Followers

Monday, October 3, 2011

Konon nak berdua...jadi bertiga gark! Hurm

Pindah dah almost 2 minggu.. tp baru malam tadi dapat merasmikan bilik utama...ngeh ngeh ngeh....
sebab nyaaaa.......
my laling hubby kan.....bab2 pengurusan budget and pengurusan barang2 rumah nie...dia yang handle...
so, bertungkus lumus ler dia buat DIY katil.......ha ha ha....geram ada, kelakar ada....adeh!..punya ler berjimat cermat....

yang kat atas kepala katil tu pun buat sendiri....pastu tampak ngan wall paper......nie kalau masuk lampu dibalik2 tu...sure dah rupa cam hotel..ye tak...?


So, semalam petang...lepas adik aku balik
operasi sapu, mop and pasang langsir kat bilik utama nie....
and tadaaaaaa
.
.
.
.
.
.
.
.
.

hasil tak seberapa utk bilik utama....

 
Tp yang menjadi masalahnya....
Baru ler dok berangan2 nak biarkan Batrice tido bilik sendiri
yelah...rumah 4 bilik.....takkan sumer dok berkumpul tido kat 1 bilik jer...abis tu lagi 3 bilik tu nak jadi apa? ye tak...

Tapi, angan2 hanya tinggal angan2 jer lah..
Siap sumer pasang cadar ....Budak kecik tu pun sibuk gark tarik bantal dia naik atas katil
adehhh!...plan tak menjadi..
puas dok pujuk rayu and auta dia...
xde nyer jalan...
tu pun kalau boleh nak katil dia sebelah katil mak pak dia.....mana leh cacat ler pemandangan nanti kan..
so, if nak sebilik ngan mama papa...sila ler kat ruang nun di sana...he he he he.....

So, persetujuan telah dicapai....ha ha ha....dasyat..siap buat perjanjian lagi tu..
maka, berangkat ler katil tilam dia bagai menumpang kasih kat bilik mama papa dia....
nasib baik ler bilik utama nie besar.....even dah masuk katil dia pun
still ada space yang luas utk mama papa main lari2...ha ha ha......


Gitewww ler citernya....last2 sumer dok kumpul kat 1 bilik...
bilik yang sepatutnya jadi bilik Batrice
we'll tukar jadi bilik solat.....
habis sumer perancangan utk bilik dia..
so, cancel nak beli wall paper gambar princess utk bilik dia...
padan muka...ha ha ha ha

Tp sebenarnya...
aku pun berat hati nak biarkan dia tido bilik dia sesorang..
dah ler bilik dia tu besar...rasa cam kesian plak dia tido sesorang...
kalau ada kawan tu takpe ler jugak...
takpelah....hik hik hik
Laling hubby cakap....lagi 3 tahun lerrr gamaknya baru leh biarkan dia tido bilik sendiri


Maka.........projek nak buat built in wardrobe kat ruang tu....kena ler di tunggu lagi 3 tahun
huwaaaaaaaaaaaaa
mana nak gantung2 baju2 mama tu....!

.

7 comments:

eRiNsZ said...

zanna... sheer curtain sama... adehhh sama lg kite... dr kasut ank sama lalalalala...

rasa nyer kan.. ko buat jer bilik si batrice tu cun-cun... kot tergoda dia bila dah tgok blik cumill nt

MrS. F!zA said...

cuba try make over bilik batrice kasi cantik..mesti dia teruja nk tido lam bilik dia..

lieyalatif said...

keh keh keh....takpe la zana...nak wat camne...mcm mia mija pun dieorg leh tdo blik sendiri sebab saling ade kawan....tu yg brani tu....batrice takpe laaa...bagi mase lagi kat die...tapi pesan kat die, mlm jemaat soh dok diam2 kalo dengar bunyi pelik2 ekekeekeek

Mamamya said...

hasil x seberapa??? perghhh....dah cukup cantik dah tu zana...simple! klu heavy sgt nnti serabut kabut la pulak....

a'ar la..btl kata lieya tu...mcm mya/fiqa pun dia org nak pisah bilik sbb ada member...dok berdua x la takut sgt kan w'pun kdg2 tgh2 mlm si fiqa blh menyelit gak kat celah mak n pak dia... ^_____^

KSWSK said...

wa transform 1 bilik jd tempat simpan smua bj2 wa..hehehe

Nana said...

wah cun nye zana..bilik ko
mcm blk pantin ni hehee

zh-ena said...

buat la bilik lain jd bilik letak pakaian semua