan kira pakar2 massage...so, mmg seronok ler..

ala ayu..tak leh buat couple spa..coz' tak pergi ngan cik abg pun..pergi ngan kengkawan jer

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

aku ada skodeng yong..wakakaka ( matilah aku pasni yong marah) hahaha zana ko jauh sgt..aku rabun...hahaha tp yong kt dia nampak aku..ceh! hahaha aku x urut kt tut! korang buat ye...

Zana_MamaBatrice said...

sue - ha ha ha ha..tu pasal aku duduk hujung2...keh keh ekh.....aku pun nampak yong.....ha ha ha aha..pengsan arrrr camnie
tp yong untung...tukang urut dia yang paling terbaik ko......

onniesham said...

hahaha klakar baca entry ko nih. mmg malu giler wei time tu. wpon tukang urut tu dah x heran kan. tp kita ni x biasa. hahaha habis diterokai dek tukang urut badan kita nih...hahahah klakar betul

Nana said...

hah
akhirnya
bole pon nengok gambau
sape2 g bandung
sure wat spa ni kan

Zana_MamaBatrice said...

sham - aku berserah jer sham...
redha.....ha ha ha.....

Zana_MamaBatrice said...

Nana - senang hati aku ko dah boleh view gambar2 kat sini

antara xtvt WAJIB nana kalau datang Bandung

Hirda Ibrahim said...

hahaha. kalakar aku bc entry ko.
yer ko, time kena scrub/urut semua aku dh mcm x tau nk pandang mana.
pastu malu gila rs dgn tukang urut tu... dh le tukang2 urut tu body comei2.
nanti kot ada rezeki ko pi lg, ko try roger's pulak,. aku pi dulu amik vip room x sampai rp250k ko.

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

hahah entry yang ditunggu2.. gi spa.. tak pe zana, next time ada rezeki boleh pi rogers.. at least ko dah perkenalkan akak kat mariati spa ni.. akak boleh cuba gak nanti.. tukang urut mmg biasanya kecik2 dan comel2 orangnya. pelik betul cemana la dorang larat nak urut sampai 2 jam kan.. kita ni urut orang lain tak sampai 10 minit pun dah lenguh2 jari .. memang tabik la dengan dorang kan zana.. dah la tu zana, dorang urut badan kita ni kemain sedap lagi (padahal badan kita ni sikit punya tebal dengan lemak) hahaha..

Zana_MamaBatrice said...

hirda - kan kan kan...rasa nak nyorok jer bawah katil tu..tp kang kalau nyorok rugi plak rp aku bayar kat dia...ha ha ha

wah..murah erk kat roger's spa if vip room baru rp250,000.00. Takpe..next time boleh try....

Zana_MamaBatrice said...

kak mimi - kalau boleh nyorok...dah lama aku nyorok kak...nasib ler mata bertutup..kalau tak...tak larat aku nak pandang muka dia.....

tu arr...jeles aku...
kecik2 jer memasing...tp sekali urut..mau meraung kat dlm bilik tu.

yong ibu chem said...

oit. korang skodeng aku yek. elehhh aku duk tgh tu lagi la, korang kiri kanan aku nmpk hahahahahaa. (jahat gelak).

aku jrg kena urut2 ni. hehehe tapi sekala ok gak la..

Cik Wanie Ghani said...

uish,
nie nanti masa pegi sana,
dah letey2 shopping,
mesti nak dimassage kan,
hurm,
gud idea....

:)

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.