Followers

Wednesday, May 25, 2011

Anakanda tak sihat


Semalam i cuti.....jadi SURI RUMAH merangkap dayang kepada anakanda tersayang........

And mmg perasan...since malam semalam tu.......Batrice nampak tak berapa sihat...dok melepek jer..kejap2 nangis....mak dia plak tengah busy nak booking tiket AA tp sampai ke sudah tak dapat2.....melalaikan dia...sian dia..............and malam tu..........Batrice langsung tak tido nyenyak.....kejap pusing sana, kejap pusing sini.....and batuk tak henti2............aku dah agak dah nie...sure anak dara nie rasa tak selesa...nak kena semput ler tu.......

Btw...........siangnya tu dia ngikut nenek dia ke Muar. Ayah adik ipar aku meninggal.....so, pergi menziarah...aku tak ikut...........tak tahu ler apa citer yer..maybe dia berpanas kat sana kot.........tu yang balik jadi tak sihat.............sian anak mama.

So, pagi semalam tu........memula ingat nak masuk office..........tapi tak sampai hati plak tengok keadaan dia....aku nie, mmg tak berapa percaya kat darling hubby aku bab2 mengurus anak nie....sat lagi aku pergi kerja...dia bantai tido sampai pukul berapa........so, baik ler aku amik cuti......pepagi terus bawa Batrice pergi Hospital.

Kat hospital satu hal lagi........kejap untuk demam boleh check kat Hospital Kluang, kejap karang kat hospital jalan mengkibol....ingat dekat kerrrrrrrrrrrr.................before2 nie pergi elok jer check demam kt hospital kluang....tetiba pagi nie kata untuk demam kat hospital jalan mengkibol plak.......nak kesana? tak kuasa aku..........terus aku dukung Batrice pergi unit Kecemasan.............ckp yang budak kecik tu mcm kena semput....langsung dia suruh masuk pergi ambil gas..............kan senang!  nie sat lagi pergi hospital jalan mengkibol.........ngan menunggunyer lagi................pastu nak ambil neb, kena gark pergi hospital kluang nie......baik tak yah!......

After ambil neb tu.........ok sikit ler dia...baru ler keluar suara. Kalau tak...sepanjang2 perjalanan pergi tu.....senyapppp jer....tak bersuara..............time aku buat entry nie...anak dara tu tengah tido...tp tengok macam nafas dia tak clear lagi lerrr.............badan pun rasa cam hangat sikit tu.....hope by tomorrow dia dah ok.

Oh lupa plak nak citer...........dalam2 tak sihat tu, kemain lagi berkobar2 nak pergi school.........ajak pergi hospital dulu pun tak mau...nak pergi school dulu.....baru pergi hospital...banyak lerrrrr............so, after sessi kelentong utk pujuk dia...baru ler dia ok nak mandi, tukar baju and pergi hospital...tu pun kena promosi tipu2 kata lepas pergi hospital dia boleh pergi school dia..........bersemangat sungguh anak dara aku nie......

8 comments:

Cik Wanie Ghani said...

Aunty wnaie doakan agar Batrice cepat sembuh.....

~Get Well Soon~

wati3qv3 said...

semoga cepat sembuh batrice

akiratoriza said...

moga cepat sembuh batrice. jgn lupa makan ubat ye..

Lynn Hamzah said...

moga batrice cepat sembuh la yer...

Lynn Hamzah said...

moga batrice cepat sembuh la yer...

sW33tdARLiNG said...

get well soon batrice.. semangat erkk nak pi school...

atty's said...

salam zana.ni balqis dah sihat ke lom..

semoga balqis cepat sihat ye

norhidana said...

alahai sian dia...
comfirm ko yg tak senang duduk ek..
dmm2 pun xcited psl school ek, alahai batrice2..