Followers

Wednesday, October 5, 2011

Wanita apakah kamu?

Saya Wanita Berunsurkan TANAH



a) Tanah - anak pertama, kelima, kesembilan.
b) Air - kedua, keenam, kesepuluh
c) Api - ketiga, ketujuh, kesebelas
d) Angin- keempat, kelapan, keduabelas

WANITA BERUNSUR TANAH
1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta
rela berkorban.
2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak
sombong dan bukan seorang pemarah.
3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.
4) Tidak suka membantah atau membangkang
5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan
sentiasa menjaga kecantikan.

WANITA BERUNSUR AIR
1) Menghidupkan hati pasangan dan pemberi
semangat.
2) Mengambil berat
3) Hatinya bersih dan boleh membahagiakan
pasangan
4) Menenangkan pasangan.
5) Sangat romantis
6) Mudah menangis

WANITA BERUNSUR API
1) Cintanya sentiasa hangat dan memberahikan
2) Cergas, cepat dlm gerak geri dan tangkas
menguruskan rumah tangga.
3) Penasihat yang baik
4) Pandai dan cekap mengurus rumahtangga
5) Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu
6) Berwaspada selalu

WANITA BERUNSUR ANGIN
1) Lemah lembut dan menenangkan
2) Pandai bermain kata dan memujuk rayu
3) Sopan santun dan berbudi pekerti mulia
4) Bijak mewujudkan suasana selesa.
5) Hati yang cepat berubah ubah

9 comments:

Sidratul Muntaha said...

saya wanita king kong berunsurkan:
TANAH
1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta
rela berkorban.
2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri (sbb pendek), tidak
sombong dan bukan seorang pemarah (baran ade la!).
3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.
4) Tidak suka membantah atau membangkang
5) Berwatak manis, lemah lembut(saya bonzer), bersih dan
sentiasa menjaga kecantikan.

LYAfrina said...

hehe.sy angin...

dan kebetulan..mkna dsebalik nama saya : LEMAH LEMBUT & KETINGGIAN,

tp xtau la sy lemah lembut k x/.. he3

Siti Azlina Abdul Aziz said...

eh sama la kita .. ct pun tanah juga..dah nama pun anak tunggal teh only one sure la number satu heheeh...sweetnya :-)

akiratoriza said...

aku wanita api... dgr api mcam teruk jek tp bila dh baca rasa sejuk plak tak mcm api yang sentiasa panas..
no. 1 tok wanita api paling teruja... huhuhu...

Oh Oeya said...

Uuuiihhh! AKU WANITA API!!
wohohoho! konpeden jerk!! :D

Cik Wanie Ghani said...

saya ada WANITA TANAH,
hihihihi:)

Cho Zila said...

akak jugak tanah... entahler kena mengena tak ngan akak mungkin adaler kot sikit... tang rela berkorban... tidak suka membantah (ni paling kena ~ sampai adik2 akak kata jangan jadi bodoh kalau akak tak membantah cakap husband kalau bab balik kampungler)... tang sentiasa menjaga kecantikantu rasa cam kurang kena sebabnyer akakni gi opis kadang2 kosongjer hanya pakai Moisturizerjer tupun mujur...

rasp said...

me API....
kecik2 ok...kalo besar don't play play hahahahahahaha...

Nana said...

ehhehe sama2
kita anak n 5