Followers

Wednesday, November 9, 2011

Raya Haji Kami: Felda Residence Tanjung Leman

Raya Haji yang sederhana.

Petang Sabtu
before balik Tenggaroh, sempat singgah rumah MIL aku...hantar van...sat lagi tinggal lelama
payah plak nak start......
dalam pada tu...sempat gark buatkan Puding Roti utk MIL...dia yg requested.
ntah jadi ntah tak...coz; lepas siap di bakar.....aku tak tengok rupa paras nya pun..
keluarkan dari oven....cuma pesan kat adik ipar suruh masukkan dalam peti sejuk bila dah sejuk sikit..
masuk panas2 karang...terperanjat boboi!...he he he he
harap2 jadi ler..

Lepas makan.....gerak balik Tenggaroh
sampai Tenggaroh pun dah malam
almost 10.30pm baru sampai
mak aku dah siap masak semua
balik tinggal angkat tudung saji...
hu hu hu ...anak oo anak...
tiap2 kali balik raya camtu ler...
tau2 sumer dah siap ....he he he he.

Menu mak aku : Nasi Impit + ayam masak merah + daging masak rendang.
Pepagi raya.....menu atas meja dah penuh ngan makanan2 tambahan
bila kat kampung nie...jiran depan bagi, jiran tepi bagi, jiran belakang bagi
maka..........penuhhhhhhhh 1 meja.

Lepas makan.............
gerak pergi rumah makcik aku plak kat Tenggaroh 2
dia buat aqiqah utk cucu sedara dia...
2 ekor kambing coz' cucu lelaki

Comel..nama pun sedap..
Engku Dayyatul Aisy..
beh kurang giteww ler...
tp sayang...gambar baby tak ambil


Warna tema : Hijau. Recycle baju2 yang ada...cuma Batrice jer yang ber kebaya "brown" di pagi raya. Tp lepas tu....tukar ngan gaun hijau yang dok tergantung kat belakang nun.


Again.......sampai2, kambing dah selamat di sembelih
so.....mari pakat2 tengok orang lain buat kerja.......


oh! amacam........baju raya haji tahun lepas...
hik hik hik....tahun nie, dah padan sangat dah baju tu ngan dia...tahun lepas kemain besar baju dari tuannya....


Habis majlis cukur rambut bagai.........
aku 1 family gerak ke Felda Residence...
nak main air kengkononnya......


Tak stay pun....
tp menyeludup masuk semata nak main air
tak senonoh sungguh perangai...ha ha ha...
tp ada aku kesah!......


Batrice ler paling excited....
bestt oooo....dah lama tak bawa dia mandi pool...so, kita tumpang pool kat sini jer yerk
next next next time...kot ada rezeki, kita stay sini.......berendam ler dari pagi bawak ke malam.
best coz' pool dia besarrrrrrrrr


Ramai gark orang yang mandi manda kat pool
ingatkan, time2 raya nie sumer pakat balik kampung
rupanya ada gark yang pakat cuti2 mesia duduk hotel yerk



Sampai2......Aiman still tido
so, memasing ambil mood...
padahal........dalam hati tu...tak sabar2 dah nak terjun tiruk kat dalam pool


Sementara Aiman tido
kak icha pinjam boya itik...hehe he he


bila tuan tanah dah bangun...
kena ler serahkan balikkkk
tapi Aiman tak sporting arrr hari tu....
takut nak masuk air.....
takpe...ada masa lagi nak training budak domot tu...
dah ok nanti...kita gi main air kat Melaka plak yerk Aiman


So, gitewww ler citer raya haji kami tahun 2011 nie
walaupun biasa2 ajer...yang penting di kelilingi oleh mereka2 yang tersayang.

4 comments:

mama tisya said...

bole ek main sludup mandi kt pool tu..ada tgk aritu promo murah stay kt felda residence ni

Mamamya said...

waaa.....good idea lah zana...lenkali akak pun meneyeludup jugak lah...kikikiiii

rasp said...

ayu sungguh dia berbaju kebaya brown tu sis....
bestnya swim2 kat pool tu...

Citarasa Rinduan said...

zana...........
syoknya raya aji kamu sklrg..
lepas pe rumah maksaudara kat tggaroh 2 kamu terus beriadah ke tjg leman..

sangat suka entry nie....
batrice pun terserlah ayunya