Followers

Wednesday, June 8, 2011

Batrisya


Budak debab......pipi dah bertelur.....tangan dah membulat.......leher pun dah jadi pendekkkk dah.....
hari2 dok tanya bila boleh pergi school.......sepanjang2 cuti 2 minggu nie.....tu jer soalan dia bila buka mata pagi2 hari tu.....
kes boring ler tu takde geng nak main.......

Sukaaaaaa coz' pipi Batrice dah start bertelur balik....leh lawan pipi telur mama dia....ha ha ha ha ha
seronok tengok dia makan sekarang.....
takde dah nak gaduh2 bila suruh makan....
1 pinggan mama....1 pinggan papa...1 pinggan dia....
dulu suruh makan 2-3 suap pun berperang..
sekarang nie....1/2 pinggan pun leh habiskan...
lauk utk dia tak susah...
goreng telur tambah kicap sikit pun jadi...
tp jangan tak tahu....minah kecik nie....suka ngan telur masin ok...
tak menahan kalau ada lauk telur masin......cam orang tua erkkkkk
satu lagi...ikan keli goreng......
mana menurun agaknyer.......mama papa bukan suka ngan ikan keli pun...
dia leh suka plak............

Bukan takat makan jer banyak sekarang nie
minum susu pun dah banyak.......susu sepeket tu leh tahan 4 hari jer......
selalu tu seminggu sepeket........pagi petang siang malam susu , susu and susu...
nampaknya since dia sekolah nie....
banyak improvement kat dia....
senang nak bergaul ngan orang
dah tak takut
confident level tinggi
kuat makan
banyak cakap
makin bijak
tapi yang tak tahan tu
ada jer JAWAPAN dia..........bab yang tu mmg makin terror......
terbaru
dah tahu tukar channel CERIA dia sendiri....
pantang mama papa takde kat depan tv
cepat jer dia tukar channel...
bila tanya.....
dia jawab

TAK TAHU.....

wah wah wah....tak selamat dah nie.....
pengsan ler isi rumah nie nak mengadap Astro CERIA 24/7
fuh.



6 comments:

ZSqueenbee said...

waaaa chomelllnyeeee...pp bertelur?/1st time dgr..chomel giler..haha..sukeenye ble bab cte psl ank²..lgi² ble ade ank pmpn yg suke pot pet pot pet..geram je nengoknyeeee...

Dee said...

tembam dah dia kan sis..tulah..budak2 mmg akan smpi masanya akan naik selera makan dia...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

sebijik cam annur ..semuanya kecuali pipi bertelur....tang mkn tu sama dah.. la ni annur malam2 mkn 2 round ko... kol 8 pastu kol 11...time kite nak nak tido time tu dia kata , mama nak nasikkkkkkk....


eee mesti sedap peluk batrice :)

mummysyafie said...

a'aa...dah berisi kan dier. tak sabar dah nak kesekolah tu. kalau abang..suka benor cuti macam ni.

Nadia said...

si tembab tu tgh berselera mkn tu kak,mcm ank saya jugak...baru start nk mkn..kalau x..sampai pegang rotan paksa rela soh mkn...

sW33tdARLiNG said...

suka erkk pipi anak bertelur.. senang nak cubit kan...? hahahaha