Followers

Thursday, April 7, 2011

Lebam.

Ini adalah betis anak dara aku yerk....hu hu hu hu...nampak tak lebam tu.......alkisahnya...ini adalah lebam yang pertama bagi bulan April.  Kalau nak di kira since dia masuk tadika nie adalah....3-4 kali kaki dia lebam camnie.........sedih ok !


Tahu pasal apa jadi lebam nie.........gara2 kawan dia tolak dia time diaorg buat aktiviti gosok gigi. Biasalah kan....bebudak tadika kemas mmg akan ada xtvt gosok gigi beramai tepi longkang lepas sessi makan. So, this time budak nama R*z*k yang buat.  And setiap kali jadi camnie......Batrice akan ckp nama budak yang tolak dia........sian anak aku.

Aku nie bukan jenis yang suka nak complaint2 sangat pun......aku anggap benda nie asam garam bebudak kat tadika tu.....dah ramai2 kan......biasalah tu....lagipun bebudak nie......bukan boleh nak di katakan pun.....ikut hati depa jer......tp yang aku jadi tak puas hati bila kejadian nie berulang-ulang dan boleh di katakan setiap bulan sure ada kejadian mcm nie........hati mak mana yang tak sakit!...hu hu hu .....kadang2 pujuk gark hati nie....tp bila dah selalu sangat benda nie jadi kat anak aku......rasa terkilan gark.....balik2 dia jer yang kena....Batrice nampak jer aktif...garang...tp dia tak reti nak balas balik.......paling kuat pun dia ngadu or ckp kat budak yang buat dia tu "tak baik tau!". Tu jer....kata nak balas balik ker....nak marah jer...jgn ler harap....memang we'll ajar dia macam tu.........takut dia buat benda tak baik kat kawan-kawan dia....tp bila dah macam nie........aku rasa, perlu gark ajar dia untuk bertindak bila kawan dia buat dia macam tu.....at least, kawan dia takut nak buli dia lagi........

So, agak2 perlu ke aku jumpa cikgu tadika dia complaint pasal perkara nie?

17 comments:

norhidana said...

alahai sian nyer dia...
kalu ye pun takkan cikgu2 kt tadika tuh tak nampak...
takkan cikgu2 kt situ tak pantau kn...
alahai mak mana yg x terguris tgk anaknyer lbm2 gitu kn..

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

itulah yg selalu merunsingkan aku... annur pun gitu tau... lebam je betis dia... pastu selalu kena cubit dan aku pun cam ko... ada gak terfikir nak tanya cikgu dia... hurmm camne ye?

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

alahai.. siannyer batrice..
sapai lebam² gitu..
ye la, sbg mak.. mmg sedihkan tgk anak kite gitu.. naluri ibu kan..

Jasfyra said...

eh ni dah tahap melampau ni zana...ko kena p skul n tunjuk kt cikgu lebam batrice tu..skg ni mmg la betis je lebam..lps2 ni?kalo terjatuh terkena kepala ke..berdarah ke? eiiii,geram lak aku ni...sian batrice

Mayana said...

emm tengok je dulu,if nak beritahu pun dlm waktu santai-santai gitu masa ambil anak ke,masa ada aktiviti kat sekolah ke cakap dalam nada bersahaja biar takde org terasa.....anak aku pn camtu jugak kdg2 kena gigit sampai berbekas masa tempat lama,kena cekau smpai darah tp dah normal kot bebudak laki main kdg2 aku tanya dlm selamba je so cikgu tu tak terasa sgt (",)

Nana said...

sian batrice...
kalau kerap sgt aku rasa
ko patut jumpe cikgu zana
ntah2 budak2 lain pon selalu kena mcm batrice

hanees said...

kalo dh selalu sgt cenggitu, kena gak akak ngadap cikgu tadika tu...bkn ape kak...kalo dibiarkan kang melarat lak...mcm 'bersamamu' yg mlm td, akibat kwn tolak gak tu...kalo jatuh tak kena pape takpe lg..ish kak, xley dibiarkan tu...tunjuk lebam2 tu pd cikgu2 batrice...

Dilla Ady said...

kalu dilla, jumpe jek cikgu..sebab da kerap sgt..

ckp la kt cikgu, benda ni sbb kerap sgt..sebelum jadi benda yg lebih buruk baik cikgu wat tindakan tegur budak yg wat die tu ke..

pastu tengok sket budak yg wat batrice tu..tgk kalu time die balik, nampak die sorang2 ke..akak gi la sound..lagi skali ko buat, bertelur dahi ko..suke2 jek, ko ingat anak aku bola ko main tolak-tolak?...hahahahah...tergarang la pulak..

tp pastikan la mak ayah die takde..hihihi

sekurang-kurangnye bile budak tu nk tolak batrice lagi, die akan teringat...eh, mama batrice tu garang la, tak jadi la..

Redbloodsnow said...

ishh..cian dia. semakin teruk arr sistem keselamatan di tadika kan. kak zana tak ambil tindakan ke?


cian dia taw...

fienaz said...

siannyer dye...pergi je kak...kalo akk tak pergi nanti, takut lagi teruk plak...

mama tisya said...

kena report kt cikgu tu...kn melarat lak lebam tu...kita pn tanye gk tisya ari2 kalo saper tolak die ke..aritu ada nmpk mcm calar kt leher,katanye kwn cekik..giler ke apa...tp time tu dh p outstation sabah so tk sempt jmpe cikgu...

LyNn HaMzAh said...

kena jumpa cikgu dia zana...tanya kenapa sampai leh jadi mcm tu...

☆ lieya latif ☆ said...

haish kalo tiap2 bulan ade mauu tak hangin zana..sekali sekale boleh terima lagi..ko gi laa tanye....alah tanye jek pun bukan nak ngamuk kan..kang tak pasal2 anak kitekene aim kalo kite cerewet sgt, tapi dlm hal ni ko kene pi tanye gak.......

eRiNsZ said...

cikgu fink nk bg advise hikhikhik..
p jer jumpa cgu batrice ngadu elok-lok.. jgn plak ko mrah-mrah.. n jgan p pulas tlinga bdak tu..
tnjukkan trus ksan lbam..
n 1 lg jgn cter kt cgu lain.. nt cgu klas kcik ati.. insyallah cgu akn lbih allert pasni.

(gift zanna da smpai.. x smpat buat ntry lg.. thanks dear)

ieda said...

uishhh dikk .. sorry kalau akak katakan dah mcm kena dera lak .. aduii .. kalau dah selalu mcm nie dikk kenapa x cakap kat cikgu dia.. sekurang2nya zana dpt penjelasan dari cikgu dia kenapa kerap sgt batrice lebam2 mcm nie .. kita risau kan .. dah jadi mcm mangsa buli lak , haa kalau betullah batrice kena tolak kan ..

cakap elok2 ngan cikgu dia .. sure mereka x melenting .. kalau sebaliknya sure ada yg x kena ..

akiratoriza said...

budak2 lau dah dok ramai2 memang akan jadi cenggitu la zana. anak aku memang selalu ada tanda lebam mcm batrice. memang kesian tapi lau nak gi tanya kat teacher dia aku mcm serba salah pulak. kang dikatakan mak yang cerewet anak tak pape pulak kang.. memang serba salah jadinya..

ummi anum said...

zana...kalau dah acap kali berlaku baik cakap kat cikgu dia...