Followers

Tuesday, May 10, 2011

Trisya Homestay

3 malam kami stay at Trisya Homestay. Homestay nie terletak di area Losong. Berdekatan dengan pasar Cabang Tiga.  Tak silap ada 14 bilik semuanya.  Banglo dua tingkat.....para lelaki sumer bilik atas. 5 bilik semuanya.......then kontinjen perempuan kat bilik bawah.... 1 rumah 1 bilik..coz' dlm rumah tu ada 3 bilik...tp kami guna 1 bilik jer....total utk 6 bilik nie RM1000. Murah kan....bukan RM1000 utk 1 malam yerk....tp rm1000 tu untuk 3 malam tersebut.

 

Setiap rumah...complete dengan tv. Astro ok...free Wifi. Mesin basuh, peti sejuk, rice cooker and cerek untuk masak air....complete lerrrr.



and.....setiap bilik ada aircond yerk.  1 bilik 1 katil queen....tp ada additional tilam queen size.  So...kami berlima stay 1 bilik...and coz' sepanjang 3 hari tu kami jer yang duduk rumah tu.......so, ada gark ler yang tido kat hall....coz' tak kongsi ngan orang luar yang lain kan.......

Bilik a bit kecik.....tp cukup selesa.


Nie area dapur k.  Complete.......sepanjang 3 malam 3 hari tu....hari2 kami basuh baju ko....ha ha ha ha.....so, takde baju kotor yang terkumpul...kejap2 basuh, kejap2 basuh.....pepagi breakfast manggi and roti bakar....coz' malas nak keluar awal2 cari breakfast.


So,kot2 ada yang cari percutian budget...boleh ler contact no yang ada kat signboard tu yerk....rasanya 1 mlam harga 1 bilik nie around rm70 kot.  ada gark yang besar sikit...around rm90.  Just buat pilihan jer.....

Dekat ngan maidin, pasar payang, pasar cabang tiga.....pastu perkampungan losong adalah tempat keropok lekor yang terkenal....chewaaahhhh

10 comments:

MrS. F!zA said...

losong ni kt mna?tganu eh?

Cik Wanie Ghani said...

wah bagus nie,
sbb ada plan nak ke sana,
hihihihi...

tq for sharing wahai kakakku syg:)

ZanaNordin said...

Fiza - yup dear. Losong nie kat Kuala Terengganu dik. Dekat ngan Pusat Tamadun Islam. Boleh tengok masjid kristal tau

ZanaNordin said...

cik wanie - akak share apa yg akak boleh sharekan dear. So, mana tahu nak ke sana...boleh ler stay kat sini yerk dik.

akiratoriza said...

Ok gak ni.. lau jengjalan dgn family besar memang blh amik homestay ni kan, lau g anta pengantin pun sesuai dok uma mcm ni kan...

Losong memang syurga kepok lekor, sedap wei... isk teringat pulak.. kepok sana memang takde tandingan la

Cik Nurul Pinky said...

ini dekat ngan kg nurul ni kak hehehe..keropok losong dah tak sedap mcm dulu kak..ada satu tenpat tu kalau akak g melelh hahaha..orang punya beratur dari pagi sampai petang semata-mata nak makan keropok tu hahaha.

KSWSK said...

wah...ada washing machine ha...best..sbb kita ni yg payahnya kang bl dah blk dr bcoti bj kotor tu dia sebukit nak kena basuh...

MammaSun said...

wah losong...rindu nyer nak makan kepok losong panas2...ngan nasi minyak dan nasi dagang...sedap nyum nyum!

~izan~ said...

dekat la nak g masjid kristal kan kalau dok sini hehe...sedapnyer kepok losong...glamer betul nama tu smpai jual kat N9 ke,johor ke tetap kepok losong hehehhe

Wan Irfan Syazwan Wan Azmi said...

salam semua...sye pemilik homestay tersebut...selamat datang kami ucapkan kepada bakal tetamu Dan tetamu yg pernah menginap...kami sentiasa mengalu alukan kedatangan anda ke sini...

hubungi 0199834877/0139862616
untuk pertanyaan.. :)