Followers

Wednesday, June 8, 2011

Buang Anak, Bunuh Anak. Tergamaknya

Missed me? he he he...ada ker......rasanya ramai lagi rindu kat Batrice dari mama batrice nie kan.......


Macam-macam jadi sekarang kan...........tapi yang paling terkesan kat hati ku nie ialah kejadian campak baby dari tingkat berapa pangsapuri di ibu negara baru2....giler betul ler takde perasaan orang yang campak that baby tu.............subhanallah.......mana perginya nilai ke manusiaan mereka?


Bayangkan tubuh mulus tu di campak bagaikan tak bererti...bagai tak bernyawa...bagai tak berhak hidup di muka bumi Allah nie............haiwan pun tak berperangai camtu .....sedih kan........

Ada orang tu....punya berusaha untuk dapatkan zuriat......dapatkan permata hati sendiri...nie Allah dah bagi..di abaikan....bahkan di bunuh di campak-campak macam anak patung............cukup ler 1 dosa yang korang dah buat..jangan tambah dosa korang dengan menidakkan hak baby tu....menidakkan sebuah kehidupan buat baby tu.............kalau tak nak....bukan cara mcam tu.....baik awal2 lagi ko buang jer janin dalam perut tu..........tak pun....ko tinggalkan jer lah kat rumah sapa-sapa......kalau hantar kat rumah orang pun......insya allah, ko tak malu.....yang penting tak tambah dosa ko tu.........


Kadang aku pelik....manusia2 jenis macam tu....di permudahkan plak time dia nak bersalin tu....di permudahkan time dia mengandung....sedangkan yang halal nie.....bertarung nyawa melahirkan anak adam di dunia nie...macam-macam ujian masa mengandung.........betul lah orang kata..Allah tu adil...di beri kesenangan pada mereka yang berbuat dosa tu...tp di akhirat nanti......merasa lah ko azab tak terhingga atas balasan sifat terkutuk korang tu...subhanaallah...astarfirullah..........

KALAU KORANG TAK NAK......SERIUS...BAGI KAT AKU
10X KORANG TAK NAK, 1000X AKU NAK

Bagi aku, Baby tu tak bersalah...dia suci murni, putih bersih
yang bersalah .....ibu bapa (layak ke diaorg dapat gelaran ibu & bapa nie?) yang time SEDAP tak ingat HALAL HARAM...bila dah mengandung....dah bersalin.....sesuka hati nak bunuh, nak buang anak yang tak berdosa tu....dari ko tambah dosa buang anak, bunuh anak......baik ler korang buat pahala sikit bagi anak tu pada insan-insan yang terus menanti dan berusaha untuk memiliki zuriat.....walaupun bukan zuriat sendiri...sekurangnya...kehadiran bayi yang tak berdosa dalam hidup diaorang..menambah ke bahagiaan mereka......dan sekurang-kurangnya ..insya allah..bila mereka bahagia, mereka mendoakan yang terbaik buat korang dan mana tahu, mereka doakan agar Allah ampunkan dosa yang kalian dah buat........Allah tu Maha Mengampun kan...........

Maaf..........terbebel plak
pasal buang2 anak nie...mmg aku cukup emotional.....

13 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

aku pun emo gak zana.... huhu sedihlah... aku pun pernah terfikir senangnya depa..bsalin pun kt rumah je...aku pun nak gak bb tu klu depa x mo

norhidana said...

bukan kata ko je beb, aku masa baca kt metro tuh pun ya Allah menitis air mata... lg2 lah bile tgh peknen gini kan, camne lah blh takde hati prt di buang gitu bby nyer... kalu tak nk bg lah kt mana2 kt surau ke bby hatch ke...

kadang2 tgk kucing tu lg pandai jaga anak2 dia dr manusia... eeee geram

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan... blog menarik, senang2 singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

Nana said...

tau xpe..
kalau xnak budak tu
jangan la di buang
ramai org2 kt luar sana
yg nak anak tp xdapat anak

Maya Mayana said...

emm speechless to say...semoga anak dan keturunan kita terjauh dr perkara sebegitu

Mamamya said...

masa berita pasal bby kene campak tu seharian akak menangis zana...(ada jugak buat n3 pasal ni) mmg emo sgt2 smpi kene tegur dgn en.suami...akak x dapat bayangkan bila baca kat paper katanya kepalanya hancur....ya!allah...hancur hati ini...cuba org yg campak bby tu di campak pulak dari tingkat 5 tu..!! apa dia rasa....????? geramnya....smpi arini akak x blh terima....mmg zalim org tu.....

huhhhhh....emo lagi ni....

Anonymous said...

comel je muka beatrice kat header tu..

kita nak tanya bole. nak mtk ilmu skit... mcm mana nak linkkan blog kita dlm FB ek? means, everytime kita update blog, FB pun terupdate gak.... bole la share...

time kasih...

wahida said...

mmg sakit hati ngan org yang takde kepala otak mcm tu..

hanya Allah yg mampu membalas perbuatan mereka...

~izan~ said...

cayangnyer batrice kat mama dia yer..mestilah kan =D

kita ni,nyamuk nk gigit anak pun kita bising2,ni plak nak tinggal merata,campak2..kesian kan baby tu..jd mangsa kerakusan dan kejahilan manusia...

izan pun mcm zana,kalau betul2 ada org nk buang anak dia,meh sini nak bela,nak amik.jgn dibuang,rezeki dan amanah Allah tu...

Emy Omar said...

Akak pun sedih zana, bila hari2 baca paper mesti ada cerita kes orang buang bayi, campak bayi dr bangunan tinggi la & dera bayi. Macam dah xde perasaan manusia zaman sekarang ni. Kalau dah xnak anak tu htr la kat mana2 pusat yg boleh pelihara budak2 yg tak berdosa tu kan..

yong ibu chem said...

klu tak nak, jgn dibuang / dibunuh. ni ha, ramai je yg tadah tgn nak amik anak tu. bingung!

isu ni naik jelak aku dgr zana. tak fhm dgn mereka2 yg terlibat. tak tahu apa yg ada dlm kepala otak diorang. tak de lngsung ke rasa sayang lihat anak sendiri tu?? aku tak pahammmmmmmmmmm

:(

mummysyafie said...

orang yang nak anak, takde rezeki plak kan. yang dah ada rezeki ni dibuang pulak..

sW33tdARLiNG said...

satu soalan aku yg aku heran sampai skang.. kalau dah taknak, kenapa tunggu sampai 9 bulan??

eh eh emo kat blog orang plak erk.. kekekeke