Followers

Thursday, March 3, 2011

Gunung Berlumut Water Park, Kluang

nampak tu.........kemain lagi princess nie dok menunjuk ke satu arah.  Tapi nak kemana nie yerk?...


ha ha ha.......we'll ke Water Park Gunung Lambak jer pun...........alang-alang dah berjanji..lagipun rasanya dah lama tak bawa Batrice berseronok-ronok menghiburkan hatinya.......duduk rumah pun sian gark kat dia.......boring sesorang...............kita pergi ler main air kat tempat yang dekat-dekat jer pun.  Ha ha ha..duduk kat Kluang nie dah bertahun...Batrice pun dah 4 tahun...tp haram sekali pun kami tak pernah bawa dia pergi sini...........la nie, baru ler terbuka hati nak pergi.......

Sebenarnya...Sabtu tu..ada group dari jabatan penjara buat family day kecil-kecilan kat sini...nak gark join...tp memandangkan Batrice terikat ngan Kelas Music dia....terpaksa ler lupakan.....tu yang berjanji bagai ngan Batrice nak bawa dia ke Gunung Lambak............anak dara nie plak...pantang berjanji dengan dia.......selagi tak dapat selagi tu ler dia tuntut.


Bayaran masuk : RM5/dewasa dan Rm3/kanak-kanak umur 4 - 12 tahun.  Hurm.....agak mahal gark ler...kalau nak di bandingkan dengan tempat yang tak berapa nak terjaga nie..........toilet pun scary jer nak masuk...sayangkan....supposed tempat2 nie..dah di bina utk aktiviti riadah....jagalah betul2....if rajin buat maintainance....jaga kebersihan...jangan kata RM5, RM10 pun orang tak bersunggut.


Apa-apapun cuci mata dulu ngan pose gedik anak dara aku nie yerk...kemain tayang montot yang tak tonggek tu...


nampak tak aku dok sengih2 pandang brother yang pimpin anak dara rambut kerinting ngerbang2 tu....comel sehhh...rambut buat plak tu.....giler arrr....geram jer aku.....udah ler rambut buat ......baju pun ala-ala stylo..tp yang tak menahan...kemain lagi tertonggek-tonggek anak cina nie jalan...........nak jer aku buat Batrice ala-ala2 cam anak cina tu......aku geram ngan rambut diat u...


Lagi aksi menggedik anak dara nie.......


Dia sorang jer pun yang terjun kolam.....aku dok berpanas kat tepi kolam tu sambil tunggu dia mandi.....nak tengok dari jauh...tak berani aku......at least, kalau dah kat tepi-tepi tu..apa2 sempat lagi kan......


Air kat area Batrice tu pun takde ler dalam mana.........paras-paras pinggang anak dara nie jer pun.......ramai bebudak mandi time nie...tapi jauh sikit ler......dianyer tempat.....ala-ala air cetek jer.........kalau papa dia bawa baju time tu.......harus gark ler satu kolam dia pusing.........tp sebenarnya...takde ler dalam mana kolam nie..........paling dalam pun paras-paras leher Batrice jer.....tp, paras-paras leher pun....tak berani den nak biarkan dia lepas jejauh.......biar ler depan mata den......sanggup aku berpanas kat tepi kolam tu........korang bayangkan ler......we'll sampai tu around pukul 2 lebih camtu........tak ke time tu matahari tengah tegak atas kepala...........

Kejap jer dia dah dapat kawan...........rasanya budak nie tua 2 tahun dari Batrice kot.......


jom.......sessi main lompat-lompat dalam air.............


sambil menunggu anak dara tu mandi....mak pak duduk tepi sambil minum air tin and big apple........lama weiii tak makan big apple....so, that day.....before gerak ke Water Park, sempat menyinggah Kluang Mall. Ha haha...dua hari berturut-turut aku tawaf Kluang Mall ...........


Cukup time..........dekat 1 jam setengah gark ler anak dara nie berendam............kulit pun dah terbakar...legam cam anak orang asli dah rupanya..................aku panggil naik.....tukar baju....dan biasalah.....bebudak kalau lepas main air....sure kelaparan punya......nasib baik ler donut tu memang aku spare 1 utk dia..........tu yang makan tak hengat tu.........kiri kanan tangan pegang donut sebiji...


ha ha ha ha....jangan harap ler nak terjun balik..........kemain lagi dok layan perasaan........sambil makan donut tepi kolam........dia minta nak main air lagi...jgn harap.......cukup ler 1 jam setengah tu berendam.....lain-lain hari boleh pergi lagi...............


Anak and papa....ha haha.


Stylo tak.......sambil makan donut, pakai spec mata hitam........rambut basah-basah.......ala-ala sexy gitewww.......nasib baik tak pakai two piece......kalau tak sure cam bintang filem Baywatch..........


and sebelum balik...........jom bergambar kenangan ngan kawan baru......tak tahu namapun sebenarnya.....Batrice bahasakan diri awak saya jer ngan budak nie........


8 comments:

LyNn HaMzAh said...

kak lynn x pernah pergi lagi sana...ada mcm wet world batu pahat tak zana?

Nana said...

beznye
aritu kita ada pegi
tp tutup plak..
so tgk dari luar je la

my name is Yana said...

macam best jer,aku jarang bawak bebudak pergi waterpark..teringin gak...

☆ lieya latif ☆ said...

akupenah pegi ni sekali zana....bapak aku la beriya2 ajak.....sonok gak laa mia mija layan main air......kiteorg berpanas tgu budak2 ni mandi heheeheheh...

eLYies said...

nampak bestnya tempat mandi2 ni...tingin nak pegi..

mysha said...

akak, SLaLu gitu kan kite nih.. yang deKat tu tak pernah nak jeNguk temPat tu.. berIa g yang jauh hehehe.. sHa lost World tAmbun tu seKangkang keRa ngaN umaH maK.. TP tak perNah jenguk pun hehehe..

buKan mEN tonGGek laGi si baTrice hehehe..

Ruziawati Bukhari said...

hi zana.. tempat ni dekat taman sri lambak ke? kak t nk g hantar adik ipar g rumah suami dia kat situ 19.3 nanti.. saja bgth zana.. ada rezeki boleh jpa.. atau zana nak datang makan kenduri sama ke? boleh jugak.. :-)

rasp said...

memang best dpt main2 air nie...
serious sis, anak dara u nie mmg makin hari makin gorjes tau...