Followers

Monday, October 31, 2011

Sek 2 and I-City Shah Alam

sambungan lagi yerk....
malam we'll keluar makan kat sek 2.....tu jer yang dekat n nampak meriah...
lagipun...saja jer aku nak mengimbau kenangan silam kat sini.

hu hu hu..sek 2 dah berubah wajah....
dah takde dah gerai2 mcm tu...
now kedai2 dah dlm bangunan berbumbung...
selamat ler bila hujan ke apa...
tp panasss ooo..
kalau dulu, sambil makan tu boleh gark rasa angin sepoi2 bahasa kan..
la nie panas.....

Lieya....ingat lagi ngan Abang pegaga? he he eh....malam tu makan dekat2 ngan gerai abang pegaga...cuma coz' duduk meja depan sikit...tak leh nak order ABC ngan abg pegaga......order ABC ngan kedai depan sikit.......


Batrice dah ketiduran...
kepenatan.....


cam biasa....gelas besar punya
yummy.....sedap....
cuma makanan jer kurang sikit...
sumer manis2 belaka..
almaklum..........tukang masak kelantan kot kat gerai tu.


then.....memang niat nak balik bilik jerrr
coz' memasing dah penat
batrice pun dah ketiduran tak menyedarkan diri lagi.
tp coz' MIL aku beria2 ajak ke i-city kengkonon si Hanafi tak pernah sampai lagi
so......gerak gark ler ke i-city
sesat barat di buatnya....
en laling hubby tak mendengar arahan
suruh masuk simpang sana....dia masuk simpang sinun
kesudahannya....berpusing2 kat taman perumahan
geram jerrrrrr


that nite....memang just jejalan jer kat i-city tu
sambil layan Batrice and sofiyya main apa yang patut
dah ada macam2 ler kat i-city nie...
bebudak takde ler bosan sangat
ada pirate ship ......yg nie tak sesuai utk bebudak kot..mak budak pun rasa cam goyang2 jer naik nie...
he he he...



Batrice enjoyed ngan maksu naik keretapi.
sampai merajuk2 ngan mama dia coz' cari tempat beli tiket tak jumpa
ceh!..mana nak jumpa...
tempat jual tiket just meja seketul...pastu takde signboard ke apa yg mengatakan jual tiket kat situ
nasib ler mama ko nie ringan mulut bertanya...




lepas tu cam biasa ler...ronda2 kat situ..


and tak lupa
aktiviti wajib kat situ..
pow beli benda2 yang ada lampu nie..
ceh!





nak turun balik tu.....sempat lagi menyinggah ke snow walk tengok2
laling hubby aku dah sampai kereta dulu
sempat ler Batrice posing dgn abg hensem kaler kuning


and abg comel kaler pink nie.

7 comments:

ieda said...

aseronok ke sini kan dik ..
sibbb baik akak dah pernah sampai ekkeke ..

hurmmm akak x masuk pun prateschip tuu huhuh x sempat .. dah tutup rasanya sbb masa kami sampai dah kul 11 mlm :(

azian said...

zana....
selalu g shah alam tp tak pernah nak pg sini...sy lagi suka pg tempat jual ikan tu hah, sebelah dgn water park tu....heheheh...tp nampak i city tu cam best kan....addehhh..miss sec 2 soo much....huhuhu

e.l.i.z.@ said...

eh eh kt i-city dh ada menan yg rides tu ek..x pasan lak

*bila driver x dgr arahan, mmg geram kan hihiih

norhidana said...

dr tdo sampai dh segar dh batrice kt i city,sonok kalu budak2 gi situ...

aku suke kalu tgk bdk2 pkai reben miniee yg ada lampu2 tu..comel banget

Lily@MamaZaraZareef said...

sebut sek 2 , teringat abc special nye yg mabeles..hehehe..duduk dkt2 shah alam pon tak terpergi2 nk pekena abc kat situ..br pernah pi sekali..i-city plak mmg lame dh tk jejak..snow walk tu lom merasa lagi masuk..=p

Neeza.Areef said...

lom pnah pg lg kt sini..tingin gak nk g

MrS. F!zA said...

dh ada mainan ke icity..dlu pgi awl buka tkde apa sgt..