Followers

Monday, May 23, 2011

Kehilangan yang MISTERI.

Betul-betul Misteri......

Miss Pinky aku hilang....tp cara hilangnya tu buat aku tak habis fikir sampai ler ke  hari nie......

Seminggu di tinggalkan hubby kan...so, jadi rutin..tiap2 malam dia akan called aku & Batrice....melaporkan apa yang di buat....tp baru hari ke-2 dia pergi....handphone aku hilang......

Hari Isnin..........around pukul 8 lebih camtu...hubby aku called from Mabul...lepas aku cakap..passed pada Batrice plak...suruh dia membebel ngan papa dia...then, aku ingat...lepas Batrice ckp....dia passed handphone tu pada aku...then aku sambung cakap sekejap lagi ngan laling hubby aku...then...bila dah habis cakap tu.....aku letak handphone tu kat sofa.......coz' time tu aku pun dok bermalas2an atas sofa...sambil tengok tv.....sofa aku sofa L.....aku plak duduk kat tengah2........handphone tu area2 hujung gark ler.....then kedudukan sofa dengan pintu rumah agak jauh gark ler....setakat nak capai ngan tangan tu...mmg tak dapat lerrr......

Lepas tu....masuk bilik belakang......aku mengadap lappy...buka laptop...update blog...sambil main game.  Batrice plak lain TV kat hall...cuma kadang2 dia pergi belakang ler check apa mama dia buat........around pukul 10 pm gitewww...aku masih ralit kat bilik belakang ngadap lappy nie...biasa arrr, kalau dah ngadap lappy.........mmg boleh leka punya.........Batrice pun ke bilik belakang....dah ngantuk....and dah bosan duduk sorang2 kat hall tu kot.......tp aku mmg pasti, grill dah berkunci...pintu pun aku tutup..........memang aku pasti sangat2...........tengah dok ralit berdua ngan batrice kat bilik belakang..........aku dgr something kat hall.......terus dua beranak pergi hall tengok...takde plak apa2........pintu pun bertutup......tengok pintu pagar kat luar pun bertutup.........terus duduk depan ngadap tv lepas off kan lappy........

Sampai masa..........terus masuk tido.....kunci kereta, kunci rumah sumer aku bawa masuk bilik tidur............pintu bilik pun aku kunci dari dalam.........selalu tu mmg aku tak tutup habis pintu bilik if masuk tido...tp memandangkan tido berdua jer ngan Batrice.....langkah berjaga-jagalah kan......mana ler tahu...

Esoknya hari cuti Wesak kan..........around pukul 6 am aku terjaga...........selalu time tu, alarm phone akan berbunyi coz' hari bekerja.....aku set jam pukul 6 am.....tp yang aku pelik tu...takde plak bunyi alarm.........aku tengok kat sofa sambil cari2 Miss Pinky aku tu.......ishk.....takkan takde plak......aku mmg confirm kat situ aku letak malam tadi lepas hubby aku called..........puas aku selongkar sofa tu......tarik keluar kusyen nyer.....check bawah sofa............tetap tak nampak gark Miss Pinky aku tu......adeh!...takkan  boleh ghaib camtu jerrrrrrr...............pukul 6.30 am..........aku keluar rumah ngan Batrice pergi public yang berdekatan.......try called handphone aku sendiri..........alamak!...off ler plak.......aku called hubby aku....mengadu............dia suruh cari betul2....kot2 terselit kat mana2........so balik tu...misi mencari Miss Pinky di teruskan.......habis sumer aku selongkar............bawah kabinet tv pun aku check...........tp yang aku perasan............sliding door aku terbuka sikit.........sofa aku mmg sebelah sliding door tu......takkan lerrr kan.....orang seluk tangan dari sliding door tu ambil handphone aku tu...and yang pasti...Miss Pinky tu aku letak bukan sebelah sliding door tu............

Then....penat cari.......aku relaks dulu..........tenangkan fikiran dulu............mana tahu kot, bila fikiran dah tenang........cari boleh jumpa kan.....selalu aku buat camtu ler....bila dah tenang...cari balik barang yang hilang tu...insya allah jumpa...

So, tengahari tu...aku try cari lagi...tak jumpa gark...................ambil keputusan....pergi bandar....aku kena BLOCK line aku tu....kot ler hilang orang ambil...takde ler sewenang2nya dia guna line aku kan..pastu aku yang sakit nak membayarnya......tp before tu, singgah lagi kat public phone......called lagi no aku tu.....oppsss...........ada ringing.......3 kali aku called and ketiga2 panggilan tu ada ringing...cuma yang menambahkan syak aku yang handphone aku tu di ambil orang ialah........bila dah ringing tu....2-3 ringing...dia cancelled panggilan aku tu........tidak syak lagi....terus pergi DIGI center....block line aku tu.....tak sanggup ooo nak tanggung risiko...cuma nak ambil balik simcard ngan no aku tu..kena ler tunggu hubby aku balik...coz' line aku tu supplementary line dia....so, kena dia yang ambil sendiri.......

So, seminggu ler aku tak berhandphone...bila nak called hubby aku....pergi ler dua beranak nie ke public phone..........lama dah tak guna public phone.............and now, aku dah ambil balik simcard ngan no aku tu......cuma handphone tak beli baru lagi............but..FIL aku baik hati...bagi pakai handphone lama dia.......maka, buat sementara waktu nie...pakai dulu handphone FIL aku......kena ler kumpul duit nak beli handphone baru yerk.................


Maka....setelah berkhidmat almost 2 tahun...akhirnya Miss Pinky ku pergi meninggalkan tuan dia tanpa dapat di kesan....huwaaaaaaaaaa.....................

Yang paling aku takut...........coz' dlm Miss Pinky tu...banyak gambarrrrr aku ngan Batrice......gambar2 seksi dua beranak pun adaaaaaaaaaaaa

3 comments:

MrS. F!zA said...

aiyak.. mcm mna buleh org tu ambik eh?mcm pelik dan misteri la..kalo kata sofa tu jauh skit dr sliding door cane dia buleh raba..rumah akk teres kan.Dsytlah pencuri tu buleh plk dia aim nk rompak gitu je..sekadar masukkan tangan je dpt lah barang..haihh

atty's said...

agaknya org yg curi tu mesti pakai galah panjang ke..nak amik hp tu dr sliding door..

akiratoriza said...

sungguh misteri citer kehilangan hp ko kan, memang tak keruan lau hp ilang dari tangan. rasa kejadian yg ko lalui ni sm tarikh dgn kejadian hp aku terhilang jap gak, sib bek jumpa lek. Adam blh pulak g buang hp aku bwh katil, nasib bek tak dilempar ke luar tingkap jatuh dari level 11 masa tu n tingkap memang terbuka pulak... fuh, memang lega bila dapat jumpa semula dgn hp tu..

satu lagi, time bc ni aku teringat dgn n3 ko pasal iphone 4 yg ko idam2 tu so blhla terus beli dgn digi, xyah pening2 nk kumpul duit, byr dgn digi sudah.. hihihi..