Followers

Monday, March 21, 2011

Pantai Mersing

Last week balik Tenggaroh setelah almost sebulan lebih aku tak balik.....last balik masa majlis cukur rambut anak-anak buah aku tu. And balik kali nie pun coz' nak menyerahkan harta karun dari Bandung hari tu....jadi ler...sorang sikit merasa buah tangan dari sana.

On the way balik tu menyinggah bandar Mersing.  So..pusing jauh sikit.....if tak pusing....aku lalu kluang, jemaluang je terus....tp if pusing bandar mersing...kena  ler lalu kluang - nitar - mersing.....jauh sikit arr pusing. Menyinggah bandar Mersing  coz' tetiba laling hubby aku nak beli keropok lekor and sata.......

Sambil2 tu menyinggah ler tengok pantai Mersing.  Time tu baru dua tiga tsunami kat jepun kan....so, air laut sangat ler bergelora.....ombak pun kemain besar...lain macam plak aku tengok..ngan air kotor dari biasa.......angin kuat.....agaknyer kesan dari tsunami kat jepun tu kot!


*** DEE .......buka restoran kat mersing erkk?***

Sambil2 tu.......snap ler sekeping dua gambar berlatar belakangkan pantai mersing tu.  Batrice baru bangun tido.........tu pasal serabai sikit tu.  Bangun2 terus nak kencing...ceh...dah ler takde toilet awam kat situ.......terpaksa ler kencing jer kat tepi2 tu.....kira cam darurat jer lah.....





Dah puas layan2 gambar kat tepi pantai mersing tu.........jom teruskan perjalanan balik.  Mak Tok pun dah tertunggu2 tu................patut sampai pukul 2...pukul 4 gark baru sampai. Banyak sangat corner baring sebelum sampai rumah mak tok.


Feberet Batrice.  Join papa dia drive....tp jalan kampung jer lah berani buat camnie...buat kat jalan tengah bandar...harus kena tahan ngan polis nie.


12 comments:

Jasfyra said...

bestkan lepak tepi pantai :)

Dee said...

bukan nak ckp apalah..merata ada kedai nama dee ni..hahaha..ada restoran kt alor setar nama dee..ada kedai tailor kt pertama nama dee..itu semua sempena si dee yg popular tu..bukan dee blogger picisan ni..hahaha..

wah..batrice dh pandai posinglah..kemain lagi..bercekak pinggang bagai..

ZanaNordin said...

jasfyra - best giler ko....laki aku kan pencinta pantai

ZanaNordin said...

Dee - nampak jer signboard restoran nie...terus ke teringat kat u sis...adeh...glamer sungguh nama sis dee nie tau

Nana said...

rindu nk g sini lagi
penah g sekali je mersing
masa nk g tioman dlu

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Amboi Dee glamour.Sedap ke makan kat situ zana.makcik kalau dengar tomyam seafood ni, terus jadik lapar.peberet tu.

Citarasa Rinduan said...

zana--
lama kak tak singgah sana..
now dah ada DSLR nak kesanalah

zana, DSLR model apa yer?
nak syer ilmulah dgn zana..boleh tak?

akiratoriza said...

dah bertaun aku tak g pantai mersing nih.. mesti dh len skrg kan..

ZanaNordin said...

nana - nanti datang lagi yerk.....

ZanaNordin said...

kak ina - ha ha ha...tak makan pun kat situ kak ina oitt.....just singgah tengok laut jer....ambil coz' ada nama kak DEE...

ZanaNordin said...

kak ayu - wah...dah ada DSLR yerk...zana nikon d3000 jer kak...akak nyer model apa yerk...jom, kita photoshoot kat tanjung leman jom

ZanaNordin said...

wawit - pantai tak berubah wit....sama mcm dulu jugak...cuma dah makin byk pembangunan ler kat situ....chalet pun dah cantik balik dah...